YEREL HABERLER - 09 Aralık 2011 Cuma 12:19

KETEM KONFERANSINA KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

A
A
A
KETEM KONFERANSINA KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

Ankara Kadın Sağlığı Derneği ve Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kadınlara yönelik düzenlenen düzenlediği, "Kadın Sağlığına Genel Bakış" konulu Konferans, Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda yapıldı.
Konferansa Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu, Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Aslı Çuhadar, Nevşehir KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Neslihan Çınar Özsoy, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu, Nevşehirli kadınların en sık karşılaştığı sağlık sorunları anlatılarak, gebelik, kanser ve çeşitli hastalıkların erken teşhisi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
Konferansta kadınların, rahim ağzı kanseri ve kadın hastalıkları konusunda bilgisini ölçmek amacı ile anket yapıldı. Uzman Doktor Buğra Adil Buyrukçu slayt eşliğinde konuşmasını yapmasının ardından dinleyenlerin sorularını cevaplandırdı.
Konferansa katılanlara görevliler tarafından kanserle mücadelenin simgesi olan pembe kurdele takılırken, KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Neslihan Çınar Özsoy kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dr. Neslihan Çınar Özsoy, KETEM’de yapılan taramaların kanseri erken teşhis amaçlı olduğundan bahsederek, 30 yaş üstü rahim ağzı kanser taraması, 50 yaş üstü meme kanseri taraması, 50 yaş üstü kalın barsak taraması ve sigara bıraktırma polikliniğinin ise ücretsiz olduğunu söyledi.
Dr. Özsoy, konferansa konuşmacı olarak katılan Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Doktor Buğra Adil Buyrukçu’ya, Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Aslı Çuhadar’a ve katılımcılara teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon: 67 şüpheli yakalandı, 42’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 7 ilde dolandırıcı, tefeci ve göçmen kaçakçısı 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını ve 42’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin; Denizli’de 30 ayrı iş yerinden organize şekilde hırsızlık yaptıkları, Yalova’da nitelikli dolandırıcılık suçunu organize şekilde yönettikleri, İzmir’de trafo ve enerji nakil kablosu hırsızlığı yaptıkları, Iğdır’da göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri ve Muğla’da tefecilik yaptıkları, Tekirdağ ve Şanlıurfa’da terör örgütüyle bağlantıları olduklarını söyleyip para talep ederek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlar ile hesaplarında son 5 yıl içerisinde 251 Milyon Türk lirası hesap hareketi bulunan 67 şüpheliyi yakalandı. 42’si tutuklandı. 23’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 2 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ile muhtelif miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildi.
Erzincan Erzincan’da soğuk hava nedeniyle sürüler yayladan indirildi Erzincan’da yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan sürüleri donma tehlikesi nedeniyle merkeze ve köylere taşındı. İlkbahar aylarından itibaren yaylalarda kalan küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte daha güvenli alanlara çekildi. Üreticiler, kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle sürülerini Erzincan merkez ve çevre köylere indirerek ahırlara aldı. Kış boyunca hayvanların yem, saman ve arpa ile besleneceği öğrenildi. Üreticilerden İlhan Koyun, nisan ayı sonunda koyunlarını yaylaya çıkardıklarını belirterek, "Aylarca yaylada kaldık, süt ve peynir üretimi yaptık. Aralık ayının sonlarına doğru havalar sertleşince geri dönmek zorunda kaldık. Kış aylarında yem ve saman temini bizim için en büyük sıkıntı" dedi. Tulum peyniri üreticisi Özkan Beydili ise bahar aylarında çıktıkları yaylalarda aralık ayına kadar kaldıklarını ifade ederek, soğuk havanın etkisini artırmasıyla köylerine dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Beydili, hayvancılığın büyük emek ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Üretici Ferdi Kaya da ilkbaharda yaylaya çıkarılan koyunların yaz boyunca otlatıldığını ve peynir üretimi yapıldığını belirterek, "Hava şartları sertleşince dönüş hazırlıklarına başladık. Hayvanlar ilkbahara kadar yem ve arpa ile beslenecek" diye konuştu. Erzincan’da her yıl kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu dönüş, bölgedeki küçükbaş hayvancılığın doğayla iç içe süren zorlu üretim sürecini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.