YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 17:10

POLİSTEN PANTER OPERASYONU

A
A
A
POLİSTEN PANTER OPERASYONU

Balıkesir`de silah zoruyla kız kaçıran 2 şüpheli dehşet saçtı. Şehir merkezindeki olayda teyakkuz haline geçen polis ekipleri araçla birlikte kaçan şüphelileri kısa sürede yakalayıp etkisiz hale getirdi.
PANTER UYGULAMASI
Edinilen bilgiye göre olay saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Hasan Basri Çantay Mahallesi, Yasemin Sokak üzerinde 10 DY 517 plakalı bir otomobildeki silahlı şüpheliler, bir kişiyi silahla ateş açıp yaralarken yanındaki bayanı da zorla kaçırdı. Olayla ilgili ihbar üzerine tüm polis birimleri harekete geçirildi. Asayiş Şube Müdürü Mehmet Harman`ın bizzat yönettiği operasyonda yaralı şahsın 112 sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye sevki sağlanırken kaçan şüpheli araç ile nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. İçerisinde zorla kaçırdıkları bayan ile silahlı 2 şüphelinin bulunduğu Fiat Siena marka otomobil ile ilgili saat 14.35`te geçilen anonsun ardından polisin özel durumlarda uyguladığı plan hayata geçirildi. Tüm kavşaklar ile şehir merkezine giriş çıkışların anında tutulduğu olayda kaçan araç İzmir Yolu üzerindeki SSK Kavşağı`nda içerisindeki şahıslarla birlikte kıskıvrak yakalandı. Silahlı şüpheliler gözaltına alınırken kaçırılan bayan da kurtarıldı. Araç ve şahısların yakalanması 8 dakika sürdü.
EMNİYET MÜDÜRÜ EKİPLERİ KUTLADI
Şehir merkezindeki bu hareketlilik vatandaşları da heyecanlandırdı. Merakla izlenen olayın Emniyet Müdürlüğünün planlı bir tatbikatı olduğu açıklandı. "Panter" kod adı verilen uygulama başarıyla tamamlanırken, anonslarda geçilen uygulamanın sonunda İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, sorumlu müdür yardımcısı ve Asayiş Şube Müdürü başta olmak üzere görev alan tüm ekipleri hassasiyetleri ve olayı kısa sürede sonuçlandırmalarından dolayı kutladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir