GENEL - 15 Kasım 2019 Cuma 09:32

Doğu Anadolu’da soğuk hava

A
A
A
Doğu Anadolu’da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 5 ilde sıcaklıklar sıfırın altında ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 5 ilde sıcaklıklar sıfırın altında ölçüldü.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede hava az bulutlu ve açık olacak. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi beklenen bölgede, sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.


Bölgede rüzgâr, değişik yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.


Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan’da 1, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 2, Iğdır’da 4, Ağrı’da 7, Kars’ta 9 ve Ardahan’da 10 derece olarak ölçüldü.


Gün içinde en yüksek hava sıcaklığının Erzincan’da 17, Iğdır’da 15, Ağrı ve Erzurum’da 13, Kars ve Ardahan’da 12 derece olması öngörülüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da ekiplerden öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi Isparta’da can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Trafik Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrenciler ekiplerden uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrendi. Isparta’da trafikte can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin bu yıl ki sloganı ‘Hayatla Yarışılmaz’ oldu. Etkinlikte İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin yanı sıra Isparta İtfaiyesi de stant açarak ziyaretçi öğrencileri uygulamalı olarak bilgilendirdi. Etkinliğe katılan Isparta Valisi Aydın Baruş stantları gezerek öğrencilerle trafik güvenliği hakkında sohbet etti. Vali Baruş öğrencilere, "Trafik kurallarını ne kadar iyi öğrenirsek ve hayatımızda ne kadar iyi uygularsak canımız o kadar güvende olur. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Trafik bizim ulaşımımız için var ama kurallara uyduğumuz müddetçe var. Kurallara uymazsak maalesef bir gün biz de hayatımızı kaybedebiliriz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Onun için yaya geçitleri, trafik ışıkları, trafikte görev yapan görevliler, polisler veya jandarmaların uyarılarına mutlaka dikkat etmek zorundayız. Trafikte araçlı olarak seyrederken kesinlikle sürat sınırlarını aşamamalıyız. Bunları kime söyleyeceğiz? Anne ve babalarımıza söyleyeceğiz. Ne kadar çok süratli gidersek, kazaya yaptığımızda hayatta kalma şansımız o kadar azalır” dedi.