YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 12:13

KISA SÜRELİ ŞEHRİÇİ PARK SORUNUNA AKILCI ÇÖZÜM

A
A
A
KISA SÜRELİ ŞEHRİÇİ PARK SORUNUNA AKILCI ÇÖZÜM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cadde Otoparkı Sistemi`yle şehir içinde kısa süreli araç parklarında yaşanan sorunları önledi. Cadde Otoparkı Sistemi`nde kadınlar ve engelliler çalışıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla şehir merkezindeki bazı cadde ve bulvarlarda kısa süreli park sorununa çözüm getirildi. Araçlar, Hasan Subaşı Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı üzerinde uygulanmaya başlayan Cadde Otoparkı Sistemi`yle belirlenen alanlara trafiği aksatmayacak şekilde kısa süreli park edebildiği kaydedilirken, cadde üzerinde trafik levhasıyla belirtilmiş alanlarda araçların gün içerisinde 15 dakikaya kadar ücretsiz, 15 dakika ile 30 dakika arası 1 TL, 30 dakika ile 60 dakika arası 3 TL, 60 dakika ile 120 dakika arası 6 TL ücret ödeyerek Cadde Otoparkı Sistemi`nden yararlanabildikleri belirtildi.
Hasan Subaşı Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı`nda uygulanan sistemden bir ayda 12 bin 451 aracın yararlandığı, bu araçlardan 6 bin 240 tanesinin 15 dakikalık park süresini aşmadığı için ücret ödemeden park sisteminden ayrıldığı, 6 bin 092 tanesinin ücretli çıkış yaptığı, 511 aracın da ücret ödemeden sistemden ayrılarak kaçak ve cezalı duruma düştüğü bildirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Cadde Otoparkı Sistemi ile ilgili şunları söyledi:
"Sistemle engellileri çalıştırarak bir yandan onları yaşamın içerisine çekip topluma kazandırırken bir yandan da cadde ve bulvar kenarlarına araçların gelişigüzel park etmelerini ve şerit işgallerini önleyerek trafik akışını hızlandırıyoruz. Bütün bunların yanında Cadde Otopark uygulamasına geçtiğimiz cadde üzerindeki esnaf da sistemden memnun olduğunu, araçların belli bir düzen ve kural içerisinde de park etmesinin işlerini kolaylaştırdığını belirtiyor."
Cadde Otoparkı uygulamasına önümüzdeki günlerde Milli Egemenlik Caddesi, Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi, Muratpaşa Camisi çevresi ile Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde devam edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.