POLİTİKA - 29 Aralık 2012 Cumartesi 00:14

BAKAN YILDIRIM, ERGAN KAYAK MERKEZİ`NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

A
A
A
BAKAN YILDIRIM, ERGAN KAYAK MERKEZİ`NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Memleketi Erzincan`da bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ergan Dağı Kayak Merkezi`ne çıktı.
Bakan Yıldırım`a kayak merkezi ziyaretinde Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar eşlik etti. 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağları`nın eteklerine kurulan Ergan Dağı Kayak Merkezi`ne yeni tamamlanan gondol sistemi ile çıkan Bakan Yıldırım, sistem hakkında Vali Yenigün`den bilgi aldı. Bakan Yıldırım, Ardıçlı Göl Mevki`nde kurulan ve üç etaptan oluşan telesiyej sistemini de inceledi.
İncelemelerinin ardından konuşan Bakan Binali Yıldırım, rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde, 25 yıl önce hayal edilen tesislerin şuanda gerçek olduğunu hatırlatarak, ``Kendisi göremedi, mekanı cennet olsun. Onun hayalini gerçekleştiren arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz tesis doğa ve kış sporları merkezi. Bu tesislerde gondol diye tabir edilen, her biri 8 kişi kapasitesinde kabinler var. Bu kabinler ile Yaylabaşı bölgesinden spor yapacak olanlar binerek günü birlik tesislerin olduğu yere geliyorlar. Oradan buraya havadan 2 bin 600 metrelik bir mesafe var. Birinci bölümün aynı anda 180 kişi kapasitesi var. Saat başına vurduğumuz zaman bin 500, bin 800`ü buluyor. Buraya gelen sporcular, misafirler ikinci bölüm telesiyejler var. Telesiyejlerin de bin 500 kişilik kapasitesi var. Onlar da artırılabiliyor. Burada da yaklaşık 5 bin metreye yakın bir mesafe var. Burada da iki etap var. Bir kısmı ilk etapta inip orada kayak yapabiliyor. İsteyenler de zirveye kadar çıkabiliyor. Zirve 3 bin metreye yakın, 2 bin 970 metre. Oraya çıkıp oradan kaymaya başlayabiliyorlar. Herkesin ihtiyacına göre, her türlü tesis donanım düşünülmüş. Burada küçük bir göl var. Gölün etrafı rekreasyon alanı olarak düzenleniyor. Günü birlik tesisler var. Onların etrafı yine yazı doğa sporları ve başka faaliyetler için kullanılabilecek. Ama teleferik sisteminin, gondolların olduğu yer, asıl büyük otellerin konaklama tesislerinin yapılacağı yerler oluyor. Bölgede çok etkin, çok efektif ve derli toplu bir tesis olmuş. Bir çok yerde var ama bu kadar birbiri ile uyumlu olan tesis çok az. Erzincan Ergan Tesisleri de bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda yolu gayet standardı yüksek, yaklaşık 5 kilometrelik bir yolumuz var. Yol iki gidiş iki geliş aydınlatması ve bütün tesisatı ile Erzincan`un Munzur dağının eteklerinde bir gerdanlık gibi Erzincan`a bakıyor. Buradan baktığınızda şehri bir kartpostaldaki resim gibi görebiliyorsunuz. Havalimanı, otobüs terminali, Terzibaba Camii, Erzincan`ın bütün alametlerini buradan çok güzel bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu konuda Kültür Turizm Bakanlığı`nın ve bakanlığımızın büyük katkıları var. Tesis aslında çok büyük bir maliyete çıkması ön görülen bir proje olmasına rağmen, yapılan akıllı çalışmalar ve ciddi pazarlıklar sonucu 50 milyon lira civarında bir maliyetle tamamlanmıştır. Çok güzel bir şey olmuştur. 2013 yılının Şubat ayında uluslararası bir kayak organizasyonu yapılacak. Ergan Tesisleri ilk defa burada görücüye çıkacak" dedi.
