GENEL - 10 Nisan 2019 Çarşamba 09:39

Başkan Aksun, Polis Haftasını kutladı

A
A
A
Başkan Aksun, Polis Haftasını kutladı

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Türk Polis Teşkilatının 174.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.


Aksun mesajında şu görüşlere yer verdi:


"Öncelikle şehrimizde ve ülkemizde huzur ve güvenliğimiz için gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden görevini ifa eden tüm polis teşkilatı mensuplarının polis haftasını kutluyorum. Türk polis teşkilatımız hukuk üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı ön planda tutarak onurlu ve şanlı bir şekilde 174 yılı geride bırakmıştır. Bizde bu vesile ile polis teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.


Son yıllarda terörle mücadelede şehitlerimizin yadigarı cennet vatanımızı bölmek isteyen hainlere karşı kahramanca mücadele eden Türk Polis Teşkilatımız, ülkemizin bütünlüğüne ve istikbaline yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi destansı mücadelesiyle bertaraf ederek, aziz milletimizin gönlünde taht kurmuştur.


Bu duygu ve düşüncelerle Erzincan’ımızın ve ülkemizin her bir köşesinde başarılı çalışmalar yürüten emniyet teşkilatımızın polis haftasını kutluyor bu cennet vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Arıcı CHP milletvekillerini ağırladı Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekillerini makamında ağırladı. Başkan Özgür Arıcı’ya tebrik ziyaretinde bulunan CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Evrim Karakoz, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül ile birlikte CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Secem Kaplan, Başkan Arıcı’ya hayırlı olsun dileklerini iletti. Başkanlık makam odasında gerçekleşen ziyaret sonrası konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Yeni göreve gelen belediye başkanlarımız, dinamik genç belediye başkanları. İnşallah seçmenin gönlüne taht kuracaklar” dedi. “Hem Aydın’da, hem Koçarlı’da, hem de tüm Türkiye’de yüzümüz güldü” diyen Milletvekili Tezcan, “Koçarlı’da önce belediye Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ettik, daha sonra ise örgütümüzde partililerimiz ile buluştuk. Örgütümüze ve bizleri destekleyen herkese verdikleri emek, çalışma, çaba ve aldıkları sonuç nedeniyle Koçarlı’da, Aydın’da seçmenlerimize şükran borçluyuz. Hem Aydın’da hem Koçarlı’da hem de tüm Türkiye’de yüzümüz güldü” diye konuştu. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı ise, “Değerli milletvekillerimize, İl ve İlçe Başkanlarımıza nazik ziyaretlerinden ve tebriklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Fatih’te kendisinden alışveriş yapmayan turisti bıçaklayıp kaçtı: O anlar kamerada Fatih’te bir dükkanda çalışan yaşı küçük çırak, iddiaya göre; kendisinden alışveriş yapmayan yabancı turisti bıçakla kovalayarak kolundan bıçakladı. Yaralı turist hastaneye kaldırılırken, dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı.Olay saat Fatih Mercan Yokuşu Fuat Paşa Caddesi üzerinde 4 Mayıs’ta saat 14.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir dükkanda çalışan yaşı küçük çırak, kendilerinden alışveriş yapmayan yabancı turist ile tartıştı. Turist dükkandan ayrıldı. Daha sonra tekrar karşılanan ikili arasında yeniden tartışma çıktı. Çırak yanındaki bıçakla turist kovaladı. Turist can havliyle kaçarak bir dükkana sığındı. Turist kolundan yaralanırken, kaçmaya devam ediyor. Bu sırada çırak, turistin yakını olduğu iddia edilen bir kişiye daha bıçakla saldırmaya çalıştı.Yaşı küçük çırak önce bıçakladı sonra kaçtıYaşı küçük olduğu öne sürülen saldırgan daha sonra kaçarak uzaklaştı. Olayı gören esnaflar, durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kolundan yaralanan turisti ambulans ile hastaneye kaldırdı.Kovalama anı güvenlik kamerasına yansıdıGüvenlik kamerasına yansıyan görüntüde yaşı küçük çırağın, turisti kovaladığı görülüyor. Kaçan turist bu esnada bir başka dükkana girerek kaçmaya çalışıyor. Çırak dükkana giren turisti kovalamaya devam ederek elindeki bıçağı savurduğu anlar görülüyor. Çırak daha sonra kaçarak uzaklaşıyor.Polis ekipleri, olayı gerçekleştiren şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.