YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 13:19

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EL ELE PROJESİNDE HEDEF AŞILDI

A
A
A
ÇOCUKLARIMIZ İÇİN EL ELE PROJESİNDE HEDEF AŞILDI

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin 9. Avrupa Birliği (AB) projesi olan “Çocuklarımız İçin El Ele” projesinin tamamlandığı ve proje kapsamında gerçekleştirilen Mobil Kreş uygulamasının mahalle gezilerinin tamamladığı bildirildi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, projenin, ilçedeki 420 aile ve 3-6 yaş grubundaki bin çocuğa hizmet verme hedefini aşarak, 960 aile ve bin 400’ün üzerinde çocuğa ulaştıklarını söyledi.
Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, AB Merkezi Finans ve İhale Birimi’nden alınan, Toroslar Belediyesi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında yürütülen ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Toroslar İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın iştirakçi olarak katıldığı projenin kapanış toplantısı; Toroslar Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldığı belirtildi. Toplantıya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğretim görevlileri, Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdür Vekili Cemile Dölek, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Mobil kreşte eğitim gören minik öğrenciler ve aileleri katıldı.
Toplantıda, 12 ay önce başlayan projeyle ilgili bilgilerin verilmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Tuna, eğitimde kalitenin artması için çalıştıklarını söyledi. Çocukların iyi yetişmesi ve geleceğe umutlu bakabilmenin tek yolunun eğitimden geçtiğini ifade eden Tuna, bilimi yakından takip ettiklerini ve MEÜ ile sürekli diyalog içerisinde olduklarını dile getirdi. Mersin’de hayata geçirilen 23 AB projesinden 9 tanesinde Toroslar Belediyesi’nin imzası bulunduğunu vurgulayan Tuna, Mersin Üniversitesi’nin yapmış olduğu araştırma sonucunda ilçede okul öncesi eğitim ile ilgili büyük bir eksikliğin olduğunu gördüklerini ve ‘Çocuklarımız İçin El Ele’ projesine bu amaçla başladıklarını anlattı. Tuna, “İlçemizde yaşayan ailelerin yüzde 58’i okul öncesi eğitimden haberdar değildi, yüzde 12’si ise okul öncesi eğitimin anlamını bilmiyordu. MEÜ ile ortak hazırladığımız AB projesi kabul gördü ve çalışmalara başladık. Hedeflenen rakam 420 aile ve bin çocuktu. Ama gelinen noktada 960 aile ve bin 400’ün üzerinde çocuğa ulaşıldı. Bu da çalışmamızın ne kadar verimli ve başarılı olduğunun göstergesidir” dedi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise Mersin’de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konusunda eğitim çıtasının yükselmesine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Tuna’ya teşekkür etti. Gül, “Bu proje beni çok heyecanlandırmıştı. İlimizde okul öncesi eğitim çok gerilerdeydi. Yüz çocuktan yalnızca 16’sı okul öncesi eğitim alıyordu. Bu durum da Mersin’e yakışmıyordu. Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi için ciddi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalardan bir tanesi de Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği Çocuklarımız için El Ele projesidir. Projeyi başarıyla tamamlayan Belediye Başkanımız Hamit Tuna’ya ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gül, Başkan Tuna’nın eğitime verdiği katkıların çok önemli olduğunun da altını çizerek, ilçede okul yaptırılması için arsa tahsisleri konusunda kendilerini geri çevirmediğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Başkan Hamit Tuna, projeye katkılarından doyalı İl Milli Eğitim Müdürü Gül’e, MEÜ Rektörü adına Öğretim Görevlisi Tanla Hatungil’e, Toroslar İlçe Sağlık Grup Başkanı Ayşe Değirmenci’ye ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdür Vekili Cemile Dölek’e bir plaket verdi. Program Mobil Kreş’te eğitim gören minik öğrencilerin hazırladığı mini bir gösteri ile son bulurken, Başkan Tuna ve protokol üyeleri de minik öğrencilere katılım belgesi takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-