Akşam saatlerine kadar tesislerde incelemesini sürdüren Bakan Yıldırım, burada ağaç dikmeyi de ihmal etmedi. Bakan Yıldırım, gezisini tamamladıktan sonra havayolu ile Erzincan`dan ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı Kayaşehir’de metroda tacize uğrayan genç kız, yaşadıklarını anlattı. Başakşehir’de dün sabah saatlerinde işe gitmek için Kayaşehir metrosuna binen Zeynep Bilici isimli genç kız, karşısına oturan bir şahsın tacizine maruz kaldı. Metrodaki kalabalığa aldırış etmeden cinsel organını çıkartarak mastürbasyon yapan şahsı fark eden genç kız, korku içerisinde o anları görüntüledi. Yaşananlar sonrasında elindeki görüntüyle Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olan genç kız, yaşadığı dehşet anlarını İHA’ya anlattı. “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” Zeynep Bilici, “Ben sabah saat 10.00 sıralarında metroya bindim. Ben bindiğimde o şahısta metrodaydı. Oturdum, bir süre beni süzmeye başladı ve ben bakışlarından rahatsız oldum. Üzerimde de uzun bir kıyafet vardı. Ben durumu fark ettiğimde o beni rahatsız etmeye devam etti. Üzerimi düzelttim ben, sol yanımda iki hanımefendi ve sağ yanımda başka bir hanımefendi de vardı. Ben hareketleri fark ettim ama emin olamadım. Bu nedenle kamera kaydını açtım. Kamera kaydından bakıldığında cinsel organıyla oynadığı görülüyor. Ben tepki verdim ve bağırdım. Hemen çantasını alıp kalktı, o esnada fermuarı da açıktı. Kendisi inkar etti. Şahıs kaçtı, ben Başakşehir Karakolu’na şikayette bulundum. Bunun bir cinsiyetle alakası yok, insan olmakla alakası var. Ben kendisinden davacı oldum. Bu sürecin peşini hiçbir şekilde bırakmayacağım. Kamera kayıtları şu anda inceleniyor. Umarım bulunur. Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” ifadelerini kullandı. Polis ekipleri metro kameralarını tek tek inceleyerek, şahsı tespit etmeye çalışıyor.
Batman Kozluk’ta taziyelerde verilen yemekler sınırlandırıldı Batman’ın Kozluk Kaymakamlığı tarafından taziye evlerinde uygulama birliğini sağlamak üzere ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yaparak taziye evleri ile ilgili taziye evlerini kullanma esaslarını belirledi. Yapılan toplantıdan sonra açıklama yapan Kaymakamı Ekrem Güngör, cenaze sahiplerinin ölen yakınlarının üzüntüsünü yaşamaktan ziyade, taziyeye gelenlere yemek verme ve yapma telaşına düştüklerini, taziyelerin cenaze sahiplerini maddi ve manevi anlamda zor duruma düşürmekte olduğunu söyledi. Cenaze sahipleri taziyelerini yapmak için borç para arayışına girmekte olduğuna değinen Kaymakam Güngör, "Cenaze sonrası taziye adetinin gösterişe dönüşmesi, abartılı lüks yemek verilmesi, cenazenin ve ölümün ikinci plana atılması, ölen kişinin aziz hatırasına saygısızlık olmakta, hem İslami değerlerimize hem de geleneklerimizle uyuşmamaktadır. Bu kapsamda bizlere, belediyelere, muhtarlarımıza ve kanaat önderlerimize gelen talepler ve şikayetler doğrultusunda taziye yemeği uygulamasını sadece çorba ikramı ile sınırlandırdık ve taziye evlerini kullanma esaslarını yeniden belirledik. Taziye evlerini kullanma esaslarının uygulanması ile hem cenaze sahibine yük olunmayacak, hem de ilçe geneli bir karar olduğu için herkes aynı şartlar altında taziyesini gerçekleştirmiş olacaktır” dedi.
Trabzon Onuachu: "İkinci yarı iyi bir karakter ortaya koyduk" Trabzonspor’un golcü oyuncusu Onuachu, Gaziantep FK maçının ikinci yarısında önemli bir karakter ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da attığı 3 golle mükemmel bir geri dönüşe imza atan Onuachu, "Bugün 3 gol atmamda takım arkadaşlarım bana yardım etti. Onların yardımı olmasıydı ben de bu kadar gol atmayı başaramazdım. İlk yarıda biraz sıkıntılar yaşadık ama tecrübeli oyuncular olduğunuzda neler yapmanız gerektiği noktasında oyunu okumaya çalıştım. Neler yapmam gerektiği noktasında takım arkadaşlarımla birlikte ikinci yarıda bunları doğru uygulayarak 4-2 gibi bir skor ile sahadan ayrıldık. İkinci yarıda sahaya iyi bir karakter ortaya koyduk" dedi. Böyle gollerle geri dönmenin oyuncuya özgüven kazandırdığını belirten Onuachu, "Kolumdan yaşadığımız sakatlık nedeniyle yüzde yüz hazır olmasam da, elimden gelen en iyi mücadeleyi kulübüm ve arkadaşlarım için vermeye çalışıyorum. En iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum. Böyle gollerle geri dönmek özgüven için önemli bir katkı sağlar. Hem takım için hem benim için" diye konuştu. Sözleşmesiyle ilgili olarak ise Onuachu, "Bu soruya her zaman şu cevabı veriyorum. Bura da mutluyum tabii ki kalmak istiyorum ama sonuç olarak kulübümün vereceği bir karar var" ifadelerini kullandı. Gol krallığı yarışı ile ilgili bir soruya ise Nijeryalı oyuncu, "Bu kadar uzun süre sahalardan ve takımdan ayrı kaldıktan sonra gol yarışına dahil olmak o kadar kolay değil. Aylar sonra bende dönüş gerçekleştirdim ama ben her maçı kendi özelinde değerlendirmeyi, her maçı ayrı ayrı bakabilmeyi ve eğer o maçta gol atabilirsem takıma katkıda bulunmayı düşünüyorum" diye cevap verdi.