“Bıçakladıktan sonra bu taraftan kaçtı”Yaşanan olayı gören esnaf Mehmet Emin Pişkin, “Biz buraya geldiğimizde burada turistin bıçaklandığını gördük. Bıçakladıktan sonra bu taraftan kaçtı. O esnada kalabalık toplanmaya başladı. Daha sonra ambulans ve polis ekipleri geldi. Bıçaklanan kişinin yanında ailesi de vardı sonra hastaneye gittiler. Fazla kovalamaca olmadı. Buradaki esnaftan alışveriş yapayım derken karşı tarafa geçmeye çalışırken tanımadığımız şahıs gelip bıçakladı. Bıçaklanan kişi de Filistinli turist” şeklinde konuştu.
Kayseri ERÜ Hematoloji - Onkoloji Hastanesi’nin yenileme çalışmaları tamamlandı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nde yenileme çalışmaları sona erdi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar ve Hayırsever İş İnsanı Abidin Özkaya, yenilenen hastaneyi gezerek, incelemelerde bulundu. 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji - Onkoloji Hastanesi’nde yenilenme ihtiyacı söz konusu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, katkılarından dolayı Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya’ya teşekkür ederek, “Öncelikle burada tedavi gören hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Sayın Abidin Özkaya’nın hastanemizi yenileme anlamında bize çok büyük katkıları oldu. Abidin Başkanımızın sağlamış olduğu imkânlar sayesinde güzel bir tadilat ile burayı yenilemiş olduk. Kendisi burayı yeniden ayağa kaldırdı. Böylece daha güzel, daha kaliteli ve daha yüksek seviyede hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah hastalarımıza şifa olur. Bundan sonra yapılacak daha güzel hizmetlerle hastanemizin Üniversitemize mal olan yüksek kalite süreçlerine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ben huzurlarınızda Turkuaz Seramik Ailesi’ne ve Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya’ya teşekkür ediyorum” dedi. Hastanede tedavi görecek hastalara Allah’tan şifa dileyen Hayırsever İş İnsanı Abidin Özkaya ise “Bizler Kayseri’nin bir ferdi, Kayseri’de yaşayan ve zaman zaman da buralara ihtiyacı olan biri olarak bize gelen talepler doğrultusunda gücümüz yettiğince elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Onkoloji Hastanesi ile ilgili Sayın Hocam bize böyle bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Biz buraların gerçek ihtiyacının ne olduğunu ancak böyle üst düzey yöneticilerimizden, Rektörümüzden, Dekanımızdan, Başhekimimizden ya da Bölüm Başkanımızdan öğreniyoruz. Daha doğru ihtiyaç listesini onlardan alıyoruz. Hal böyle olunca da yapılan işlerde gözümüz arkamızda kalmıyor. Hakikaten ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu bizim için son olmaz, devamını getiririz. Allah bize verdiği müddetçe biz de şehrimize, hastanemize elimizden geldiğince neleri yapabilirsek, yapabildiğimiz kadar destek olmaya çalışıyoruz. Başta Sayın Rektörüm, Sayın Dekanım ve Sayın Başhekimim olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ve Hayırsever İş İnsanı Abidin Özkaya yenilenen hastane binasını gezdi. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Abidin Özkaya ve beraberindekiler daha sonra Başhekim Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar’ı ziyaret etti.