GENEL - 08 Nisan 2012 Pazar 14:34

SEYFE SEVGİSİ İŞYERİNE SERGİ AÇTIRDI

A
A
A
SEYFE SEVGİSİ İŞYERİNE SERGİ AÇTIRDI

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, bürosunu sergi salonuna çevirdi. Çetiner, "fotoğraflara karşı duyduğum ilgi beni böyle bir şey yapmaya itti" dedi.
Kırşehir`de kişisel fotoğraf sergileri açan Seyfe Ekoloji Derneği Başkanı Makine Mühendisi Ömer Çetiner, şöyle konuştu: "Zaman zaman fotoğraf sergileri açmakta idim. Açtığım sergiler belli bir dönem kalıyordu. Sergileri az sayıda insan izliyordu. Ben büromu fotoğraflarımı çok sayıda insanın görebilmesi için bu hale getirmeyi düşündüm. İnsanlar büroma sıkça gelerek bunları inceliyor. Fotoğraf sergisine karşı duyarlılığı olmayan insanların bile büromu bu halde görmeleri ve fotoğrafları incelemeleri beni
mutlu ediyor. İnsanlar bu fotoğrafları görerek Seyfe`nin güzelliklerini inceliyor."
Bürosuna ilk defa gelen insanların şaşkınlıklarını gizleyemediğini belirten Çetiner, bir gün bürosuna iş yaptırmak için bir müşterisinin geldiğini gördüğü manzaradan sonra özür dileyerek yanlış yere geldim galiba deyip çıktığını doğru yere geldiğinin söylenmesi üzerine tek tek fotoğrafları incelediğini anlatarak olumlu tepki aldığını anlattı.
Binlerce fotoğraf karesinin yer aldığı arşivinden en beğendiklerini kendi işyerinde sergileyen ve hikayelerini anlatan Çetiner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sütleğen olarak bilinen ve adını mevlana çiçeği koyduğum bu fotoğraf benim için çok önemli. Bu fotoğraf karesini çektiğim yıl 2007 Dünya Mevlana Yılı idi. Ben fotoğrafı çektikten çok sonra fotoğrafta bulunan detayı yakaladım. UNESCO tarafından 2007 yılı Dünya Mevlana Yılı ilan edildi. Binlerce kare fotoğraf çektim ama böyle bir kare asla çekemedim. Bu
fotoğrafı çekmiş olmam benim için büyük bir nimettir."
SEYFE GÖLÜNÜN ÖNEMİ
187 çeşit kuş türünün barındığı alanda, flamingo, toy, turna, angıt, pelikan gibi nesli tükenmekte olan bir çok kuş türü mevcut. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan havzada çok sayıda sıralı höyük bulunuyor. Havzada endemik bitkiler ve dünyada nesli tükenmekte olan 27 çeşit kuş türü barınıyor. Alan 1.derece doğal Sit alanı, tabiatı koruma alanı ve Ramsar sözleşmesi ile korunmaya çalışılıyor. Seyfe Gölü havzası gezi amaçlı turlar, inceleme amaçlı turlar ve toplantılar için uygun yer olarak gösteriliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kahramankazan’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, Çelenk Sunma Töreni ve Doğu Demirkol’un stand-up gösterisi eşliğinde coşkuyla kutlandı. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, şölen havasında kutlandı. Milli Egemenlik Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni’yle başlayan kutlama, saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasının ardından, Akıncı Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin hazırladığı folklor, tiyatro, geleneksel gösteriler, bando gösterileriyle devam etti. Ayrıca, komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol da kutlamalar çerçevesinde bir gösteride bulundu. Kahramankazan Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla düzenlenen Demirkol’un ’Mizah Dozu’ adlı stand-up gösterisi, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Çırpanoğlu yaptığı konuşmada, "Kahramankazan’ın gençliği her şeyin en iyisine layık. Bunu da göstermek istiyoruz. Türkiye’nin mizah açısından bana göre en kaliteli üç isminden biri olan Doğu Demirkol’u Kahramankazan’ımızda ağırlamakla, bu güzel 19 Mayıs akşamında kendisini gençliğimizle, Kahramankazan’la buluşturmakla güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz’’ dedi. Gençlere verdiği önemi de konuşmalarına yansıtan Başkan Çırpanoğlu, "Göreceksiniz, beş yıl boyunca gençlerimize karşı yapacaklarımız hiçbir zaman bitmeyecek. Her zaman, 30 Ağustoslarda, 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, 15 Temmuzlarda, devletimizin milli bayramlarında gençlerimizle beraber her zaman bir program yapmak için elimizden geleni yapacağız’’ diyerek gençlere söz verdi. Doğu Demirkol ise, gençlerin yoğun katılımına karşı, "Burada büyük bir özveri var. Selim Başkan’a teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Gösteri sonunda Başkan Çırpanoğlu, Doğu Demirkol’a çiçek ile beraber Atatürk’ün Nutuk kitabını ve köstekli saat hediye etti. Kutlamalara Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım ve ilçe protokolü katılım sağladı.