GENEL - 26 Aralık 2011 Pazartesi 17:15

TAKSİM`DE YILBAŞI ÖNCESİ NOEL BABALI TATBİKAT

A
A
A
TAKSİM`DE YILBAŞI ÖNCESİ NOEL BABALI TATBİKAT

Yılbaşı eğlencelerinin adresi Taksim’de, kapkaç ve güvenlik olaylarına karşı Güven Timleri tarafından tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Noel Baba ve simitçi kılığındaki ekipler kapkaççıyı etkisiz hale getirdi.
Taksim ve İstiklal Caddesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşında binlerce kişiyi ağırlayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sabahın erken saatlerine kadar sürecek eğlenceler sırasında yaşanacak kapkaç, gasp ve güvenlik olaylarına karşı tedbirlerini aldı. Yılbaşı gecesi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde 2 bin 500, İstanbul genelinde ise 5 bin polis görev yapacak. Bu polislerden 600’ü sivil olacak. Yılbaşı gecesi kılık değiştirip Noel baba, simitçi, ayakkabı boyacısı ve hatta eğlenmeye gelen vatandaş
gibi görev yapacak olan ekipler, 30 saniye içerisinde olaylara müdahale edecek.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, alınan tedbirler kapsamında Taksim Gezi Parkı’nda bir tatbikat düzenledi. Güven Timleri’nin tatbikatında parkta yürüyen kadının elindeki çantayı çalan gaspçı, Noel baba ve simitçi kılığındaki Güven Timleri tarafından etkisiz hale getirildi.
Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Dursun Güneş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak 2 senedir çok ciddi şekilde aldıkları önlemleri yeniden gözden geçirdiklerini ve vatandaşların 2012 yılına daha mutlu ve huzurlu girebilmeleri için tedbirleri artırdıklarını belirtti. Güneş, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde 2 bin 500, İstanbul genelinde ise 5 bin personelle yılbaşı günü tedbir alacaklarını belirterek, "Yılbaşı tedbirlerimiz sadece Taksim ve İstiklal Caddesi’yle sınırlı değil. Bunun dışında Bakırköy
Meydanı, Sultanahmet, Nişantaşı, Ortaköy ve Bağdat Caddesi gibi yılbaşı etkinlikleri ve kutlamalarının yoğun olarak yaşanacağı noktalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak 24 saat esasına göre tedbir alacağız ve vatandaşlarımızın huzurlu bir yılbaşı geçirmelerini temin etmeye çalışacağız" diye konuştu.
İstiklal Caddesi’nde geçen sene 500 tane Güven Timi’yle tedbir almışken, bu yıl bu sayıyı 600’e çıkardıklarını vurgulayan Dursun Güneş, "Geçen sene 24 tane Asayiş ekibiyle tedbir almışken, bu sayıyı bu sene 70’e, 60 tane yunus ekibiyle tedbir almışken buy sayıyı da 105’e çıkarıyoruz. Bunun dışında diğer personellerimizin sayısını da artırıyoruz ve çok yoğun ve ciddi tedbir alıyoruz. İstiklal Caddesi üzerinde caddeyi kesen bütün sokaklarda ve buna paralel sokaklarında ve caddelerinde mutlaka
personellerimiz bazı noktalarda sabit, bazı noktalarda ring halinde görev yapacak. Özellikle 03.00’dan itibaren alkolün etkisiyle çevreye zarar vermek veya kavga gibi olaylara karşı da mutlaka cadde üzerinde ve meydanda sabit ve hareketli ekiplerimiz olacak. Yani istenmeyen bir olay olduğu zaman 30 saniye içerisinde mutlaka timlerimizin, Asayiş veya yunus ekiplerimizin müdahale etmesi amaçlanmakta" dedi.
Güneş, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne geçen yıl yerleştirilen 68 HD kameranın yanı sıra 25 tane de seyyar kamerayla bölgenin izleneceğini belirtti. 600 tane sivil polisin yılbaşı gecesi sabah 08.00’a kadar görev yapacağını belirten Dursun Güneş, "Bu arkadaşlarımız noel baba, simitçi, milli piyangocu kılığında görev yapacak. Amacımız suçlu bizi görmeden biz suçluyu görelim. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi taciz olaylarıyla ön plana çıkıyor. Biz 2 senedir aldığımız tedbirlerle çok ciddi başarı
elde ettik. 2009’u 2010’a bağlayan gece arkadaşlarımız 69 tane taciz olayına müdahale etmişken, geçen sene bu sayı 48’lere düştü" şeklinde konuştu.
Tacize uğrayan 48 kadından sadece 14’ünün şikayetçi olduklarının da altını çizen Güneş, "Taciz olayı şikayete bağlı bir suç olduğu için özellikle bu tip olaylara maruz kalan bayanlardan istirhamımız mutlaka en yakın emniyet birimine giderek şikayetçi olsunlar. Çünkü şikayete bağlı bir suç olduğu için adli tahkikat yapılabilmesi buna bağlı. Bunun neticesinde geçen sene bir ilk yaşandı ve 14 tane bayan tacize uğradığından bahisle şikayetçi oldu. Bunların olaylarından yakalanan 19 tane zanlı adliyeye
