DÜNYA - 04 Nisan 2012 Çarşamba 14:04

YILMAZ VURAL`DAN BELEDİYEYE ÇAОRI

A
A
A
YILMAZ VURAL`DAN BELEDİYEYE ÇAОRI

Bank Asya 1. Lig takımlarından Sakaryaspor`un teknik direktörü Yılmaz Vural düzenlediği basın toplantısında Sakarya Büyükşehir Belediyesi`nin takımı yeniden alması için çağrıda bulunarak, " Seneye Sakaryasporumuz`u geldiği ligden çıkarabilmek adına çalışmalarımızı gerçekleştirmek zorundayız" dedi.
Rüstemler Tesisleri`nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz Vural, takımın ligdeki gidişatını ve yönetim sorunlarını değerlendirdi. Vural, açıklamasında Sakaryaspor`un Bank Asya 1. Lig`e veda ettiğini ima ederek, "Bundan sonra Sakaryasporumuz`u geldiği ligden çıkarabilmek adına çalışmalarımızı gerçekleştirmek zorundayız" dedi.
Vural, takıma sahip çıkmak isteyen iş adamlarının maddi olarak zarar görmeyeceğini belirterek, "Çünkü burada çok iyi bir altyapı var. Altyapıdan 18 tane çocuk çıkardım A Takıma. Bunların hepsi de çok iyi çocuklar. Sakaryaspor`un geleceğinden teknik anlamda kimsenin kuşkusu olmasın. Altyapının inanılmaz kısıtlı imkanlarla çalışmasına rağmen teknik olarak çok üst seviyedeler. Takımda sözleşmesi biten 9 kişi var. Bunların hepsi ile tek tek görüşeceğiz. Bu görüşmelerden sonra kim kalmak istiyor, kim
istemiyor görecek ve bir takım şekillendireceğiz. Mayıs ayında yapılacak kongrede gelecek olan arkadaşlarımız ya da devam edecek olan yönetimimiz buna göre bir takım ortaya çıkaracaktır" diye konuştu.
Çalışmalarının bundan sonra Sakaryaspor`u geldiği lige çıkarabilmek olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Bu açıdan şu an çalışmalar var. Mayıs ayında bir kongre var. Bu kongrenin geleceğe yönelik hayırlı olmasını temenni ediyorum. Fi-Yapı`nın bizle imzaladığı protokole göre bu yıl 500 seneye 500 forma reklamı vermesi var. Bu rakam Spor Toto 2. Lig için çok iyi bir para. Ancak benim gönlümden geçen Büyükşehir Belediyemizin tekrar takıma sahip olması. Ama taraftardan isteğimiz sürekli olumsuz tezahüratlar ile takıma sahip çıkmak isteyenleri engellemesinler. Geleceğe en sağlıklı sahip çıkacak kişi Büyükşehir
Belediyemizdir. Tatangalar`dan isteğim geçmişi unutmalarını istiyorum. Belediyemiz bize hem destek vermek istiyor hem de bu kötü tezahüratlardan memnun değiller."
Sakarya yerel medyasının da çevreyi motive edici yayınlar yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Vural açıklamasına şu sözlerle devam etti:
"Önümü görebilirsem Sakaryaspor`da devam etmek benim için onurdur. Tesisleşme bu açıdan önemlidir. Ben Rüstemlerde yeni bir tesis inşa edilmesini isterim. Stadın bir an önce yapılmasını ve Sakaryaspor`un oyuncularının parasal sıkıntısı olmamasını isterim. Bunlar olursa elbette bu takımın başında devam edebilirim. Her gün sorunlu insanları görmekten sıkıldım. Çalışanlar, oyuncular aylardır büyük sıkıntı içerisinde. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bu konuda gel bu işin altına girelim derse
seve seve girerim. Belediye maddi manevi destek verirse bu işte varım. O zaman benim Adapazarı`nda yeni bir şey inşa etme fırsatım olur. Yerel basında bir televizyon kanalında benim için `Fi Yapı`dan 4 tane ev aldı onun için burada` demişler. Bu ayıptır. Bakın ben hiçbir karşılık beklemeden doğduğum büyüdüğüm şehre geliyorum, beş kuruş almadan yardım etmek istiyorum ama bunda bile bir kötü niyet arıyorsunuz. Buraya gelerek insanların vefa adına bir şeyler yaptığını göstermek istedim. Ben olmasam da bu
takım bu kadar maç kaybederdi ama bu kadar genç kazanılır mıydı, takım direnir miydi? Bunları sorgulamak lazım ama yerel basında bu kadar olumsuz yayın insanı üzüyor. Ne kadar samimi duygularla geldim 4 tane ev aldı diyorlar. Bu kadar asılsız şey söylemek kötü bir durum. Ondan sonra insanlardan ne kadar saygı bekleyeceksiniz. Son olarak Zeki Bey`e tribünlerden daha sempatik bir tezahürat bekliyorum ki o insanı biraz motive edebilelim. O zaman bu takıma sahip çıkılabilir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.