GENEL - 25 Temmuz 2019 Perşembe 09:12

Tarım sektörünün paydaşları Erzincan’da bir araya geldi

A
A
A
Tarım sektörünün paydaşları Erzincan’da bir araya geldi

Tarım ve Orman sektöründe Türkiye’nin yeni yol haritasının belirleneceği 3.

Tarım ve Orman sektöründe Türkiye’nin yeni yol haritasının belirleneceği 3. Tarım Şurası hazırlıkları kapsamında Erzincan’da “Erzincan Sektör Buluşma Toplantısı” gerçekleştirildi.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından tanıtımı yapılan ve üçüncüsü olan Tarım Şurası öncesi Erzincan Tarım ve Orman sektörü değerlendirme toplantısına Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ile Erzincan’da bulunan Tarım ve Ormanla ilişkili kurumların müdürleri, odalar, borsalar, birlikler, kooperatifler, STK’ların başkan ve temsilcileri, sektör paydaşları ile üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.


Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen ve tarımın kentteki geleceğinin de masaya yatırıldığı toplantı da konuşan İl Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, "Burada tüm paydaşlarımızın görüş, öneri ve eleştirilerini alacağız. Erzincan’ımız ve ülkemiz tarımına ışık tutacak kararlar almayı, ilimizin tarım ve hayvancılık konusundaki mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri, geleceğe yönelik hedef ve stratejilerini değerlendirmeyi umuyor ve bunları rapor ederek Bakanlığımıza sunmayı arzu ediyoruz.Bugünkü sektör buluşmamızda gıda, tarım ve hayvancılıktan, orman ve mera yönetimine, toprak, su kaynakları ve tabiat muhafazasına kadar tüm konular yer alacaktır. Yapılacak olan toplantımızın İlimiz ve Ülkemiz tarım sektörü için hayırlı olmasını, çalışmalarımıza yeni bir anlayış getirmesini temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarken sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.


İl Müdürü Şahin’in sunumundan sonra sektör temsilcileri, üreticiler, çiftçiler ve tarım ve ormanın paydaşları tek tek söz olarak görüş ve önerilerini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.