POLİTİKA - 09 Aralık 2011 Cuma 18:10

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK MARDİN`DE OKUL AÇILIŞINA KATILDI

A
A
A
MALİYE BAKANI ŞİMŞEK MARDİN`DE OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mardin’de hayırsever Tülin-Erdoğan Demirören çifti tarafından yaptırılan anaokulunun açılış törenine katıldı.
Toplumsal Girişim Merkezi (TOGEM) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu’nda TOGEM’e yardım ve destek veren hayırseverlere plaket takdim töreni düzenlendi. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, kamu kurum ve STK temsilcileri ile hayırsever işadamları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın
okunması ile başlayan törende konuşan Bakan Şimşek, sözlerine Başbakanla bu sabah görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu, selamlarını getirdiğini belirterek başladı. Şimşek, iktidara geldikleri günden buyana eğitime öncelik verdiklerini ve 2012 bütçesinde en fazla kaynağı eğitime aktardıklarını söyledi. Üniversitelere de büyük imkanlar sağladıklarını ifade eden Şimşek, son 4 yıl içinde küresel krize rağmen 36 bin yeni akademisyen kadrosu açtıklarını kaydetti.
"BÜTÇEDEN EĞİTİME 56,3 MİLYAR AYRILDI"
Beşeri sermayenin kalitesini artırmak için eğitime 2012 yılında daha fazla kaynak ayrılacağını, Milli Eğitim Bakanlığı bütçe ödeneklerinin yüzde 14,8 oranında artırılarak 39,2 milyar TL’ye çıkartıldığını kaydeden Şimşek, "Böylece Milli Eğitim Bakanlığı en büyük bütçeye sahip icracı bakanlık olma özelliğini sürdürmektedir. AK Parti hükümetleri döneminde 2002’de 11,3 milyar TL olan toplam eğitim bütçesini ise yaklaşık 5 katına çıkararak, 2012’de 56,3 milyar TL’ye yükseltiyoruz. Eğitime eski para ile 56
katrilyon para aktardık. Bu dönemde enflasyondaki oran daha düşük olmasına rağmen eğitme desteğimizi beş kat artırdık. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafeyi kapatacaksak eğitime önem vererek bunu yapmamız lazım" dedi.
Bakan Şimşek, iktidarları döneminde okul öncesi eğitim ve kız çocuklarının okullaşmasına yönelik çalışmalar hakkında da istatistiki bilgiler verdi. Ölümlü dünyada herkesin kalıcı bir eser bırakması gerektiğini belirten Bakan Şimşek, özel inisiyatiflerden cüzi de olsa sivil toplum kuruluşlarının sosyal yardımlaşma alanında yaptıkları çalışmaları önemsediklerini kaydetti. Bakan Şimşek, Kızıltepe ilçesinde 3 derslikli anaokulu yaptıran Tülin-Erdoğan Demirören çiftine de teşekkür ederek, Tülin Erdoğan adına
Celal Bayır’a, Erdoğan Demirören adına ise bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez’e birer plaket verdi.
TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ise, Anasınıfsız Okul Kalmasın Projesi ile bugüne kadar Türkiye genelinde 204 anaokulu yaptırdıklarını söyledi. Gülbaran, "Almak için uzanan el nereden gelirse gelsin, vermek için uzanan elle birleştirmeyi görev edindik. Bir köprüyüz biz. Sizlerin yardımlaşma, paylaşma, dayanışma sevdasıyla dimdik ayakta duran bir köprü. Kartopu misali büyüyoruz. Tek bir gezici anaokulu ile başlayan projemize inanan ve bize güvenerek bizimle yola çıkan herkese sonsuz teşekkürler. Türkiye’nin
değişik illerinden 49. anasınıfını ve bugün açılışını yapacağımız Kızıltepe’deki 3 derslikli okul öncesi eğitim birimini Erdoğan Demirören beyefendi ve eşleri Tülin Demirören hanımefendi yaptırdılar. Kendilerine minnettarız. TOGEM ailesinin ve ülke çocuklarının gönlündeki yerleri bambaşka. İyi ki varlar, iyi ki bizimledirler. TOGEM ve çocuklarımız adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Daha sonra Bakan Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile TOGEM’e katkı sunan işadamlarına birer plaket verdi. Tören sonunda Mardin TOGEM tarafından maddi durumu kötü olan 2 bin 500 öğrenciyi temsilen 25 öğrenciye sahnede hediyeleri Bakan Şimşek ve hayırsever işadamları tarafından verildi.
