- 14 Mayıs 2019 Salı 10:42

Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Hemşirelik haftası kutlandı

A
A
A
Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Hemşirelik haftası kutlandı

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Erzincan’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Erzincan’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Sağlık Yerleşkesi Başöğretmen Konferans Salonunda düzenlenen Hemşirelik Haftası kutlama programına, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sinanoğlu, Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ergün Topal, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Babürşah Taşlı, sağlık çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal marşı ile başlayan programda, fakültenin tanıtım sinevizyonu katılımcılara aktarıldı.


Programda konuşan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Babürşah Taşlı, sağlık hizmetlerinin bir ekip hizmeti olduğunu belirterek, hemşirelik mesleğinin de bu ekibin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade etti. Hemşirelerin zor şartlarda görev yapmalarına rağmen sağlıklı birey ve sağlıklı toplumların oluşumunda önemli rol oynadığına dikkat çeken Taşlı, hemşirelerin sabır, sevgi ve şefkat gerektiren bir meslek icra ettiğini kaydederek, tüm hemşirelere görevlerinde başarılar diledi.


Ardından konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Ergün Topal ise hemşireliğin insan sağlığının etik değerleri ve bilimsel bilgiye dayalı hizmet vermeyi ilke edinen uygulamalı bir sağlık disiplini olduğunu söyledi. Yakın tarihte Balkan, Çanakkale ve 1. Dünya Savaşlarına katılan kadınların sağlık alanında yaptıkları sağlık uygulamaları sayesinde mesleğin öneminin ortaya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Topal, günümüzde hemşirelerin eğitim, öğretim, akademik ve yönetim çalışmalarının yanında diğer sağlık çalışanlarıyla profesyonel ekipler halinde görev yaptığını vurguladı. Prof. Dr. Topal, özverili çalışmalarından dolayı tüm hemşireleri kutlayarak mesleklerini başarıyla icra etmelerini temenni etti.


Konuşmaların ardından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli hemşirelerin gözünden “Hemşirelik Nasıl Bir Meslektir” temalı bir video gösterimi ile Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ekibinin folklor gösterisi katılımcılara sunuldu.


Daha sonra konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Papatya Karakurt, “Uluslararası Hemşireler Birliği 2019 Teması” kapsamında “Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler, Öncü Bir Ses” başlığı adı altında bir sunum yaptı.


