YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 16:09

TÜRK METAL`DEN EОİTİME DESTEK SÜRÜYOR

A
A
A
TÜRK METAL`DEN EОİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları`nda (ERDEMİR) çalışanların öğrenci çocuklarının 2012-2013 eğitim ve öğretimlerine katkı amacıyla çalışma başlatıldığı belirtildi.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan, sendika olarak ERDEMİR çalışanlarının çocuklarının 2012-2013 eğitim ve öğretimlerine katkı amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi. Ülke genelinde olduğu gibi Kdz. Ereğli Şubesi olarak da bölgede eğitim ve öğretime desteğini sürdürdüklerini belirten Ercan, "Sendikamızın bölgemizde uygulamaya koyduğu yeni bir etkinlik de, ERDEMİR çalışanlarımızın öğrenci çocuklarının 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemini kapsayacak şekilde ilçedeki dershanelerden daha uygun koşullarda faydalanması olacaktır. Bu amaçla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nden aldığımız liste doğrultusunda, 2 Mart 2012`de bölgemizdeki dershanelere gönderdiğimiz yazı ile ERDEMİR çalışanlarının çocuklarına uygulayabilecekleri indirimli fiyatlarını 23 Mart 2012`ya kadar sendikamıza bildirmelerini istedik. Talebimize ise belirlediğimiz sürede 10 dershane arasında 3 dershane yanıt vermiştir. Zamanında sendikamıza dönüş yapan dershanelere de yönetim kurulu olarak ziyaret ederek incelemede bulunduk. Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda, iki dershane ile ERDEMİR çalışanlarımızın çocuklarının daha uygun koşullarda eğitim ve öğretim hizmeti alabilecekleri yönünde anlaşmaya karar vererek gerekli anlaşmayı da imza altına aldık. Bu konudaki çalışmalarımız ve sonuçlarını ERDEMİR` de çalışan arkadaşlarımıza bilgi olarak aktardık. Öğrenci velileri 3 Nisan 2012 tarihinde anlaşma sağlanan dershanelerle görüşüp kayıt yaptırabilirler`` dedi.
Anlaşma sağlanan iki dershane yetkililerine teşekkür eden Ercan, ``Ancak, diğer 7 dershanenin duyarsızlığına ise üzüldüğümüzü bildirmek istiyoruz. Kurulma çalışmalarına başlanmasından itibaren Ereğli ekonomisinin can damarı konumundaki ERDEMİR ve çalışanlarından yıllarca önemli kaynak sağlayan 7 dershanenin bu tutumunu doğru bulmuyoruz. Türk Metal Sendikası ve ERDEMİR çalışanları olarak, anılan dershanelere yönelik tavrımız, sürekli göz önünde tutulacaktır`` diye konuştu.
Öte yandan Kdz. Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan ve Mali Sekreter Sedat Taşdelen, iki dershane yetkilisi ile varılan anlaşmayı içeren protokolü şube binasında imzaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.