YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 09:37

ANAFARTALAR`IN ANAOKULU, ANA SINIFLARINI RAHATLATACAK

A
A
A
ANAFARTALAR`IN ANAOKULU, ANA SINIFLARINI RAHATLATACAK

Ödemişli hayırsever Yanbastı ailesinin Anafartalar Mahallesi`ndeki Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde inşa ettirdiği anaokulunda çalışmalar devam ediyor. Haziran ayında tamamlanması ve gelecek eğitim-öğretim döneminde eğitim vermeye başlaması planlanan anaokulunun, çevresindeki okullarının ana sınıfında yaşanan yoğunluğa çözüm bulması hedefleniyor.
Yaklaşık 600 metrekare alana kurulu olan ve iki katta idari bölümlerle birlikte 5 adet sınıfla hizmet verecek okulun yapımını, daha önce de Ödemiş`e bir ilköğretim okulu kazandıran Yanbastı ailesi üstleniyor.
Anafartalar Mahallesi`nin anasınıfı yaş grubu olarak, Ödemiş`in en yoğun bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, ``Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde inşası devam eden anaokulu, bölgedeki önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Diğer okullarımızın ana sınıflarındaki yüklenmeyi rahatlatacak. Haziran ayında inşası tamamlanacak. Gelecek dönemden itibaren de eğitim vermeye başlayacak. Yaklaşık 150 öğrencimizin eğitim göreceği okulun yapımına katkıda bulunan Yanbastı ailesine teşekkür ediyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yaptı, Togg zırhla kaplandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Togg için “Zırhlısını da yapabilir misiniz” sorusu üzerinden yola çıkan işletmeci İsmail Eşsiz, “İlk Togg’u BR4 seviyesinde zırhladık. Şimdiki aracımızı da BR6 seviyesinde uzun namlu silahlara karşı zırhlamayı planlıyoruz” dedi. Ankara’da Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde araç zırhlama işi ile uğraşan İsmail Eşsiz, yüksek tehditlere karşı geliştirdikleri araç zırhlama işlemini yerli ve milli yapım Togg’a uyguladı. Araç zırhlama işlemine 23 yıl önce başladığını belirten İsmail Eşsiz, uyguladıkları gizli zırhlama sistemi ile her şartta ilerleyen ve performans kaybına uğramayan araçlar ürettiklerini söyledi. Togg yüksek tehditlere karşı zırhlanıyor Tam elektrikli otomobile zırh uygulama işlemini ilk kez Togg ile gerçekleştirdiklerini aktaran Eşsiz, “Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımızın ‘Togg’u ne zaman zırhlayacağız’ diye sorduğu bir haberle karşılaşmıştım. Biz de oradan yola çıkarak başladık. İlk Togg’u BR4 seviyesinde zırhladık. Şimdiki aracımızı da BR6 seviyesinde uzun namlu silahlara, yüksek tehditlere karşı zırhlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Sıradaki Togg’u hafif malzemeler kullanılarak, araçta kabin içini 360 derece zırhla kaplayacaklarını ve alt tabanda bomba battaniyesi yerleştirilecek. Zırhlama işlemi sonrasında Togg’un menzilinde gözle görülür bir değişiklik olmadığını dile getiren Eşsiz, BR4 seviyesi tabanca mermilerine karşı mukavemet gösterirken BR6 seviyesi de AK-47, G-3 Piyade Tüfeği gibi uzun namlu silahlara karşı dayanıklılık gösterdiğini kaydetti. “Sıradaki Togg’da daha kaliteli ve profesyonel olacak” Togg’u ilk zırhlama sürecinin ortalama 45 gün sürdüğünü aktaran Eşsiz, “Bütün Ar-Ge çalışmalarımızı yaptık ve başarıya ulaştık. Sıradaki Togg’da daha kaliteli ve profesyonel olacak. Bu da ortalama 20 gün 25 gün civarında bitirmeyi planlıyoruz” dedi. İlk aracında tesliminden sonra Togg sahibi vatandaşların zırhlama işlemine taleplerinin arttığını dile getiren Eşsiz, “Şu anda sırada 6 tane aracımız var. Özellikle Togg bekleyen müşterilerimiz var. Onlara da hızlı bir şekilde yanıt vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Erzurum Azime Çiftçi, Melek Öğretmeni yalnız bırakmadı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Rusya’da düzenlenen Atlı Okçuluk yarışlarında dünya şampiyonu olan Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sınıf Öğretmeni Melek Okuyucu Yörenç’i ziyaret ederek, başarısından dolayı kutladı. Melek öğretmen, 10 yılı milli olmak üzere 20 yılını verdiği judoyu sakatlanınca bırakmak zorunda kaldı. 