Gerçekleştirilen sunumunda son 3 yılda sağlık sorunlarının yaklaşık 5 kat artığına dikkat çeken Doç. Dr. Karakurt, çeşitli ülkelerden vaka örnekleri vererek, sağlığı olumsuz etkileyen küresel sağlık sorunlarından korunma yolları ve alınması gereken önlemleri katılımcılara aktardı. Hemşirelikte liderliğin önemine de değinen Karakurt, hemşirelerin mesleki sorunlarının raporlanarak çözüme kavuşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Öğrencilerin hazırlamış olduğu çeşitli müzik ve şiir dinletileri ile devam eden programda Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2018-2019 Bahar Şenlikleri kapsamında katıldığı turnuvalarda dereceye giren Kadın ve Erkek Voleybol ve Futbol takımlarına kupaları verildi. Program davetlilerin Hemşirelik Bölümü öğrencilerince hazırlanan “Hemşirelik” temalı resim sergisini gezmeleriyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen: “Birlik beraberlik içinde hizmete devam edeceğiz” AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Yalvaç mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Başkan Başdeğirmen “Önceki 5 yılda olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gencer Kondal, İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Ak, Huzeyfe Şahin ile Yalvaç mahalle ve köy muhtarlarını makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Önceki 5 yılda olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde hizmet etmeye devam edeceğiz. İl genel meclis üyemiz ‘Büyükşehir Belediyesi gibi çalışıyorsunuz’ derken bizler Isparta’nın tamamına hizmet edebilmek düşüncesiyle görevlere geldik. Bizler ‘devletimizin imkanlarını, devletimizin milletine hizmet etmek için kullanıyoruz’ dedik. İl özel idaremizin yetişemediği veya yaptıktan sonra kalan kısımlarında biz varız. Özel idaremizin yetkisine giremeyiz. Biliyorsunuz ki bugüne kadar il özel idaremizin yetkisi dışında kalıpta yetişemediği yerlere biz yetişmeye çalıştık. İlk göreve geldiğimizde şunu söyledik. ‘Isparta’mızın 44 tane mahallesi var. Bu 44 mahallesinden sonra merkez köylerimiz 45 Kayı, 46 Deregümü, 47 Aliköy’ derken, 248’in hepsini Isparta’nın mahallesi gibi gördüğümüzü söyleyerek göreve başladık. Rabbim nasip etti ve bu günlere geldik. Yetişebildiğimiz her yere yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde sizlerle beraber bu hizmetlerle devam edeceğiz. Rabbim yardımcımız olsun. Buraya böyle birlik beraberlik içerisinde gelmeniz de çok değerli. Tek yumruk halinde gelinmesi bu hizmetin çok daha yükseklere çıkacağını gösteriyor. Onun için her şeyde her yerde, doğumdan ölüme kadar biz yanınızdayız. İl özel idare hizmetlerini il genel meclisi üyelerimiz sizlere ulaştıracaklar ancak yetişilemeyen yerde biz varız. Bu arkadaşlarımızın yardımcısıyız. Onların yardımcısı olarak hizmet edeceğiz ve gerekli hizmetleri de ulaştıracağız” açıklamalarında bulundu.
Muş Muş’ta "6. Lale Festivali" düzenlendi Muş’un Korkut ilçesinde gerçekleştirilen 6. Lale Festivalinde sahneye çıkan Japon sanatçı Yamada Tamaru, bestelediği Muş Lalesi türküsünü Japonca seslendirdi. Korkut ilçesinde düzenlenen 6. Lale Festivali, renkli ve coşkulu anlara sahne oldu. Festivalin en dikkat çeken anlarından biri, Japon sanatçı Yamada Tamaru’nun Muş Lalesi türküsünü Japonca seslendirmesiydi. Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte sahneye çıkan Yamada Tamaru, Muş’un sembolü haline gelen laleleri temsil eden türküyü duygusal bir şekilde Japonca seslendirdi. Tamaru’nun performansı, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, Korkut Belediyesi ve Korkut Kaymakamlığı işbirliğiyle kentte doğal olarak yetişen, endemik bir tür olan Muş Lalesine dikkat çekmek için Lale Meydanı’nda düzenlenen festivalde konuşan Muş Valisi Avni Çakır, “Buraya atanmadan önce ’Burası Muştur Yolu Yokuştur’ türküsü daha sonra da Muş Lalesi aklıma geldi. Korkut ilçesinde lale festivalini duyunca çok mutlu oldum. Değerli hemşehrilerim, sevgili kardeşlerim bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür. Hem ilçedeki vatandaşları bir araya getirme, hem gurbetteki hemşehrilerimin memlekete gelmesi için güzel bir faaliyet. Unutmuş olduğumuz bazı değerleri hatırlama, kültürlerimizi, halk oyunlarımızı, folklorumuzu, türkülerimizi ve manileri bu tür etkinliklerde yaşatıyoruz. Bundan dolayı çarpan etkisi çok büyük. Bizde valilik olarak tüm başkanlarımızın her zaman yanındayız. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak amacımız halkımıza hizmettir. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturu olduğuna inanıyoruz ve bu uğurda da tüm ekiplerimizle beraber uyum içinde çalışıyoruz" dedi. Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ise ilçede düzenledikleri 6. Lale Festivalinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Lalenin bölgemizde ve ilimizde çok tarihi bir öneme haiz olduğunu belirtmek istiyorum. Lale, Osmanlı’da gönül birlikteliği, vefa ve ferahlık anlamına geliyor. İlçemizde bundan sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, İlçe Kaymakamlığı ile festivali her yıl düzenleyeceğiz. Allah’ın izniyle elimden gelen bütün hizmetleri yapacağıma ilçe halkımın huzurunda söz veriyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün folklor ekibi sahne alırken, vatandaşlar da halay çekerek günün tadını çıkardı. Festivalde sahne alan yerel sanatçılar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdikleri festivalde Muş’un Fotoğraf Sanatçısı Adem Kapan da bir sergi açtı. Türk Kızılay Muş Şubesi, festivale gelen vatandaşa çorba ve su ikramında bulundu.
İstanbul HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final’de rakiplerini eleyen Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi finalde eşleşti. HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nın sahibini bulacağı final maçı ise 5 Mayıs Pazar günü saat 18.30’da başlayacak. Dörtlü Final’i bugün oynanan ilk yarı final maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 35-24 yenen Yalıkavak, finale yükselen ilk takım oldu. Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan maçın ilk yarısını da 15-14’lük skorla Yalıkavak, önde kapattı. Karşılaşmanın en skorer ismi İzmir BBSK’dan 10 golle Elif Sıla Aydın oldu. Hakemler: Halil Kılıç, Hamza Sükan Yalıkavakspor: Anca Mihela Rombescu, Buket Seven, Yasemin Özgür, Perihan Topaloğlu Acar, Yeliz Özel, Zehra Oğuz, Sude Karademir, Elaine Gomes Barbosa, Fatma Akgün, Tuana Akman, Ece Sözmen, Mouna Chebbah, Kübra Sarıkaya, Ümmügülsüm Bedel, İlke Yıldız, Edanur Burhan İzmir BBSK: Leopoldina Guerra Da Costa Cristovao, Sena Şentürk, Sude Naz Dağ, Berfin Havinsu Zengin, Juleidy Da Conceıçao Baptista Lourenco, Nehirnaz Poyraz, Esin Sağdıç, Sude Güngör, İrem Çelebi, Özge Yakar, Tuğba Diker, Zeynep Onur, Halime İslamoğlu, Elif Sıla Aydın Diğer finalist Konyaaltı Belediyesi oldu HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nda oynanan diğer yarı final maçında Konyaaltı Belediyesi, Kastamonu Belediyesi’ni 33-30’luk skorla mağlup ederek finale yükseldi. Karşılaşmanın ilk yarısını da 14-13 Konyaaltı Belediyesi önde kapatırken, maçın en skorer ismi Konyaaltı Belediyesi’nden Diğdem Hoşgör oldu. Hakemler: Gökhan Adıgüzel, İldeniz Kaygusuz Konyaaltı Belediyesi: Isabella Noelle Mben Bediang, Samara Da Silva Vieira, Ivana Gakidova, Ceylan Aydemir, Diğdem Hoşgör, Valeriia Baranık, Alena Ikhneva, Sevilay İmamoğlu Öcal, Edanur Çetin, Oleksandra Furmanets, Elena Gjorgjievska Kastamonu Belediyesi: Beyzanur Türkyılmaz, Cansu Akalın, Sinem Vatan Güney, Burcu Dindar, Nurceren Akgün Göktepe, Betül Yılmaz, Yaren Berfe Göker, Yasemin Şahin, Kevser Bektaş, Büşra Işıkhan, Merve Erbektaş, Emine Gökdemir