EĞİTİM - 14 Haziran 2023 Çarşamba 09:37

TEKNOBEST Erzincan Ortaokul ve Liseler arası robot yarışması düzenlendi

A
A
A
TEKNOBEST Erzincan Ortaokul ve Liseler arası robot yarışması düzenlendi

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı AR-GE birimi tarafından ilk kez düzenlenen CODER 24 isimli proje çerçevesinde temel ve ortaöğretimde eğitim gören öğrencilere yönelik Merkez Spor salonunda çizgi izleyen ve labirent çözen robot yarışması düzenlendi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı AR-GE birimi tarafından ilk kez düzenlenen CODER 24 isimli proje çerçevesinde temel ve ortaöğretimde eğitim gören öğrencilere yönelik Merkez Spor salonunda çizgi izleyen ve labirent çözen robot yarışması düzenlendi.


Yarışmaya temel eğitim seviyesinden 12 okul 48 öğrenci, ortaöğretim seviyesinden 8 okul 31 öğrenci katıldı. Çizgi izleyen robot kategorisinde; Vali Metin İlyas Ortaokulu, Mehmetçik Ortaokulu, Vali Metin İlyas Ortaokulu ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı labirent çözen robot yarışmasında; Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi.


Etkinliğe Erzincan İl Millî Eğitim Müdür Vekili Ferhat Albayrak, müdürlüğük yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Millî Eğitim Müdür Vekili Ferhat Albayrak, programın açılışında yaptığı konuşmasında; “Son yıllarda bilişim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler hem yaşamımızı hem de iş yapma şekillerimizi değiştirecektir. Gelecekte bazı meslekler ortadan kalkarken bazıları daha fazla gelişecek, bunun yanı sıra, bugün hiç bilmediğimiz meslek dalları da ortaya çıkacaktır. Bu bilgi ve teknoloji düzeyine daha önce ulaşan ülkeler küresel ekonomide daha büyük pay alacaklar ve hatta dünya ekonomisinde söz sahibi olabileceklerdir. Teknolojinin hızla geliştiği son dönemde, kodlama ve robotik atölyelerinde verilecek olan eğitim sayesinde çocuklar teknolojiyi sadece tüketmekle kalmayacak aynı zamanda da teknoloji üreten bir nesil olarak yetişecekler. Ülkemizin güzel yarınları için ilkokul sıralarından başlamak üzere geleceğin başarılı mühendislerini yetiştirmek istiyoruz.” diyerek robotik kodlama eğitiminin önemine değindi ve bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz yazılım ve kodlama yapmalarının yanı sıra robotlar üreterek el becerilerini de geliştirdiklerini ifade etti.


Öğrencilerin eğitim süreçlerinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilmeleri, ürün geliştirebilmeleri, bilimsel düşünebilmeleri, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmeleri, öğrencilere endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve bu konudaki deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile düzenlenen ve kaybedeni olmayan yarışmaya katılan takımlar ve danışman öğretmenlere teşekkür edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.