GENEL - 04 Nisan 2012 Çarşamba 14:02

GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖОRENCİ DESTEОİ

A
A
A
GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖОRENCİ DESTEОİ

Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve özel firmaların ortaklaşa yürüttüğü geri dönüşüm çalışmaları kapsamında Yeşilova Mahallesi Atatürk Kız Meslek Lisesi tarafından program düzenlendi.
Çevre bilincinin geliştirilmesi kapsamında bitkisel ve hayvansal yağların geri dönüşüm projesine yönelik olarak düzenlenen programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı M.Besim Müftüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı, Okul Müdürü Gönül Ünal, Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri, özel firmaların temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda özellikle, geri dönüşümde atık yağların önemine vurgu yapıldı.
Atatürk Kız Meslek Lisesi Müdürü Gönül Ünal, kağıt, pil ve mavi kapak gibi atıkları toplayarak okullarında sürdürdükleri geri dönüşüm çalışmalarına, atık yağ projesini de eklediklerine dikkat çekerek her bireyin çevre bilincine sahip olması gerektiğini söyledi. Ünal, "Başka bir mavi gezegen daha yok. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak doğal kaynakları korumakla mümkündür. Sorumluluğumuz dünyayı tüketmemektir. Canlı hayatı korumaktır. Dökülen her damla yağ, gelecekte çocuklarımızın gözyaşları
olmasın diye bu projede varız. Geri dönüşebilen tüm atıkları ekonomiye kazandırmak, aynı zamanda vatan sevgisidir. Bu kapsamda bu projede emeği geçen herkese teşekkürler" diye konuştu.
GERİ DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUZ
Öğrencilere geri dönüşümün önemi hakkında bilgi veren Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı M. Besim Müftüoğlu ise, "İlçemizdeki tüm okullarda metal, kağıt, plastik ve elektronik atıkları toplamak için eğitim faaliyetlerini yürütüyoruz. Temel görevimiz, israf etmeden atılan her neyse tekrar ekonomiye kazandırılması ve gelir seviyesini arttırmaktır. Şu anda İstanbul`da en yüksek geri dönüşüm malzemesi toplayan belediyeyiz. İlgili personelimiz, her türlü dönüştürülebilir malzemeyi topluyor ve israf
etmeden gerektiği gibi dönüştürülebilmesi için çaba gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda dünyada su savaşları yapılacak. Bu kapsamda suyumuzu da koruma bizim temel görevimizdir" dedi.
Programın devamında Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Yüksek Çevre Mühendisi Gül Sümeyra Akçay Han, atık yağlar ve geri dönüştürülmesi konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Atatürk Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu müzik korosunun verdiği mini konser de programa renk kattı. Program sonunda protokol üyelerine plaket takdim edildi. Okul bahçesine kurulan stantlarda ise ilgili firmaların temsilcileri geri dönüşüm hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.