GENEL - 24 Kasım 2021 Çarşamba 09:23

Refahiye’de “Kış Tedbirleri Toplantısı” yapıldı

A
A
A
Refahiye’de “Kış Tedbirleri Toplantısı” yapıldı

Kış aylarının çetin geçtiği Erzincan’ın Refahiye ilçesinde alınacak tertip ve tedbirler gözden geçirildi.

Kış aylarının çetin geçtiği Erzincan’ın Refahiye ilçesinde alınacak tertip ve tedbirler gözden geçirildi.


2021-2022 yılı kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi ihtimali göz önüne alınarak ilçe genelindeki alınacak tedbirler görüşülüp, eksiklik ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla “Kış Tedbirleri Toplantısı” Kaymakam Eyüp Kaykaç Başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.


Toplantıda 2021-2022 kış mevsimi boyunca ilçe sınırlarında yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğinin en üst düzeyde sağlanabilmesi, ilçe genelinde yaşanması muhtemel problemlere etkin çözüm üretme, anında müdahale gibi konular görüşülüp, alınacak tertip ve tedbirler konuşuldu.


Toplantıya Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç ile birlikte, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Turan, İlçe Jandarma Komutanı Onur Hane, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Yaver, İlçe Özel İdare Müdürü Sezai Bayram, Köy Hizmetleri Şantiye Şefi Muzaffer Fırat, Erzincan Karayolları Sorumlusu Serdar Doğan, İliç Karayolları Sorumlusu Murat Aslan, Zara Karayolları Sorumlusu Emre Kuşçu, Bölge Trafik İstasyon Amiri Mehmet Çakar, Refahiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emrah Yılmaz ve ilgili müdürlük personeli katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’daki küçük Adana’da geçim seracılıktan Aksaray’ın merkeze bağlı bin 300 nüfusa sahip Gücünkaya köyünde yaşayan köy halkı seracılık yaparak geçimini sağlıyor. Nüfusun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da her geçen yıl gelişen tarım ve hayvancılık büyümeye devam ediyor. Merkeze bağlı bin 300 nüfuslu Gücünkaya köyünde ise köy halkı seracılık yaparak geçimini sağlıyor. Hemen her evin önünde en az 2 adet sera bulunurken, köy halkı domates, salatalık, biber, patlıcan gibi tüm sebzelerin yanı sıra fide üreterek satışa sunuyor. Çocukluklarından beri seracılık yaptıklarını anlatan Serpil Ok (50), “Çocukluğumuzdan beri bu işi yapıyoruz. Köyümüzün ekmek teknesi, gelir kaynağı, bizim işimiz de bu. Anne, baba ve ebeden gelme bir meslek. Köyümüzün bütün halkı fidecilik yapar, sebzecilik yapar, seralarda domates, salatalık, biber yetiştirilir, fideler yetiştirilir. Köyümüzün işi bu” dedi. Gücünkaya köyünün ’küçük Adana’ olduğunu belirten İsmail Ok (59) ise, “Ben doğduğumdan beri, ebelerimizden, dedelerimizden öğrendiğimiz gibi bu işi yapıyoruz. Şimdi hala devam ediyoruz. Şubat ayında başlar Mayıs’ın sonuna kadar devam ederiz. Fide yetiştiriyoruz. Diğer günlerde de sebze üzerinde çalışırız. Yani burası küçük bir Adana. Bizim gelirimiz bu. Bütün köy geçimini sera üzerinden sağlamaktadır. Domates, biber, fasulye, salatalık, patlıcan gibi sebze üzerinde her şey burada yetiştirilir” diye konuştu.