çıkarıldı ve bunlardan 13’ü tutuklandı. O gece kötü niyetli olarak İstiklal Caddesi’ne gelmeyi düşünen şahıslara hatırlatmak istiyoruz; biz her noktada bazen resmi, bazen sivil 2 bin 500 personelle tedbir alacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum" Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fenerbahçe karşısında ön alan baskısını maç boyunca iyi bir şekilde uyguladıklarını ve hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş teknik Direktörü Sergen Yalçın açıklamalarda bulundu. "Hem takım hem de bireysel performanslar beklediğimiz seviyedeydi" İki büyük camiaya yakışacak şekilde dostça güzel bir karşılaşma olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Yalçın, "İki takım oyuncular da ellerinden gelen her şeyi yaptı. Son bölümde golü atıp kazanmamız sevindiriciydi. Ön alan presiyle başladık ve oyunu ön alanda oynamaya çalıştık. Oyuncularımız bunu çok iyi yaptı. Hem takım hem de bireysel performanslar beklediğimiz seviyedeydi. Kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Yılın son derbisini kazandık. Geçen hafta ligde de kazanmıştık. İlk yarıyı moralli kapatıp ikinci yarıya hazırlanacağız" ifadelerini kullandı. "Performans transferi yapmak istiyoruz" 53 yaşındaki teknik adam, son oynanan müsabakalarda takımın fiziksel olarak iyi durumda olduğuna dikkat çekerek, "Oyun planlarımız çok doğru. Ön alan oyunu oynamaya çalışıyoruz. Burada da sonun a kadar öyle oyandık. Oyuncularımız oyun planına sadık kaldı. Transferde de çalışıyoruz. Ocak transferi kolay değil. İyi oyuncular için ciddi paralar harcamanız lazım. Biz de 3 aydır ciddi bir çalışma içindeyiz. Plan dahilinde çalışmalar yapıyoruz. Bunu ne kadar uygulamaya geçireceğiz zamanla göreceğiz. Biz gelip direkt performans verebilecek oyuncular arıyoruz. Performans transferi yapmak istiyoruz. Nereye kadar gidip ne kar yol alabiliriz göreceğiz" şeklinde konuştu. "Sorunları önümüzdeki süreçte çözeceğimizi düşünüyoruz" Sorunları çözmek ve iyi yerlere gelmek için zamana ihtiyaçları olduğunu yineleyen Sergen Yalçın, "Tek korkumuz zaman verilmemesi. Büyük camialarda zaman konusu zordur. Taraftarımıza, camiaya umut vermeye çalışıyoruz. Planlamalarımız, hedefimiz var. Ancak bunun için zamana ihtiyacımız var. Her şey yavaş yavaş. Futbol canlı bir oyun. Bunu 1, 2 ayda çözemeyiz. İşler iyi giderse bu sorunları önümüzdeki süreçte çözeceğimizi düşünüyoruz" cümlelerine yer verdi.
İstanbul Süper Lig’den 7 kulüp PFDK’ya sevk edildi Trendyol Süper Lig’den 7 kulüp ile Gaziantep FK futbolcusu Kevin Rodrigues, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. TFF Hukuk Müşavirliği’nce 23.12.2025 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları şöyle: 1- Kayserispor Kulübü’nün 20.12.2025 tarihinde oynanan Konyaspor - Kayserispor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 2- Fenerbahçe Kulübü’nün 20.12.2025 tarihinde oynanan Eyüpspor - Fenerbahçe Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 3- Beşiktaş Kulübü’nün 20.12.2025 tarihinde oynanan Beşiktaş - Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 4- Göztepe Kulübü’nün 21.12.2025 tarihinde oynanan Göztepe - Samsunspor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 5- Galatasaray Kulübü’nün 21.12.2025 tarihinde oynanan Galatasaray - Kasımpaşa Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve ’talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 4. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 6- Kasımpaşa Kulübü’nün 21.12.2025 tarihinde oynanan Galatasaray - Kasımpaşa Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 7- Gaziantep FK futbolcusu Kevin Rodrigues’in 22.12.2025 tarihinde oynanan Başakşehir - Gaziantep FK Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 23.12.2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. 8- Trabzonspor Kulübü’nün 22.12.2025 tarihinde oynanan Gençlerbirliği - Trabzonspor Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve ’saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.