YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 12:13

KISA SÜRELİ ŞEHRİÇİ PARK SORUNUNA AKILCI ÇÖZÜM

A
A
A
KISA SÜRELİ ŞEHRİÇİ PARK SORUNUNA AKILCI ÇÖZÜM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cadde Otoparkı Sistemi`yle şehir içinde kısa süreli araç parklarında yaşanan sorunları önledi. Cadde Otoparkı Sistemi`nde kadınlar ve engelliler çalışıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla şehir merkezindeki bazı cadde ve bulvarlarda kısa süreli park sorununa çözüm getirildi. Araçlar, Hasan Subaşı Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı üzerinde uygulanmaya başlayan Cadde Otoparkı Sistemi`yle belirlenen alanlara trafiği aksatmayacak şekilde kısa süreli park edebildiği kaydedilirken, cadde üzerinde trafik levhasıyla belirtilmiş alanlarda araçların gün içerisinde 15 dakikaya kadar ücretsiz, 15 dakika ile 30 dakika arası 1 TL, 30 dakika ile 60 dakika arası 3 TL, 60 dakika ile 120 dakika arası 6 TL ücret ödeyerek Cadde Otoparkı Sistemi`nden yararlanabildikleri belirtildi.
Hasan Subaşı Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı`nda uygulanan sistemden bir ayda 12 bin 451 aracın yararlandığı, bu araçlardan 6 bin 240 tanesinin 15 dakikalık park süresini aşmadığı için ücret ödemeden park sisteminden ayrıldığı, 6 bin 092 tanesinin ücretli çıkış yaptığı, 511 aracın da ücret ödemeden sistemden ayrılarak kaçak ve cezalı duruma düştüğü bildirildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Cadde Otoparkı Sistemi ile ilgili şunları söyledi:
"Sistemle engellileri çalıştırarak bir yandan onları yaşamın içerisine çekip topluma kazandırırken bir yandan da cadde ve bulvar kenarlarına araçların gelişigüzel park etmelerini ve şerit işgallerini önleyerek trafik akışını hızlandırıyoruz. Bütün bunların yanında Cadde Otopark uygulamasına geçtiğimiz cadde üzerindeki esnaf da sistemden memnun olduğunu, araçların belli bir düzen ve kural içerisinde de park etmesinin işlerini kolaylaştırdığını belirtiyor."
Cadde Otoparkı uygulamasına önümüzdeki günlerde Milli Egemenlik Caddesi, Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi, Muratpaşa Camisi çevresi ile Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde devam edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli AK Parti Denizli İl Başkanı Subaşıoğlu; "Ramazan’daki birlik ruhunu hizmete taşıyacağız" AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ramazan boyunca kurulan gönül sofralarının kardeşliği pekiştirdiğini belirterek, bayram sonrası Denizli için daha güçlü ve kararlı bir çalışma sürecine girildiğini vurguladı. AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ramazan Bayramı sonrası yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca Denizli genelinde kurulan gönül sofralarının toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek, bu ruhu hizmete dönüştüreceklerini söyledi. Ramazan ayının ardından teşkilat çalışmaları ve kentin geleceğine dair değerlendirmelerde bulunan Subaşıoğlu, Denizli halkının bayramını kutlayarak, geride bırakılan manevi atmosferin şehre önemli katkılar sunduğunu ifade etti. "Sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmadık" Ramazan ayının AK Parti teşkilatları açısından yoğun ve verimli geçtiğini dile getiren Subaşıoğlu, Denizli’nin 19 ilçesinde aktif saha çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Vatandaşlarla her fırsatta bir araya geldiklerini vurgulayan Subaşıoğlu, "Mübarek Ramazan ayını, teşkilatlarımızla birlikte tam bir seferberlik ruhuyla geçirdik. İftar sofralarında, sahur vakitlerinde ve teravihlerde hemşehrilerimizle buluştuk. Gönül sofralarımızda ekmeğimizi paylaştık, dertlere ortak olduk. Bu süreçte Denizli’deki kardeşlik bağlarının daha da güçlendiğini görmek bizleri memnun etti" dedi. "Denizli için daha çok çalışacağız" Bayram sonrası sürece ilişkin kararlılık mesajı veren Subaşıoğlu, "durmak yok, yola devam" anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Ramazan ayının kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Subaşıoğlu, "Ramazan ayı bizler için hem manevi hem de moral anlamında bir yenilenme süreci oldu. Şimdi bu enerjiyi Denizli’miz için daha fazla hizmet üretmek adına kullanacağız. Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda projelerimizi hayata geçirmek, vatandaşlarımızın taleplerine hızlı çözümler üretmek için gece gündüz demeden çalışacağız" diye konuştu. AK Parti olarak hedeflerinin Denizli’yi her alanda örnek bir şehir haline getirmek olduğunu dile getiren Subaşıoğlu, "Bizim tek amacımız bu şehre ve milletimize hizmet etmektir. Bu doğrultuda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kars Kars’ta trafik denetimleri aralıksız sürüyor Kars’ta şehirlerarası yollarda vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla trafik ekiplerinin denetim ve bilgilendirme faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Kars Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle yoğun güzergahlarda sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyarıyor. Ekipler tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda araçlar tek tek durdurularak sürücülerin belgeleri kontrol ediliyor. Bunun yanı sıra hız sınırları, araçların teknik yeterlilikleri ve yolcu güvenliği konularında titiz incelemeler yapılıyor. Sürücülere trafik kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulunuluyor. Denetimlerde Trafik ekipleri, özellikle uzun yolculuklarda dikkat edilmesi gereken kurallar, yorgun ve uykusuz araç kullanılmaması ile hız limitlerine riayet edilmesi konusunda uyarı yapıyor. Ekipler, trafik kazalarında can kaybı ve yaralanmaların en aza indirilmesi için emniyet kemerinin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor. Sürücü ve yolcuların araç içerisinde mutlaka emniyet kemeri takmaları gerektiği vurgulanarak, kısa mesafelerde dahi bu kuralın ihmal edilmemesi istendi. Trafik ekipleri, yapılan denetimlerin temel amacının cezai işlem uygulamak değil, kazaların önüne geçmek ve can kayıplarını en aza indirmek olduğu kaydetti. Trafik ekiplerinin kent genelinde ve şehirlerarası yollarda denetimlerini aralıksız sürdüreceği ifade edildi. Kars’ta vatandaşların güvenli yolculuk yapabilmesi için sürdürülen bu çalışmalar kapsamında, sürücülerin trafik kurallarına uyması ve özellikle emniyet kemeri kullanımına özen göstermesi büyük önem taşıyor.