YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 15:19

KOCASİNAN`DA EMEKLİLERİN FLORYA PARKI KEYFİ

A
A
A
KOCASİNAN`DA EMEKLİLERİN FLORYA PARKI KEYFİ

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, emeklilere vakit geçirip, sohbet edecekleri nitelikte Florya Parkı`nda mekan hazırladıklarını söyledi.
Beyazşehir Mahallesi`nin kaliteli, düzenli ve yaşanabilir bir imar planına sahip olduğu için isteklerin karşılanmasının hiçbir zaman zor olmadığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, ``Belediyelerin, alt yapı eksiklerini giderirken insanların hayatını kolaylaştıracak hizmetlerle birlikte yaşanabilir bir şehir sunması gerektiğine inanıyoruz`` dedi.
Başkan Bekir Yıldız, Beyazşehir Mahallesi`nde emekli ve üniversite öğrencisi ağırlıklı yoğun bir nüfus yaşadığının altını çizerek, ``Burada Emirgan Parkı gibi oturup dinlenecekleri, sohbet edecekleri, yaz-kış kullanımı mümkün bir mekan istediler. Biz de hemen gerekli çalışmaları yapıp hazırladığımız projeyi mahallenin en büyük parkı Florya`da uygulamaya koyduk`` diye konuştu.
Beyazşehir Mahallesi`ndeki Florya Parkı`na ağırlıklı olarak emeklilerin ve öğrencilerin birlikte kullanabileceği nitelikte bir çay bahçesi ve sohbet evi yaptıklarını kaydeden Başkan Bekir Yıldız, ``Florya`da, Emirgan Parkı gibi oturup dinlenmek, sohbet etmek amacıyla yaz-kış kullanabilecekler. Vatandaşlarımız çok memnun ve keyifli sohbetler gerçekleştiriyor, bize de teşekkür ediyor `` şeklinde bilgiler verdi.
Florya Parkı`na gelen emekliler de, ``Aile ortamında çok güzel bir tesis ve yatırım oldu. Belediyemizin ve belediyelerin yaptıkları hizmetler Avrupa`dan üstündür. Çok mükemmel bir hizmet, eşsiz bir şey, öteki ülkelerde gördüklerimizden, çok üstün sandığımız yerlerden daha da üstün bir şey oldu, gurur duyuyoruz. Evimizin yanında çok hoşumuza gidiyor, yaşlı insanlar için muazzam oldu, çok güzel oldu. Başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun`` şeklinde duygularını dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.