Kendilerine okul yaptırdığı için Tülin-Erdoğan Demirören çiftine teşekkür eden 6 yaşındaki Cemil Barış ise, yaptığı konuşma ile salondakilerden büyük bir alkış aldı.
DEMİRÖREN ÇİFTİNİN 49. OKULU KIZILTEPE’DE AÇILDI
Bakan Şimşek, plaket töreninin ardından Kızıltepe ilçesine geçerek, Tülin ve Erdoğan Demirören tarafından Türkiye genelinde farklı illerde TOGEM Vakfı işbirliğiyle yaptırılan anaokullarının 49.’sunun açılışını yaptı. Kızıltepe Süleyman Demirel İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan 3 derslikli anaokulunun açılışını Bakan Şimşek ve eşi Esra Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve Kızıltepe
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı birlikte yaptı. Anaokulunda eğitim gören öğrencilerle yakıdan ilgilenen ve yapılan resimleri öğrencilerle birlikte boyayan Bakan Şimşek, bir Mardinli olarak Mardinli çocukların daha iyi bir gelecek adına daha iyi ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.
Çeşitli hediyeler verdiği öğrencilerle Kürtçe sohbet eden Bakan Şimşek, minik öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Öğrencilere Kürtçe isimlerini soran Şimşek, bir öğrencinin kırmızı renkteki oyuncağını beğenmemesi üzerine, "Benim bildiğim Kürtler kırmızı severdi" diyerek oyuncağı değiştirdi.
Bakan Şimşek, açılışa geldiği sırada kendisini karşılayan öğrenci velileri bayanlarla selamlaşırken de Kürtçe konuştu. Şimşek, yöresel giyimleriyle açılışa katılan kadınlara Kürtçe ’Hun çawanın, başın? (Nasılsınız, iyi misiniz?)’ diye sordu. Kadınlar da Kürtçe ’Sağbi (İyiyiz)’ cevabını verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Bornova’daki tır faciasına ilişkin savcılıktan açıklama: Olay yerinde fren izi yok İzmir’in Bornova ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, 2 kişinin hayatını kaybettiği 10 araçlı zincirleme trafik kazasına ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, tırın yolda fren izine rastlanmadığı ve aşırı tonaj ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi. Kaza, Bornova ilçesi Evka-3 sapağı 57. Topçu Tugayı önünde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 45 KB 8376 plakalı tır, sürücüsünün kontrolünden çıkarak karşı şeride geçti. Kontrolden çıkan tırın, aralarında bir polis ekip aracının da bulunduğu 10 araca çarpmasıyla zincirleme kaza yaşandı. Kazada ekip aracında görevli polis memuru Serkan Hızlı şehit olurken, aynı araçta bulunan diğer polis memuru ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan tırın sürücüsü ile bir motosiklet sürücüsü de olay yerinde hayatını kaybetti. Toplamda 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı kazada, yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. "Fren izine izine rastlanılmadı" İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, görevlendirilen 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ilk tespitlerde kaza mahallinde tırın fren yaptığına dair herhangi bir iz bulunmadığı kaydedildi. Trafik ve makine mühendislerinden oluşturulan bilirkişi heyetinin hem olay yerinde hem de kazaya karışan araçlar üzerindeki teknik incelemeleri devam ediyor. Öte yandan, kazaya sebebiyet veren tırın taşıdığı yükün aşırı tonajlı olmasına ilişkin gerekli araştırma ve incelemelerin de başlatıldığı, tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
