YEREL HABERLER - 08 Mayıs 2017 Pazartesi 08:43

Futsal gençler yarı final müsabakaları tamamlandı

A
A
A
Futsal gençler yarı final müsabakaları tamamlandı

Futsal genç erkekler ve genç kızlar yarı final müsabakaları Erzincan’da yapıldı.

Futsal genç erkekler ve genç kızlar yarı final müsabakaları Erzincan’da yapıldı.


Okul Sporlarının 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Okul Sporları Genç erkekler ve Genç kızlar Futsal yarı final müsabakaları Erzincan’da gerçekleştirildi.


Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yıldırım Akbulut spor salonunda yapılan müsabakalarda 7 erkek 8 kız olmak üzere 15 takım mücadele etti. 2-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında oynanan müsabakalarda 180 sporcu ter dökerken çapraz eşleşmeler sonrası yapılan maçlarda Türkiye finallerine gidecek takımlar belli oldu.


Genç erkelerde Muş Lisesi ve Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi Türkiye finallerine adın yazdırırken, genç kızlarda ise Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi ve Batman Kültür Kız Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi finale ismini yazdırdı.


Türkiye finallerine katılma hakkı kazanan 2 erkek 2 kız takımı 12-16 Mayıs 2016 tarihlerinde Yozgat ilinde yapılacak olan Türkiye finallerinde mücadele edecekler.


Erzincan’da yapılan müsabakalarda kızlarda; Amasya, Ardahan, Erzurum, Gaziantep, Sivas, Rize, Batman ve Muş illerinden gelen takımlar mücadele ediyor. Erkeklerde ise Artvin, Gümüşhane, Trabzon, Diyarbakır, Muş, Van ve Sivas illerinden gelen takımlar mücadele etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."