YEREL HABERLER - 05 Nisan 2012 Perşembe 19:15

SİMAV`DA OKULLARDA ÖRNEK ÇALIŞMA

A
A
A
SİMAV`DA OKULLARDA ÖRNEK ÇALIŞMA

Kütahya`nın Simav ilçesinde okullarda başlatılan "Özür Dileyin, Bir Kalp de Siz Kazanın" uygulaması ilgi gördü.
Kütahya Simav`da örnek alma, örnek edinme ve kıyaslama anlamına gelen Benchmarking çalışmaları kapsamında öğrencilere küçük yaşlarda teşekkür etme ve özür dileme alışkanlığı kazandırmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 ay önce okullarda başlatılan "Özür Dileyin, Bir Kalp de Siz Kazanın " isimli uygulamanın ilgi görmesi eğitimciler kadar öğrenci velilerini de sevindirdi.
Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi projenin giderek yaygınlaşması sayesinde ilçede öğrenciler arasında birbirlerine karşı teşekkür eden ve özür dileyenlerin sayısında artış kaydedilmesinin projenin amacına ulaştığının bir göstergesi olduğunu kaydetti.
Proje kapsamında ilçedeki okulların tamamında her sabah ders başlamadan önce öğretmenler tarafından öğrencilere teşekkür etmenin yararları ve özür dilemenin bir erdemlilik olduğu yönünde hatırlatmalar yapıldığını bildiren Şirikçi, "Proje kapsamında ayrıca her gün sabah ders başlamadan önce belirlenen iki öğrenci 5 dakikalık süreçte bir gün önce yaptığı hatalardan dolayı kimlerden özür dilediğini ve kimlere teşekkür ettiğini arkadaşlarına ve öğretmenlerine anlatıyor. Projenin öğrenciler tarafından ilgi
görmesi ve giderek yaygınlaşması eğitimciler olarak bizi ve aileleri de sevindiriyor" dedi.
Projenin Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile Simav Kaymakamı Yüksel Ünal`ın desteklediği "Örnek Alma, Örnek Edinme ve en çok da Kıyaslama" anlamına gelen Benchmarking çalışmaları kapsamında yürütüldüğünü dile getiren Şirikçi, "Uygulamada tüm eğitimci arkadaşlarımız azami titizlik gösteriyor. Çalışmaların yaygınlaşması için okullarımızda öğrenciler arasında özür dileme ve teşekkür etme alışkanlığını kazandırmak için afiş hazırlama ve şiir yarışmaları düzenledik. Yarışmalarda derece alan öğrencilerimizi
ödüllendiriyoruz" dedi.
Projenin veliler tarafından da çok beğenildiğini ifade eden Şirikçi, "Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Öğrenci velileri bize gelerek önceleri çok haşarı olan çocuklarının bu günlerde yaptıkları hatalardan dolayı evde hem kendilerinden hem de kardeşlerinden özür dilemeye başladıklarını ifade ediyorlar. Bundan eğitimciler olarak büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Şirikçi, Bu hususta en başarılı okulun ilçeye 3 kilometre mesafedeki Çitgöl İlköğretim Okulu olduğunu kaydetti.
Çitgöl beldesinden öğrenci velisi Serkan Şentürk, "Benim çocuğu son günlerde bir hal oldu. Özür dilemek nedir bilmezken şimdi yaptığı hatadan dolayı hem bizlerden hem de küçük kardeşinden özür diliyor, iyi bir şey yaptığımızda da bize teşekkür ediyor. Çok seviniyoruz" dedi.
Okulun Türkçe öğretmeni Elif Dinçer, "Proje kapsamında her sabah iki öğrencimize 2,5 dakikalık söz hakkı tanıyoruz. Bir gün önce yaptıkları hatadan dolayı kimlerden özür dilediklerini anlatıyor. Ayrıca gördükleri iyilikler karşısında kimlere teşekkür ettiklerini dile getiriyorlar. Projeyi çok başarılı buluyorum. Türkiye`de örnek alınacak bir proje" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Khan “Pakistan ve Türkiye bir millet iki devlet” Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programda Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. İstiklal Konferans Salonu’nda program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Qazi Saleem Ahmed Khan, Rektör Sözbir’le görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı programa geçildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a davetlerini kabul ederek Düzce Üniversitesi’ne geldiği için teşekkür etti. Ülkemizin, Pakistan’ı resmi olarak tanıyan ülkelerin başında geldiğini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, her iki ülke arasındaki ziyaretler ve anlaşmalarla bu dostluk ilişkisinin daha da güçlendiğini ifade etti. Geçmişten günümüze iki ülkenin tarihi ilişkilerinden söz eden Doç. Dr. Bayram, iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Türkiye Pakistan İlişkileri” programına katılım sağladığı için Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversite olarak Pakistan Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini dile getiren Sözbir, iyi bir köprü kurarak ilişkileri geliştirmek ve öğrenci sayısını artırmak istediklerinin altını çizdi. Proje üretimi ve birlikte program düzenleme gibi birçok noktada ortak çalışmanın önemi üzerinde duran Sözbir, programın hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan, çok değerli bir konuda program düzenlendiğini ifade ederek, her iki ülke arasındaki tarihi mirasın yüz yıllara dayandığını belirtti. Ortak din ve inanca sahip Pakistan ve Türkiye için en iyi tanımın “Bir Millet İki Devlet” olduğunu söyleyen Qazi Saleem Ahmed Khan, kalpten kalbe bir ilişkisi olan iki ülkenin bayraklarındaki ay yıldız sembolünün de aynı olduğunu sözlerine ekledi. İki ülkenin en zor zamanlarında birbirine yardımcı ve destek olduğuna işaret eden konuk Müsteşar; ekonomik ve sosyal bağların daha da güçlendiğini, Türkiye ve Pakistan üniversiteleri arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesinin önemini dile getirerek programın düzenlemesinde emeği olan herkese teşekkür etti. “Türkiye Pakistan İlişkileri” adlı program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Pakistan Elçiliği Müsteşarı Qazi Saleem Ahmed Khan’a hediye takdimiyle son buldu.