EĞİTİM - 10 Mart 2023 Cuma 10:23

Lise müdürleri ile eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı

A
A
A
Lise müdürleri ile eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün başkanlığında lise müdürleri ile eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün başkanlığında lise müdürleri ile eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Okullarda yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında durum değerlendirmesi ve planlama çalışmalarının ele alındığı toplantıda; okulların eğitim-öğretim durumu, okullarda yapılan bakım, onarım, güçlendirme çalışmaları, deprem bölgesinden Erzincan’a gelen öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalar, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında yapılan değişiklikler ve bu istikâmette yapılacak çalışmalar, Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) ile ilgili yapılan çalışmalar, Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yardımcı kaynaklardan öğrencilerin faydalandırılması, DYK kursları, eğitim-öğretimde kaliteyi ve verimliliği arttırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar, öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla yapılan faaliyet ve etkinlikler, veliler ile okullarımız arasındaki iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesi, TUBİTAK, TEKNOFEST, E-twinning çalışmaları ile ilgili dikkat edilecek konular ele alındı.


İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün toplantı öncesinde deprem bölgesinden Erzincan’a gelen öğrencilerle ilgili olarak tüm okulların, okul idarecilerin, öğretmen, öğrenci ve velilerin ihtiyaçların giderilmesi konusunda yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı memnuniyetini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı’nda yer alan başlıkların okullarda uygulanmasını hatırlatan Gün, okul ve kurumların deprem gerçeğine karşı hazırlıklı olmaları, afet ve risk yönetimleri için gerekli hazırlık ve planlamaları yapmaları, fiziki mekânların bu istikâmette düzenlenmesi, eşyaların sabitlenmesi ve öğrencilerle mutlaka tatbikatlar yapılması, toplanma alanlarının tüm paydaşlar tarafından görünür şekilde kurgulanmasının önemine değindi.


Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında yapılan zorunlu değişikliğe vurgu yapan Gün, okulların yeni duruma göre hazırlık ve planlamalarını gözden geçirmelerini, öğrencileri bu yönde motive etmelerini tavsiye etti. Gün, okullarımızda yapılan destekleme ve yetiştirme kurslarına katılımlara gerekli özenin gösterilmesini hatırlatarak Milli Eğitim Bakanlığının dijital eğitim platformları EBA,ÖDS, MatemaTİK gibi uygulamaları yoğun bir şekilde kullanmalarının önemini vurguladı.


Sırası ile diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından katılımcıların görüş ve talepleri ile toplantıya devam edildi. Toplantı eğitim öğretim yılının veli, öğretmen, tüm eğitim camiası ve tüm eğitim paydaşlarına hayırlı olması dilekleri sunularak sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan yürüyüş için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar, hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, "Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat Yozgat’ta bayrak yürüyüşü coşkuyla gerçekleştirildi Yozgat’ta 19 Mayıs coşkusu ‘Bayrak Yürüyüşü’ ile başladı. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayrak yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Terminal mevkiinden kentin simgesi Saat Kulesi’ne kadar süren yürüyüşe kent protokolü, polis okulu bando takımı, öğrenciler, halk dansları şenliği için yurt dışından gelen katılımcılar ve çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Yozgat’ta milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla organize edilen ‘Bayrak Yürüyüşü’, her kesimden pek çok vatandaşı bir araya getirdi. Polis okulu bando takımının çaldığı marş eşliğinde başlayan yürüyüşte, katılımcılar dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı. Yürüyüşe katılan kalabalık kent meydanında toplandı. Avrupa ve Dünya Halter Şampiyonu Muhammed Furkan Özbek meydanda toplananlara hitap etti. Özbek, "Yaklaşık 2-3 hafta önce yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa rekoru kırarak şampiyon oldum. Yozgat’ta Türkiye’de sporun büyümesi, halter branşının büyümesi çok güzel. Buna öncülük etmek çok güzel. Sizlerin karşısında bu şekilde olmak çok güzel. Hepinizin 19 Mayıs’ını kutluyorum. Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Sayın protokolümüze teşekkür ederim. Madalyamı Türk halkına ve özellikle Yozgat halkına da armağan etmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi. Bingöllü Ozan Hacı Gürhan ‘Ben Anadoluyum’ şiirini okudu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise bayrağın ve bağımsızlığın önemine vurgu yaptığı konuşmasında herkesin bayramını kutladı. Halk dansları şenliği için kentte bulunan Azerbaycanlı öğrenciler danslarından kesit sundu ve program sona erdi.
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan program için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan katılımcılar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı dev Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinlikleriyle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, " Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi.