YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 13:06

SAKARYA`DA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ.....

A
A
A
SAKARYA`DA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ.....

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 167. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında kurum bahçesinde dualarla kurban kestirdi.
Kurban kesim törenine Sakarya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve personel katıldı.
4-10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kurban kesimi Erenler Müftü Vekili Mehmet Çelebi`nin okumuş olduğu dua ile gerçekleştirildi.
Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Polis Haftasında yarın Çark Caddesi`nde Huzur yürüyüşü gerçekleştirilecek.
9 Nisan Pazartesi Günü saat 16.00`da Orhan Camiinde mevlidi şerif okutacak olan Sakarya Emniyet Teşkilatı 10 Nisan Salı Günü saat 10.00`da Kent Meydanı`nda tören düzenleyecek. Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenler İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş`ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Bin 500 liraya çalıştıracak günübirlik işçi bulamıyor Kahramanmaraş’ta yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Uludağ, bahçelerinde bin 500 lira yevmiye ile çalıştıracak işçi bulamamaktan dert yanarak, işleri kendisinin yapmaya çalıştığını söyledi. Kahramanmaraş şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki bağ evinde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Uludağ, emekli olduktan sonra hayatını bağ ve bahçelere adadı. Bağ evinin bahçesindeki ağaçların bakım ve onarımı, kazma ve çapa işlerinde çalıştıracak kimse bulamadığını anlatan Uludağ, günlük ortalama bin ile bin 500 TL arasında yevmiye ile işçi bulamamaktan yakındı. Bahçede kendisinin çalıştığını söyleyen Uludağ, “Bana bağ evlerinde tımar, ilaçlama, budama gibi işlerde çalıştıracak adam bulamıyoruz diyorlar. Ben yetiştirdiğim kadar yapıyorum. Bin lira-bin 500 yüz lira para veriyoruz ama bulamıyoruz. Eskiden Kahramanmaraş’ta belirli yerlerde insan topluluğu vardı, oradan alır getirirdik. 10 yıl önce bu vardı ama deprem oldu, depremden sonra çalıştıracak adam bulamıyoruz. Benim 5 dönüm bahçem var. Bu bahçede kiraz var ve toplayacak adam bulamıyoruz” dedi. Herkesin kolay iş bulma telaşında olduğunu söyleyen Uludağ, “Benim yaşım 60’ı geçti, ben bundan sonra elimde kazma ile nasıl çalışacağım. Bu arazilerin çoğu bakımsızlıktan kuruyor, traktörler ile sürülecek yerler de değil. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Depremden sonra inşaat sektöründe patlama oldu, oralarda daha çok para aldıklarını öğrendim” diye konuştu.
Antalya Annesine en güzel çiçeği yapmak isteyenler Hayatpark’ta buluşacak Konyaaltı Belediyesi Anneler Günü için renkli bir etkinlik düzenleyecek. "Bir Tutam Yeşillik, Bir Dolu Sevgi Anneler Günü Teraryum Atölyesi" adı altında gerçekleştirilecek etkinlikte annesine en güzel çiçeği yapmak isteyenler bir araya gelecek. Dünya genelinde her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü için Konyaaltı Belediyesi de farklı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Konyaaltı Belediyesi’nin HayatPark’ta "Saksı sizden, çiçek bizden" mottosuyla gerçekleştireceği "Bir Tutam Yeşillik, Bir Dolu Sevgi Anneler Günü Teraryum Atölyesi"nde annesine en güzel çiçeği hazırlamak isteyenler bir araya gelecek. HayatPark’ta 11 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyenler saksı ve teraryum fanuslarını yanında getirecek, çiçek ve bitkiler ise belediye tarafından karşılanacak. Atölyeye katılmak isteyenlerin (0 242) 245 55 00 numaradan Halk Masa’ya ulaşmaları gerektiği belirtildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Anneler Günü öncesinde HayatPark’ta yapacak olduğumuz etkinlikte annelerimize hediyelerini birlikte hazırlayacağız. Atölyemizde saksı ve teraryum fanusları katılımcılarımız tarafından getirilecek, çiçek ve bitkileri ise belediyemiz katılımcılarımıza sağlayacak. Tüm halkımızı HayatPark’ta yapacağımız atölyemize bekliyoruz" dedi.
Balıkesir Bandırma’da geniş çaplı huzur uygulaması Balıkesir’in Bandırma ilçesinde şok asayiş, trafik, narkotik ve huzur uygulaması gerçekleştirildi. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından milli güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik olarak ilçe genelinde asayiş, trafik ve huzur uygulaması yapıldı. Suç işlenme potansiyeli yüksek olan mahalle, park, bahçe, meydan ve umuma açık yerler ile trafiğin yoğun olduğu farklı hareket noktalarında yapılan asayiş, trafik ve huzur uygulaması 48 ekip, 3 tim çevik kuvvet, 146 polis memuru, 57 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 257 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen uygulamalarda 2663 şahıs sorgulanırken 18 aranan şahıs yakalandı. Vergi usul kanununa muhalefet suçundan aranan 1 şahıs, hırsızlık suçundan aranan 1 şahıs, borçlunun ödeme şartını ihlal suçundan aranan 1 şahıs, ailenin Korunması Kanununa Muhalefet ve Hakaret suçundan aranan 1 şahıs, çekle ilgili karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet verme suçundan aranan 1 şahıs, bilişim sistemleri banka veya kredi kartlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan aranan 1 şahıs, dolandırıcılık suçundan aranan 1 şahıs, hırsızlık suçundan aranan 1 şahıs, pek az sayıda mermi bulundurma suçundan aranan 1 şahıs ve yoklama kaçağı olarak aranan 9 şahıs yakalandı. Toplam 57 adet umuma açık yer kontrol edildi. Trafik uygulamasında ise 562 araç kontrol edildi. 41 araca 147 bin 293 lira cezai işlem uygulandı, 11 araç trafikten men edildi. 2 şahsa ise TCK 179/3 adli işlem yapıldı. Araçlarda yapılan aramalar neticesinde 0,70 gram metanfetamin ve 3 adet Ruhsatsız tüfek ele geçirildi.