YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 13:41

PELİN GÜNDEŞ BAKIR SANAYİ ODASI`NI ZİYARET ETTİ

A
A
A
PELİN GÜNDEŞ BAKIR SANAYİ ODASI`NI ZİYARET ETTİ

Kayseri AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Sanayi Odası`nı ziyaret etti. Bakır, ÖTV`nin indirilmesi konusunu Meclis`e taşıyacaklarını söyledi.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Meclis`te Kayserili bir kadın milletvekilinin bulunmasından mutluluk duyduklarını belirterek, ``Böyle çağdaş bir hanımefendinin Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde Kayserili olarak görev yapması tabi bizim gururumuz. İnşallah güzel bir işbirliği içerisinde fikirlerimizi hiç eksiltmeden devam ettirmek suretiyle Kayserimize hizmet ederiz. Biz de elimizden geldiğince bu hizmetleri yapmaya gayret ediyoruz.`` dedi.
Milletvekili Bakır ise, sanayinin Kayseri`nin belkemiği olduğunu ifade etti ve ``Biz bugün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi`nde görev yapıyoruz. Türkiye`nin ve tüm İslam aleminin haklarını menfaatlerini savunuyoruz. Bunu bu şekilde güvenle yapabilmemizin arkasında tabi ki Anadolu kaplanları yatıyor. Onlar bu seviyeye gelebildikleri için biz bugün Avrupa`da Türkiye`nin ve İslam aleminin haklarını başımız dik olarak savunabiliyoruz. O bakımdan iş dünyası bizim için olmazsa olmazdır. Onlar olmazsa biz de var olmayız.`` diye konuştu.
Milletvekili olarak görevlerinin, sanayicilerin yaşadıkları sıkıntıları Meclis`e aktarmak olduğunu belirten Bakır, ÖTV`nin indirilmesinin sanayici için önemli olduğunu ve bu konuda üzerlerine düşeni yerine getireceklerini dile getirdi. Bakır ``Kayseri sanayi kenti ama biraz limanlara uzak. Tabi bu bizim için dezavantaj oluşturuyor rekabet açısından. Bunun önlenebilmesi amacıyla ÖTV`nin düşürülmesi gerekiyor. Bununla ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra Ankara`daki gerekli makamlara ileteceğim.`` ifadelerinde bulundu.
Bakır, üniversite-sanayi işbirliğinin günümüzdeki önemine de vurgu yaptı ve Kayseri Sanayi Odası`nın, bu konudaki gayretleri ve çalışmalarını ilgi ile izlediklerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir