ASAYİŞ - 01 Nisan 2012 Pazar 12:46

SURİYE TOPLANTISINDA GERGİNLİK

A
A
A
SURİYE TOPLANTISINDA GERGİNLİK

"Suriye Halkının Dostları Grubu`nun İkinci Toplantısı"nı protesto eden Beşar Esad yanlısı grup ile toplantıya destek veren muhalif grup karşı karşıya geldi. Çevik kuvvet ekipleri grubu birbirinden uzak tutmaya çalışıyor.
İstanbul Kongre Merkezi önüne gelerek "Suriye Halkının Dostları Grubu`nun İkinci Toplantısı"nı protesto eden Suriye Lideri Beşar Esad yanlısı grup ile Suriye muhalifi bir grup karşı karşıya geldi. Suriye lideri Beşar Esad yanlısı bir grup toplantıyı protesto ederken, ellerinde kendilerini simgeleyen bayraklarla gelen muhalif grup ise toplantıya destek veriyor. İki karşıt grubu birbirinden uzak tutmaya çalışan çevrik kuvvet ekipleri, grubun karşılaşmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.
İstanbul Kongre Merkezi önünde iki karşıt grubun bekleyişi sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da yer fıstığı hamlesi Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Arazi Yönetimi Merkezi (ADYÜTAYAM)’da yer fıstığı hasadı ve sera çalışmaları başarıyla tamamlandı. Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Arazi Yönetimi Merkezi (ADYÜTAYAM), bölge tarımına katkı sağlamaya yönelik yürüttüğü deneme ve araştırma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Merkezde bu sezon gerçekleştirilen yer fıstığı hasadı başarıyla tamamlanırken, ürünün bölge şartlarındaki verimliliğine ilişkin elde edilen sonuçlar dikkat çekti. Yer fıstığının ekiminden hasat aşamasına kadar tüm sürecin akademik ekip tarafından titizlikle takip edildiği belirtilirken, denemelerin bölge tarımına yeni bir alternatif ürün kazandırma potansiyeli taşıdığı ifade edildi. Merkezde sürdürülen bir diğer çalışma ise sera ortamında yapılan sebze yetiştiriciliği denemeleri oldu. Brokoli, marul ve karnabahar gibi sebzelerin kapalı alandaki gelişim süreci gözlem altına alındı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, çalışmaları yerinde incelemek üzere ADYÜTAYAM’ı ziyaret etti. Ekipten yürütülen araştırmalar hakkında bilgi alan Rektör Keleş, ortaya konulan özverili çalışmalardan ötürü akademik personele teşekkür etti. Elde edilen verilerin, Adıyaman’ın iklim şartlarına uyumlu yeni sebze türlerinin belirlenmesine ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağı bildirildi.