YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 16:48

UZUNER`DEN TERSANE AÇIKLAMASI

A
A
A
UZUNER`DEN TERSANE AÇIKLAMASI

Kastamonu`nun İnebolu ilçesi Belediye Başkanı Engin Uzuner, İnebolu Limanında bulanan tersanenin verdiği taahhütlerin hiçbirini yerine getirmediğini söyledi.
İnebolu`ya yatırım yapılması ve İnebolu Limanının işlek hale getirilmesi için devlet tarafından bedelsiz 49 yıllığına yaklaşık olarak 30-35 bin metrekarelik bir alanın işletme sahibine verildiğini belirten Başkan Uzuner, ``Ancak yatırımcının oraya herhangi bir şey yapmadığını gördük. Tersane sahipleri sadece o alan üzerinden belediyeden tekrar 10 bin metrekarelik yer kiralayarak sadece havuz faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Tersanecilik alanında havuz farklı bir iş koludur. Havuz faaliyeti tersane değildir. Ticari olarak çalışmayı sürdürdüğünü söyleyen bir firmamız bu gözle bakıldığı zaman verilen vaatlerin hiçbirini yerine getirmediği gibi 300 kişi çalıştıracağını 6 bin metrekare kapalı alan yapacağını bunları hem bize hem maliyeye beyan etmişti. Ancak 6 yıldır böyle bir taahhüdünü yerine getirmedi`` dedi.
Verdiği taahhütleri yerine getirmediği gibi belediyeden aldığı kiralık alanında kirasını ödemediğini vurgulayan Uzuner, ``Bu yüzden dolayı tersanenin limandan çıkarılması için tahliye davası açtık. Nitekim dava bitmiştir ve biz mahkeme kararıyla davayı kazandık. Buradaki firmaya tahliye kararı çıkmıştır ancak dosyayı temyize gönderdikleri için bekliyoruz. Biz istiyoruz ki bu firma çalışmayacaksa işçi almayacaksa bıraksın gitsin. Kimseyi oyalamasın. Eski yerimizi sahilimizi geri bıraktığı takdirde bir ay içerisinde plajımız eski haline gelecek ve İnebolu`nun sahili, İç Anadolu`nun en güzel plajı olacak. Şuanda devlet onlara o yeri bedelsiz verdiği için o yerden çıkarma gibi bir lüksümüz yok. Tahliye kararını bekleyip mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bundan sonra taahhütlerini yerine getirmedikleri takdirde gerekli mercilere başvurarak ve yargıya taşıyarak idare mahkemelerine giderek bu yeri terk edip bırakmalarını, gerçek yatırım yapan yatırımcılara vermelerini yada eski haline dönüştürüp bu yeri İnebolu`nun turizmine kazandırmayı hedefliyoruz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.