YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 17:28

MUŞ`TA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
MUŞ`TA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Muş`ta, Türk Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla basın mensupları ve emniyet mensupları arasında düzenlenen futbol maçı 6-6 berabere sonuçlandı.
10 Nisan Polis Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen Muş Emniyet Müdürlüğü, halı sahada dostluk maçı düzenledi. Harlem Halı Saha Tesisleri`nde yapılan karşılaşmaya onur konuğu olarak Vali Ali Çınar da katıldı. Karşılaşmanın ilk devresinde basın mensuplarının yer aldığı takımda oynayan Vali Çınar, performansıyla alkış topladı. Karşılaşmada bir gol kaydeden Çınar, ikinci yarıda ise Emniyet Müdürlüğü takımına geçti.
Muş Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ferzende Emre`nin hakemliğini yaptığı dostluk maçının ilk yarısını gazeteciler 3-1 önde tamamladı. İkinci yarıda daha etkili olan polisler, karşılaşmanın son dakikalarına 6-4 önde girdi. Maçın bitimine 5 dakika kala iki gol bulan gazeteciler skora denge getirdi. 5 dakika uzatılan maçta başka gol olmayınca dostluk karşılaşması 6-6 sona erdi.
Maç sonunda bir açıklama yapan Vali Çınar, karşılaşmada gazeteciler ve polislerin centilmenliğinin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Maçı berabere bitirdik. Bu bir dostluk maçıydı. Basın kuruluşlarının ve emniyet mensuplarının dostluğunu ve centilmenliğini bir kez daha gördük. Umuyorum ki buna benzer dostluk maçları ülkemizde ve dünyamızın her yerinde oynanan maçlarda da olmasıdır. Ben bu vesileyle 10 Nisan Polis Haftası`nı bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.
Maçın ardından Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, maçın hakemi Ferzende Emre ile Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey`e plaket takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.