GENEL - 18 Ocak 2019 Cuma 09:07

Öğrenciler katı atık ve su arıtma tesisini gezdi

A
A
A
Öğrenciler katı atık ve su arıtma tesisini gezdi

Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu atıklardan enerji üretilen Katı Atık ve Su Arıtma Tesisi’ni tanıtım amaçlı öğrencilerine bir gezi düzenledi.

Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu atıklardan enerji üretilen Katı Atık ve Su Arıtma Tesisi’ni tanıtım amaçlı öğrencilerine bir gezi düzenledi.


Öğrenciler, Sosyal Bilgiler dersinde öğrendikleri Doğal Afetler ve Çevre Sorunları kazanımlarını yerinde görmek amacıyla Erzincan Belediyesinin kazandırmış olduğu Atık su arıtma tesisi ve Çöpten elektrik üreten tesislere gezi gözlem etkinliği yapıldı.


Katı Atık ve Su Arıtma Tesisi’ni ziyarete gelen öğrenciler dikkatli bir şekilde tesislerin işleyiş biçimini dinlediler ve incelediler.


Arıtma Tesisi sorumlusu kimya mühendisi Hakan Boz, öğrencilere tesisleri gezdirip tesislerle alakalı bilgiler vererek öğrencileri bilgilendirdi. Tesiste atık malzemelerden elektrik üretilmesini ve kirli suların nasıl temizlendiğini dikkatli bir şekilde dinleyen öğrenciler tesislere hayran kaldılar.


Yapılan gezi gözleminde öğrenciler; toprak ve suyu kirleten atık suların %95 oranında nasıl temizlendiğine bizzat şahit oldu. Mikroskopla arıtılmış su ve pis su arasındaki farkı gören öğrenciler arıtma tesisinin ne denli önemli bir tesis olduğunu uygulamalı bir şekilde öğrenmiş oldular. Temizlenen bu sularda yetiştirilen balıkları yerinde görerek, tesisin ne kadar başarılı çalıştığına şahit oldular. Çöpten elektrik üreten tesisin Erzincan’ın 7 mahallesinin enerji ihtiyacını karşıladığını öğrencilerimiz büyük memnuniyetle dinlediler. Gezi sonunda Öğrenciler Erzincan Belediyesine ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a çevreye göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölüne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.