YEREL HABERLER - 20 Aralık 2011 Salı 14:35

İHA`DAN YENİ BİR HİZMET DAHA

A
A
A
İHA`DAN YENİ BİR HİZMET DAHA

İhlas Haber Ajansı (İHA), vatandaşlar için yeni bir hizmet başlattı.
İhlas Haber Ajansı, yaklaşık 1.5 yıl önce açılan www.iha.com.tr internet adresinden sonra yeni bir hizmet daha gerçekleştirdi. Türkiye’nin tüm şehirlerinde ve birçok ilçesinde muhabiri bulunan İhlas Haber Ajansı, Türkiye’nin en büyük yerel haber kaynağı olma özelliği taşıyor. Yaklaşık 700 muhabirle 24 saat haber yapan İHA, yerel medyanın vazgeçilmezi haline geldi. Yerel haberlere önem veren İhlas Haber Ajansı, www.iha.com.tr adresi üzerinden tüm yerel haberleri okurlarıyla paylaşmaya başladı. Yaklaşık 450 yerel haber her gün iha.com.tr adresinden herkese bir ’tık’ kadar yakınlaştıran İhlas Haber Ajansı, bir ilke daha imza atmış oldu. İhlas Haber Ajansı’nın web sayfası olan www.iha.com.tr adresinden Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bartın’daki yerel haberleri artık herkes bir ’tık’ ile okuyabilecek. www.iha.com.tr/zonguldak yazıldığında Zonguldak genelinde yapılan haberlere ulaşılabilirken, www.iha.com.tr/karabuk, www.iha.com.tr/bartin, www.iha.com.tr/kastamonu yazıldığında Batı Karadeniz Bölgesi’nde yapılan haberler vatandaşlar tarafından da rahatlıkla takip edilebilecek.
Kısa bir süre önce açılmasına rağmen büyük ilgi gören yerel İHA sayfasına reklam da verilebilecek. Yerel İHA sayfası alanına Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bartın’da reklam vermek isteyen herkes kolaylıkla bu alana reklam verebilecek.
Dünyada sayılı haber ajansları arasında bulunan İhlas Haber Ajansı, hizmet ağına her gün bir yenisini ekleyerek, Türkiye’deki haber ajansı anlayışına yeni bir bakış açısı getirdi. Ajans haberciliğine yeni bir soluk getiren İHA, bir çok ilke imza atarken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, İHA’nın başarısını değerlendirerek, “İHA, haber ajansları içerisinde bir kalite. Dünyanın her yerinden en önemli haberleri geçiyorsunuz. Sizleri kutluyoruz. Allah’ın izniyle Anadolu Ajansımızı da İHA ile yarışabilir, konuma getireceğiz. Tabii İHA’nın bileğini bükmek kolay değil” diyerek İHA’nın başarısını kutlamıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.