10 yıldır geleneksel Türk okçuluğu ve atlı okçuluk sporu ile uğraşan Melek Okuyucu Yörenç, kurduğu Kızılelma Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Kulübü’nde yüzlerce sporcu yetiştirdi, kadın ve erkeklere at binmeyi ve at sırtında ok atmayı öğretti. Melek öğretmen, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde, geleneksel Türk okçuluğu dersleri vererek, konu ile ilgili yüksek lisans da yaptı. Bir dönem Atatürk Üniversitesi Atlı Okçuluk Kulübü’nde antrenörlük yapan Yörenç, Türkiye’nin ilk kadın atlı okçuluk takımını kurdu ve yetiştirdiği birçok öğrencisine de yüzlerce kupa ve madalya kazandırdı. Elde ettiği başarılarla Atlı Okçuluk Milli Takımı’na girmeyi başaran Melek öğretmen, Mayıs ayında Rusya’nın Yaroslavl şehrinde düzenlenen Atlı Okçuluk Kadınlar Dünya Şampiyonası’na katıldı. Bu şampiyonaya 5 sporcu ile ilk kez katılan milli takım, büyük bir başarıya imza attı. Türk kadın milli takımı, ilk kez katıldığı Atlı Okçuluk Kadınlar Dünya Şampiyonasında sergiledikleri başarılı performansla damga vurdu. Kent Konseyinde düzenlenen kutlama programında başarılı sporcu için şampiyonluk fotoğrafının yer aldığı pasta kesildi. Çiftçi, başarılı sporcuyu tebrik ederek, Melek Öğretmenin Erzurum’un gururu olduğunu söyledi. Çiftçi, başarılı kadınların desteklenmesinin önemine değinerek, kadın sivil toplum kuruluşlarının kadın sinerjisi açısından önemli olduğunu söyledi. Çiftçi ayrıca tüm annelerin, anneler gününü kutladı. Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Yadigar Nesrin Şerbetçioğlu ise Azime Çiftçi Hanımefendiye duyarlığından dolayı teşekkür ederek, Melek Öğretmenin örnek bir sporcu olduğunu ifade etti. Kadınlarla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Şerbetçioğlu, “ Sayın Valimizin eşi Azime Hanımefendi başarılı sporcumuz konusunda çok duyarlı davrandı. Kendisine kadınlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Bu vesileyle Azime hanımefendi ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi. Melek Okuyucu Yörenç, Azime Çiftçi’ye teşekkür ederek, “Ay-yıldızlı bayrağımızı, sevdamızı omuzlarımızda layıkıyla taşıdık. Aynı hazzı, aynı yükü atlı okçulukta da dünya kürsülerinde tatmak istiyordum ve bunu başardım. Atlı okçulukta da diğer branşlarda olduğu gibi Avrupa şampiyonası, dünya şampiyonası, çeşitli grand prix ve uluslararası müsabakalarda Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekip, dünyada ilk kez Rusya’da düzenlenen şampiyonada İstiklal Marşımızı herkese dinlettik. Rusya’da aldığım altın madalyayı Anneler Gününde anneme ve tüm şehitlerimize armağan ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından program pasta kesimi ve hediye takdimiyle sona erdi.
Muğla Datça ‘Sarıca yaz’ ile yaza ’merhaba’ dedi Muğla’nın gözde turizm ilçelerinden Datça’da Ekim ayında düzenlenecek Sarıca Yaz Festivali’nin ön programı olan ’Yaza merhaba’ etkinliği düzenlendi. Kargı koyunda gerçekleşen etkinlik partisinde çevre ilçelerden ve şehirlerden de bir çok kişi ile sosyal medya fenomenleri katılım sağlayarak ’Datça’da yaz hiç bitmez’ dediler. Datça’da Ekim ayının ilk haftasında düzenlenecek olan Sarıca Yaz Festivali’nin ’Yaza merhaba’ partisinde dj performansları ve yerel sanatçılar sahne aldı. Turizmci ve girişimci Ezgi Öztürker, Oksal Keçeci, Gözde Nur Can’ın organize ettiği ve Türkiye’nin ilk yapay zeka ile tasarlanarak planlanmış olan ’Sarıca Yaz Festivali’nin yaz başı etkinliğinde Emrah Karaduman da sahne aldı. Sarıca Yaz Festivali’nin ’Yaza merhaba’ partisinin organizatörlerinden Ezgi Öztürker; "Datça’da yaz hiç bitmez. Geçtiğimiz Ekim ayında sosyal medya fenomenlerinin de katılımı ile ‘Sarıca yaz’ lansmanını yapmıştık. Burada Eylül ve Ekim ayları bölgenin en güzel zamanlarıdır bu zamana da Sarıca yaz denir, 4 Ekimde başlayıp 6 Ekim’de sona erecek olan üç günlük bir festival düzenliyoruz. Sarıca yaz ekibi ile hazırladığımız Mayıs ayında yaptığımız bu etkinlik festivalin ilk adımı olan yaza merhaba partisi oldu. Ekim ayında çok yoğun katılımcılar ile Datça’nın farklı alanlarında festival gerçekleşecek" diyerek festivalin Datça’nın farklı bölgelerinde farklı konseptler ile hazırlıklara başladıklarını belirtti.
