YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 16:12

KOCASİNAN UFKUNU GENİŞLETTİ

A
A
A
KOCASİNAN UFKUNU GENİŞLETTİ

Kocasinan Belediye Meclisi, 2011 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu`nu kabul etti. Başkan Bekir Yıldız, rapor hakkında yaptığı konuşmada, Kocasinan Belediyesi`nin kendi fonksiyonunu düzgün ve kararlı biçimde uygulamaya devam ettiğini söyledi.
Kocasinan Belediyesi olarak, kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini ve dayanışma içinde insanların işlerini kolaylaştıran bir hizmet anlayışı güttüklerini ifade eden Yıldız, ``Coğrafyamızın büyümesi, şehrin Kocasinan tarafında gelişme istidadını getirmiştir. Kayseri, bundan sonra daha çok Kocasinan`da genişleme kabiliyetine ulaşmıştır. Adliye Sarayı, İstinaf Mahkemesi, 1 milyar liraya yapılacak bin 600 yataklı Bölge Hastanesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Avrupa`nın merkezi olacak Mobilya Kent, İç Anadolu`da kesinlikle cazibe merkezi olacak Anadolu Harikalar Diyarı`nın Kocasinan`da olması ufku gösteriyor.`` dedi.
MHP`li meclis üyelerinin eleştirilerini de cevaplandıran Başkan Bekir Yıldız, ``Çarpık yapılaşmaya asla izin vermeyen, insanca yaşamaya müsait bir kararlılıkta yürüyoruz. Bunun için bilerek Kocasinan`ı ve araziyi kesinlikle ranta çevirmemek, ranta kurban etmemek kararındayım. İnsanca yaşamaya uygun sosyal donatılar, hizmet alanları okul, park, bahçeler gibi insana hizmet edecek alanların daha fazla olmasına dikkat ederek bölgemizde imar planlarını bu yönde yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl bütçede gelir artıları oldu. Belediyemize bütçenin başında planlanmayan para girdi Buna sebep hiçbirimizin bilmediği yeniden yapılandırmadır. Bütçenin gelir kalemlerinde fazla olan işletme tarafında olduğumun altını çiziyorum.`` diye konuştu.
Bir kamu kurumu olan Kocasinan Belediyesi`nin eksiksiz ve kusursuz olduğunu hiçbir zaman söylemediğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, ``Eksiklerimiz noksanlarımız olacaktır. Kusur ve eksiklerimizin her an olabileceğini bunların düzeltilmesi gerektiğini bilen insanlarız. Ben katkılarınızdan, gösterdiğiniz çaba ve anlayıştan dolayı tüm meclis üyesi kardeşlerime teşekkür ediyorum.`` şeklinde konuşmasını tamamladı.
Daha sonra yapılan oylamada 2011 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis ardından diğer gündemlerini görüşerek karara bağladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.