İstanbul Pro-Am’de Noyan 1 takımı zirvede Turkish Airlines Open öncesi düzenlenen ikinci Pro-Am’de Paul Waring ve Tom McKibbin’in oynadığı Noyan 1 takımı şampiyon oldu. DP Dünya Turu Asya Serisi’ndeki Turkish Airlines Open, yarın start alacak. 2 milyon 750 bin dolar toplam ödüllü turnuvada dört Türk oyuncu da sahaya çıkacak. DP Dünya Turu takvimindeki Turkish Airlines Open öncesi düzenlenen ikinci Pro-Am turnuvası golfün yıldızları ile amatör Türk oyuncuları buluşturdu. Organizasyonda biri profesyonel, üç amatör oyuncudan oluşan 24 takım mücadele etti. 2018 Britanya Açık şampiyonu ve Avrupa Ryder Cup ikinci kaptanı Francesco Molinari, 2024 Abu Dabi Açık şampiyonu Paul Waring, son şampiyon Martin Couvra ve Ryder Cup Avrupa takımı oyuncularından Rafa Cabrera Bello da Pro-Am’e katılarak Türk oyuncularla deneyimlerini paylaştı. Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Regnum Carya Onursal Başkanı Fikret Öztürk, Turkish Airlines Pazarlama Başkanı Ömer Faruk Sönmez, Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Akçakayalıoğlu, Anıl Tetik, Mehmet Evyap ve Yasin Akkanat ile TGF Genel Sekreteri İhsan Gencay Asan, THY Pazarlama Başkanı Ömer Faruk Sönmez, KKTC Golf Federasyonu Başkanı Soner Yetkili, Ataşehir Golf Kulübü Başkanı Murat Karaduman, Cullinan Golf Kulübü Başkanı Mehmet Aygün, Regnum Bodrum Golf Kulübü Başkanı Serdar Dağıstan da organizasyonda mücadele etti. Şampiyonluk yine Noyan takımının Turkish Airlines Open’ın ikinci Pro-Am gününde yine bir Noyan takımı birinci oldu. DP Dünya Turu yıldızları Paul Waring ve Tom McKibbin ile birlikte oynayan, Onur Tekcan, Ercan Çek ve Ali Kuş’tan oluşan Noyan 1 takımı toplamda -32 ile birinci oldu. Eugenio Chacarra ve Romain Langasque’nun yer aldığı Murat Erdoğan, Mehmet Saraçoğlu ve Serdar Dağıstan’dan kurulu Regnum Bodrum takımı da toplamda -30 ile turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Turnuvada üçüncülüğü ise THY 6 takımı elde etti. Jorge Campillo ve Dylan Naidoo ile oynayan, turnuvayı -28 ile bitiren ekipte Yavuz Küçük, Birand Kaya ve Louis Jean oynadı. Pro-Am’in ikinci gününde erkekler Nearest to the Pin kupasını Serdar Dağıstan aldı. Erkeklerde Timothy Sudman, kadınlarda ise milli oyuncu Deniz Sapmaz longest drive ödüllerinin sahibi oldu.
Ankara Polatlı’da bulunan kemik parçaları Bünyamin Koçak dosyasını yeniden gündeme taşıdı Ankara’nın Polatlı ilçesinde yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan kemik parçaları, 15 yıldır aydınlatılamayan Bünyamin Koçak dosyasını yeniden gündeme getirdi. İki çocuk babası 38 yaşındaki Bünyamin Koçak, 5 Nisan 2011 tarihinde Polatlı’da ortadan kaybolmuş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Koçak için eşi Sultan Koçak tarafından kaybolduktan iki gün sonra resmi kayıp başvurusu yapılmış, günler süren aramalarda herhangi bir ize ulaşılamamıştı. Dosya, ailenin olaydan 52 gün sonra televizyon programına çıkarak yardım istemesiyle Türkiye gündemine taşındı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay, "cesetsiz cinayet" tartışmalarının en dikkat çeken örneklerinden biri oldu. Kan izleri ve çelişkili ifadeler dava konusu olmuştu Soruşturma sürecinde savcılık; evde tespit edildiği belirtilen kan izleri, telefon görüşmeleri ve çelişkili beyanları gerekçe göstererek Sultan K. ile Özcan E. hakkında 2013 yılında dava açtı. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandı. Ancak yargılama boyunca Bünyamin Koçak’a ait ceset ya da ölümün kesinliğini ortaya koyan somut bir delile ulaşılamadı. Mahkeme, "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gereği beraat kararı verdi. Dosya daha sonra Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne taşındı. Karar bir kez bozulsa da yerel mahkemenin yeniden verdiği beraat hükmü kesinleşerek onandı. Yol çalışmasında çıkan kemikler dikkat çekti Polatlı’da bugün yürütülen yol yapım çalışması sırasında ortaya çıkan kemik parçaları ise akıllara yeniden Bünyamin Koçak dosyasını getirdi. Bulunan kemiklerin kime ait olduğu yapılacak incelemelerle netlik kazanacak. Gelişme, yıllardır cevapsız kalan soru işaretlerini yeniden gündeme taşırken, Koçak dosyasının yeniden açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. 15 yıldır çözülemeyen Bünyamin Koçak dosyası, Polatlı’da ortaya çıkan yeni bulgularla yeniden gündeme geldi.