EKONOMİ - 03 Ağustos 2022 Çarşamba 22:11

Üzümlü’de genç istihdamına destek

A
A
A
Üzümlü’de genç istihdamına destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) dahilinde onaylanan ve Üzümlü Belediyesi tarafından uygulanacak 2 projenin destek sözleşmesi Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) dahilinde onaylanan ve Üzümlü Belediyesi tarafından uygulanacak 2 projenin destek sözleşmesi Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.


Sosyal açıdan dezavantajlı kesimlerin topluma entegresini ve refahını önceleyen, genç ve kadın istihdamına katkı sağlayacak ve toplam bütçesi yaklaşık 6,5 milyon lira olan 2 projeye KUDAKA tarafından 4,1 milyon lira hibe desteği sağlanacak.


2022 Yılı SOGEP çerçevesinde destek almaya hak kazanan “Girişimci Kadınlar Seracılıkta Üretecek Kazanacak Tüm Üzümlü Kalkınacak” isimli proje ile kurulacak olan 2.000 m2 serada kesme çiçekçilik, fide yetiştiriciliği ve sebze-meyve üretimi yapılacak ve bu alanda eğitimler verilecek. Projede eğitim ve üretim için gerekli makine ekipman temini sağlanacak. Verilen eğitimler neticesinde 5 kadının seracılık alanında kendi işini kurması öngörülürken, 20 kadının da istihdam edilmesi hedeflenmekte.


Aynı zamanda ilçede yaşayan Ahıska Türklerinin toplumsal entegrasyon sürecine katkı sunmak amacıyla belediyeye ait 3.000 m2‘lik arazi kullanılacak. Serada üretilecek ürünlerin ilçede faaliyet gösteren meyve kurutma tesisini beslemesi, bu tesisin de proje dahilinde kurulan serada üretilen ürünlerin satışına destek olması ve oluşturulan birliktelik sayesinde topyekün bir kalkınma hamlesi planlanmakta.


“Kumumuz Yol Olsun” isimli projeyle Üzümlü ilçesinde kilit parke/bordür üretim tesisi kurulması planlanmakta. Projeyle ilçede altyapı yenileme ihtiyacının karşılanması ve maliyetlerin düşürülmesi sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçenin 80 km yol yenileme çalışmalarında ihtiyaç duyulan yapı elemanları da tesisten karşılanacak.


Kalkınma Ajanslarının 2022 yılı için belirlediği “Genç istihdamı” teması çerçevesinde uygulanacak iki projede 20’si kadın olmak üzere toplam 25 kişi istihdam edilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği (DİKAB) Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda, Birlik Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü seçildi. Düzce Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen DİKAB Meclis toplantısına, Vali Selçuk Aslan, birliğe üye belediyelerin ve özel idarenin temsilcileri katılım sağladı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal başkanlığında yapılan toplantıda, yapılan gizli oylamada, DİKAB Başkanlığı’na Faruk Özlü getirilirken, Düzce İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert Meclis 1. başkan vekili, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak Meclis 2. başkan vekili seçildi. Katip Üye seçiminde ise Çilimli Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kaplan ve Yığılca Belediye Meclis Üyesi Ercüment Şahin asil, Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Sefer Tuzcuoğlu ve Gümüşova Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Daymaz ise yedek üye olarak belirlendi. Birlik encümen üyeliğine de, İl Genel Meclisi Üyesi Şükrü Sert, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal ve Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekçi getirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ise, Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş, Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak ve Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız’dan oluştu. Toplantıda, DİKAB Başkanlığı’na seçilen Özlü’ye proje ve protokol yetkisi de verildi. Faaliyet alanında sokak hayvanları da eklendi Öte yandan meclis toplantısında, Düzce İli Katı Atık Birliği’nde tüzük değişikliği kararı da alındı. Yapılan değişiklik ile Düzce’de katı atıkların bertarafı için kurulmuş bulunan ve Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ilçe-belde belediyelerinin ortağı olduğu birliğin faaliyet alanına başıboş ve sahipsiz sokak hayvanları da eklendi.