Eskişehir ARİNKOM TTO’dan Doktora Tez Danışmanlarına Yönelik Teknoloji Transfer Ofisi Süreçleri Bilgilendirme Toplantısı Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Mavi Salon’da, AR-GE ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji ve Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü paydaşlığında toplantı düzenlendi. ARİNKOM TTO tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü paydaşlığında düzenlenen “Doktora Tez Danışmanlarına Yönelik Teknoloji Transfer Ofisi Süreçleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saime Önce, ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Öğr. Gör. Rabia Taş, ARİNKOM Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emre Çömlekçi, Girişimcilik ve Öğrenci Programı Koordinatörü Aynur Güneş Kahraman, Fikri Haklar ve Girişimcilik Koordinatörü Mehmet Hakan Dağ, İdari ve Mali İşler Koordinatörü Evrim Derya Değirmenkaya, Üniversite Sanayi-Sektör İş Birliği Koordinatörü Yeliz Erkoç Kök, Projeler Koordinatörü Banu Gültekin başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi. “Doktora öğrencileri için pek çok proje mevcut” Toplantının açılış konuşmasını yapan Projeler Koordinatörü Banu Gültekin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Anadolu Üniversitesinde en fazla yürütülen projeler TÜBİTAK’ın ARDEB programları dediğimiz bin bir, bin iki, bin beş, 3 bin beş gibi projeler. TÜBİTAK Bilim ve Toplum programları, ARDEB programları da doktora öğrencilerinin en fazla gidebileceği programları oluşturmaktadır.” Gültekin konuşmasının devamında TÜBİTAK’ta devam eden projelerden ve katılım koşullarından bahsederek katılımcıları bilgilendi. “Lisansüstü projelerde öğrenciler tez konularını olduğu gibi projelendirebiliyor” ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Öğr. Gör. Rabia Taş ise şunlara şu ifadelere yer verdi: “Beş proje türümüz var, bunlardan bir tanesi lisansüstü projeler. Bu projelerde öğrenciler tez konularını olduğu gibi projelendirebiliyor. Hem yüksek lisans hem de doktorada enstitüden tez önerisinin kabul edilmesinin akabinde süreç başlar. BAP’lardaki diğer proje türlerinde lisansüstü öğrencilerine bursiyer olarak yer verebilirsiniz”. “Çalışmalarla firma ve akademisyen arasındaki görüşmeleri koordine ediyoruz” Üniversite sanayi iş birliği sürecinin nasıl ilerlediğine değinerek konuşmalarına başlayan İdari ve Mali İşler Koordinatörü Evrim Derya Değirmenkaya ve Üniversite Sanayi-Sektör İş Birliği Koordinatörü Yeliz Erkoç Kök, “Sosyal bilimlerle AR-GE çalışmalarını birleştiriyor ve disiplinler arası çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmayla Türkiye’nin her yerinden akademisyenlerimizi görevlendirebiliyoruz. Temelde AR-GE ve tasarım merkezleriyle birtakım görüşmeler halindeyiz” dedi. “Patent, çalışmaların korunma hakkını sağlamış olur” ARİNKOM Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Emre Çömlekçi ise “Bütün hocalarımızın proje çalışmaları, tez danışmanlıkları, laboratuvar-saha çalışmaları ve bu özgün çalışmalarla birlikte yeni ürünler ortaya konuyor ve ortaya konulan bu çalışmaların sonucunda elde edilen ürünlerin de korunması konusu Fikri Mülkiyet Haklarına dayanıyor. Patent, çalışmaların korunma hakkını sağlamış olur. Patent başvurularında buluş basamağının sağlanıp sağlanmadığı, yenilikçi olması ve ticarileşmeye uygunluğu konusunda kriterler bulunmakta” ifadelerini kullandı. Girişimciliğin zor bir süreç olduğunu belirten Girişimcilik ve Öğrenci Programı Koordinatörü Aynur Güneş Kahraman ve Fikri Haklar ve Girişimcilik Koordinatörü Mehmet Hakan Dağ, ARİNKOM TTO olarak girişimcilik hizmetleri kapsamında öğrencilere, akademisyenlere ve de bölge girişimcilerine ne gibi hizmetler sunulduğuna dair katılımcıları bilgilendirdi.