YEREL HABERLER - 14 Şubat 2017 Salı 09:12

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü

A
A
A
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü

Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.
Gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Sebahattin Türker, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, siyasi parti temsilcileri, askeri, sivil erkan ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen tören, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Sebahattin Türker, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Bugün ekmeğiyle doyduğumuz, suyuyla can bulduğumuz güzel Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtarılışının 99. yıl dönümünü kutluyor olmanın engin mutluluğunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Erzincanlılar, işgalci Rus birlikleri ve onların iş birlikçisi Ermeni çetelerine karşı tek yumruk olarak amansız bir mücadeleye girişmişlerdir. 1916 ve 1918 tarihleri arasında vatan topraklarımızda hangi zulüm var ise ilimizde de bu vahşetler devam ediyordu. Türk milletinin kahraman evlatları, 13 Şubat 1918 Çarşamba günü Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa ile Batı Dersim Komutanı Binbaşı Halit beyin emrindeki kuvvetlerle taarruza geçmiş, Albay Morel ve emrindekiler Çardaklı Boğazı ve Fırat Vadisi’nden başlayan taarruzla geri çekilmişlerdir.” Diye konuştu.
Erzincan Belediyesi önündeki törenlerin ardından, Erzincan Belediyesi Sergi Salonu’ndaki "Osmanlı Arşivi Belgeleri ile 1. Dünya Savaşı’nda Erzincan" ve "1939 Depremi Öncesi Erzincan" resim sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonra ise Yrd. Doç. Dr. Erdem Yavuz tarafından Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşu konulu konferans verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)