YEREL HABERLER - 24 Mart 2017 Cuma 08:59

Üzümlü’de kuran kursları yararına kermes

A
A
A
Üzümlü’de kuran kursları yararına kermes

Üzümlü İlçe Müftülüğü tarafından ilçede yapılacak olan iki adet kuran kursuna maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen kermes dualarla açıldı.

Üzümlü İlçe Müftülüğü tarafından ilçede yapılacak olan iki adet kuran kursuna maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen kermes dualarla açıldı.


Üzümlü ilçesine yaptırılacak olan iki adet Kur’an kursuna maddi destek sağlamak amacıyla Müftülük tarafından kermes düzenlendi. Çarşı merkezinde bulunan Üzümlü Belediyesi çok amaçlı salonunda düzenlenen kermese Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın yaptığı duanın ardından Müftü Karabayır ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı’nın açılış kurdelesini kesmesiyle başlayan kermeste protokol üyeleri stantları gezerek satışa çıkartılan ürünler hakkında kermes yetkililerinden bilgiler aldılar. Kermesi gezen protokol üyeleri daha sonra destek amaçlı ürünler satın aldılar.


Bu kermes kaynaşmanın en güzel örneği


Kermesin hayırlı olmasını dileyen Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, “İlçemiz Müftülüğü tarafından Fatih ve Geyikli mahallelerimize iki adet Kur’an kursu yapılması planlanmış ve arsaları tahsis edilp ardından projeleride çizilmiştir. İnşallah baharın gelmesiyle iki kursunda temeli atılıp inşaat çalışmalarına başlanılacak. Biz Üzümlü Belediyesi olarak her zaman bu çalışmalara yardımcı olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. İnşallah kursların yapımı bittiğinde hem ilçe halkımız hemde ilçemize yerleşmiş olan Ahıska Türkü kardeşlerimiz bu kurslardan en iyi şekilde istifade edecekler. Bugünde bu kurslarımıza maddi destek sağlamak amacıyla hem Üzümlülü hemde Ahıska Türkü bayanlarımızın girişimi ile düzenlenen kermesin açılışını yaptık. Bu kermes çok güzel bir kaynaşmanın örneği olmuş durumda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.


İl Müftüsü Yavuz Karabayır’da kermesin hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.