GÜNDEM - 16 Mayıs 2025 Cuma 08:50

"Değer Erzincan" ile çocuklar sporla buluşuyor

A
A
A
"Değer Erzincan" ile çocuklar sporla buluşuyor

Erzincan Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen Değer Erzincan Projesi ile il merkezi ve ilçelerde çocuklar sporla ve manevi değerlerle karakterlerini geliştirme fırsatı buluyor.


Bu kapsamda Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, beraberindeki birim amirleriyle birlikte "Değer Erzincan Jandarma Spor Kulübü" ve Değer Erzincan Emniyet Spor Kulübü"nü ziyaret etti.


Her iki spor kulübünde de incelemelerde bulunan, öğrencilerle bir süre sohbet eden ve yaptıkları çalışmaları izleyen Vali Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Veysel Yanık ve İl Emniyet Müdürü Zafer Baybaba’dan spor kulüpleri hakkında bilgi alarak antrenörlerden ve eğitmenlerden de spor kulüplerinde yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Boş durumdaki kamu binalarının kamu kurumlarına ve STK’lara zimmetlenerek hayırseverlerin de destekleriyle Değer Erzincan Spor Kulüplerinin açıldığını belirten Vali Aydoğdu, 8’i ilçelerde 8’i de il merkezinde olmak üzere 16 spor kulübünün açıldığını ve 4 spor kulübünün de yakın zamanda faaliyete başlayarak toplam 20 spor kulübünün Erzincan’da gençlerin ve çocukların hizmetine girmiş olacağını belirtti.


Vali Hamza Aydoğdu, "Çocuklarımız okuldan sonraki boş vakitlerinde Değer Erzincan Spor Kulüplerine gelip hem seçtikleri spor branşlarında antrenörlerimizden eğitim alıyor hem de vatan, millet ve bayrak sevgisini, tarihimizi, dinimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi, komşuluk ilişkilerini ve daha pek çok değerimizi öğretmenlerimiz çok güzel bir şekilde çocuklarımıza anlatıyor. Çocuklarımızın buradaki çalışmalarını gördük. Çocuklarımızın gözlerindeki o ışıltıyı, o sevgiyi ve o umudu görmek bizler için tarif edilemez büyük bir mutluluk." dedi.


Çocuklara sahip çıkmanın milli bir sorumluluk ve vatanseverliğin bir parçası olduğunu belirten Vali Hamza Aydoğdu, "Bu projenin bu kadar büyüdüğünü, filiz verdiğini, meyve verdiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Erzincan’da kalbine dokunmadığımız hiçbir çocuk ve genç bırakmayacağız. Hepsine ulaşacağız. Biz çocuklarımızın kalplerine girerek onların kalplerini ve ruhlarını inşa ederek onları hem bugüne hem geleceğe en güzel şekilde hazırlayacağız" dedi



"Değer Erzincan" ile çocuklar sporla buluşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Başkan Elbi’den Yeni Yıla Anlamlı Ziyaretler Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve Belediye Meclis Üyeleri, yeni yıla görevlerinin başında giren 112 ve Jandarma’yı ziyaret ederken, özel bireyleri de unutmadı. 2026 yılına görevlerinin başında giren Karabiga 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Jandarma ekipleri ziyaret edilerek yeni yılları kutlandı. Gerçekleştirilen ziyarette, vatandaşların sağlık, huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakarca görev yapan personele tatlı ikramında bulunuldu. Ziyaretler sırasında konuşan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, "Karabiga’mızın sağlık, huzur ve güvenliği için büyük bir özveriyle çalışan tüm kardeşlerimize şahsım ve hemşehrilerim adına gönülden teşekkür ediyorum. Görevlerinin başında yeni yıla giren tüm personelimize sağlık, mutluluk ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı. Program kapsamında ayrıca Karabiga Özel Bakım Merkezi de ziyaret edildi. Özel bireylerle bir araya gelinerek yeni yıl sevinci paylaşıldı. Samimi anların yaşandığı ziyarette, merkez sakinlerinin yüzlerindeki tebessüm duygusal anlara sahne oldu. Başkan Elbi, "Kardeşlerimizin mutluluğu bizim en kıymetli yeni yıl hediyemizdir. Onların yüzlerindeki gülümseme, yarınlara dair umudumuzu güçlendiriyor" diyerek duygularını dile getirdi. Karabiga’da gerçekleştirilen ziyaretler ile yeni yılın ilk dakikaları birlik, dayanışma ve gönül bağları ile güçlendirildi.