YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 10:53

KEPEZ`DE ENGELSİZ KALDIRIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

A
A
A
KEPEZ`DE ENGELSİZ KALDIRIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kepez Belediyesi, görme engelli vatandaşların yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla kaldırımlara kabartma takip taşları döşüyor.
Kepez Belediyesi kaldırımlara kabartmalı görme engelli takip taşları döşeme çalışmalarına devam ediyor. Görme engelli vatandaşların yürürken yollarını takip etmesini kolaylaştıran çalışmanın ilk uygulaması, Gazi Bulvarı`nda yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü`nün çevre düzenlemesi çalışması yaptığı Gazi Bulvarı`nın ilçe bölümünde kalan 10 kilometrelik kısmında yapılan kaldırımlar, görme engellilerin kullanımına göre düzenlendi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fen İşleri Müdürlüğü`nün ilçenin değişik mahallelerindeki 70 bin metrekare parke kaldırım çalışması gerçekleştireceğini kaydetti. Başkan Tütüncü, tekerlekli sandalyenin çıkabilmesi için kaldırımlara rampaların yapılacağı da söyledi.
``Engelli vatandaşlarımızın sadece yaşam alanlarındaki engellerini kaldırmıyoruz. Onların, normal vatandaşların yararlandığı hizmetlerden faydalanabilmeleri için de çalışmalar yapıyoruz`` diyen Başkan Tütüncü, `Engeliniz Engelimizdir` projesi ile 50 engelli öğrenci ile okullarında başarılı 50 öğrenciyi bir hafta boyunca aynı ortamda bir araya getirdiklerini belirtti. Öğrencilerin sosyal aktiviteleri birlikte yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, ``Ayrıca ilçemizdeki 28 özel sınıfta okuyan zihinsel engelli öğrencilere, 4 kitaptan oluşan 400 kitap seti hediye ettik`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası’nda vatandaşlardan Başkan Günel’e destek Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasının ardından vatandaşlar, Başkan Ömer Günel’in serbest bırakılmasını istedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cuma günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyon ile İstanbul’da gözaltına alındı. Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasının ardından CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na ‘Adalet ve Dayanışma’ çadırı kurulup, ‘demokrasi nöbeti’ tutulmaya başlandı. Kuşadası’nda yaşayan binlerce vatandaş da Adalet ve Dayanışma çadırına gelip, Başkan Ömer Günel’e destek verdi. Başkan Ömer Günel’in suçsuz olduğunu belirten vatandaşlar, bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Başkan Ömer Günel’in gözaltına alınmasını kınadığını belirten Sevim Çayboyu, "Yaşanan süreç hiç adil değil. Adaletsiz bir şekilde yapıldı, kınıyorum. Belediye başkanımız bu kenti güzelleştirdi" dedi. Kuşadası’nıda Başkan Ömer Günel ile birlikte hizmet çağı yaşanmaya başladığını söyleyen Resmiye Erbay ise "Biz Ömer başkanımızdan çok memnunuz. Mesela şimdi çocuk kütüphanesinden geliyoruz" diye konuştu. Başkan Ömer Günel’e destek olmak için dayanışma çadırına gelen Ümmü Gülsüm "Çok ağladım ben. Başkanım beni evimde ziyaret etmişti. Yine benim evime gelecek çay içecek. Ben Ömer Günel’i çok severim. Seni çok özledim. Allah sana uzun ömür versin" dedi.
İzmir Karısını darbettiği ve balkondan attığı ileri sürülen koca tutuklandı İzmir’de eşi tarafından balkondan atıldığı iddia edilen kadının ağır yaralanmasıyla ilgili aranan eşi ve ona yardım eden arkadaşı, polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan koca tutuklanırken, arkadaşı serbest kaldı. Edinilen bilgiye göre, Aylin G. şiddet gördüğü gerekçesiyle eşi O.G.’den şikayetçi olarak, Torbalı ilçesinde yaşayan annesinin evine yerleşti. Çiftin 8 yaşındaki kızları ise bu süreçte devlet korumasına alındı. Çiftin ortak arkadaşları A.E., genç kadınla iletişime geçerek, devlet korumasındaki çocuklarını alabilmek için kurum yetkilileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Bunun üzerine kaldığı adresi veren Aylin G., gelen A.E.’nin aracına bindi. Araç hareket halindeyken yol üzerinden O.G. de otomobile bindi ve eşine şiddet uygulamaya başladı. Genç kadın Yeşilyurt semtindeki bir eve götürülerek, burada da darbedildi. Yardım istemek için balkona çıkan Aylin G., iddiaya göre eşi tarafından aşağı atıldı. Ağır yaralanan kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şüpheliler polis ekiplerince yakalandı Olayın ardından kayıplara karışan O.G. ve ona yardım eden A.E., dün akşam saatlerinde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Hastanede tedavi altına alınan Aylin G.’nin ise yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Emniyete götürülen şüphelilerden A.E. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, O.G. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.