GENEL - 02 Nisan 2012 Pazartesi 10:34

ADANALI ESNAF BAŞBUО`U YARGILAYAN HAKİMİ HSYK`YA ŞİKAYET ETTİ

A
A
A
ADANALI ESNAF BAŞBUО`U YARGILAYAN HAKİMİ HSYK`YA ŞİKAYET ETTİ

Adanalı esnaf Yusuf Coşkun, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ`un "terör örgütü yöneticisi olmak ve darbe teşebbüsünde bulunmak" suçlamasıyla 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanmasının anayasaya aykırı olduğunu ileri sürerek, Başbuğ`u yargılayan hakimi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`na (HSYK) şikayet etti.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "İnternet Andıcı" soruşturmasında 5 Ocak 2012 günü ifadeye çağrıldıktan sonra "örgüt yöneticisi olmak ve darbe teşebbüsünde bulunmak" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Başbuğ`un yargılanmasına geçtiğimiz günlerde 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlandı. Başbuğ`un tutuklandığı ilk günden bugüne kadar hangi mahkemede yargılanacağı konusundaki tartışmalar devam ederken, Adanalı esnaf Yusuf Coşkun (52) da tartışmaya şikayetçi olarak dahil oldu.
Daha önce AK Parti`ye kapatma davası açan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan, eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz`ü yine görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle HSKY`ya şikayet eden ve son olarak da bankalara karşı hesap işletim ücreti için hukuk mücadelesi başlatan Coşkun, bu kez de eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ`un "Yüce Divan"da yargılanması gerektiğini ileri sürerek Başbuğ`un davasına bakan 13. Ağır Ceza
Mahkemesi hakimini "Anayasayı ihlal ettiği" gerekçesiyle HSYK`ya şikayet etti.
Coşkun, daha önce Anayasa`nın 148. maddesi gereğince görevleriyle ilgili suçlardan dolayı cumhurbaşkanı, Meclis başkanı, başbakan, bakanlar, Yargıtay, Danıştay, HSYK başkanları ve üyeleri Yüce Divan`da yargılanırken, 12 Eylül 2010`da yapılan değişiklikle bu kişilere genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanlarının da eklendiğini söyledi. Anayasa`nın 148. maddesinin 7. fıkrası gereği Başbuğ`un Yüce Divan`da yargılanması gerektiğini savunan Coşkun, "Burada bir anayasa ihlali var. Başbuğ ağır cezada değil,
Yüce Divan`da yargılanmalı. Şu anda Başbuğ`u yargılayan hakim anayasayı ihlal etmektedir. Aynı zamanda suç işlemektedir. Bu durumun hemen düzeltilmesi gerekiyor. Bu nedenle HSKY`ya Başbuğ`u yargılayan hakim hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayet ettim" dedi.
Başbuğ`un terör örgütü üyesi olması ya da darbe teşebbüsünde bulunmasının kendisini ilgilendirmediğini anlatan Coşkun, şunları kaydetti:
"Ben 40 yıldır, 12 yaşından bu yana esnaf olmama rağmen anayasayı çok iyi takip ederim. Bütün anayasalar da dükkanımda vardır. Boş zamanlarımda anayasayı incelerim. Nerede bir hukuksuzluk görürsem ona müdahale ederim. Daha önce de çok sayıda üst düzey hakim ve savcı hakkında şikayette bulundum. Burada konu Başbuğ`un yargılanmaması değil. Nerede yargılanacağı konusunda anayasa ihlali olmasıdır. Başbuğ, icra ya da aile mahkemesinde de yargılanamaz. Çünkü Başbuğ`un nerede yargılanacağı anayasada bellidir."
Başbuğ`un yargılanacağı yerin düzeltilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Başkanı Haşim Kılıç`a da bir dilekçe gönderdiğini belirten Coşkun, "Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Anayasa Başkanı da gerekeni yapmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne başvuracağım" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.