EĞİTİM - 13 Kasım 2025 Perşembe 09:34

EBYÜ Üzümlü MYO öğrencilerine uygulamalı temel itfaiyecilik eğitimi

A
A
A
EBYÜ Üzümlü MYO öğrencilerine uygulamalı temel itfaiyecilik eğitimi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Üzümlü Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine, Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde uygulamalı temel itfaiyecilik eğitimi verildi.


Öğretim Görevlisi Erdem Özkan koordinasyonunda yürütülen Yangına Müdahale Teknikleri dersi kapsamında düzenlenen eğitim programında, 2. sınıf öğrencileri 15’er kişilik gruplar halinde 4 hafta boyunca teorik ve pratik eğitimlerden geçiyor.


Toplam 60 öğrenciye, İtfaiye Eğitim Amiri Yakup Cenk Şay tarafından yangın türleri ve müdahale yöntemleri hakkında detaylı bilgiler aktarılıyor. Eğitimler süresince öğrenciler; Yangın Evi, Yangın Gözlem ve Müdahale, Yangın Atak ve Patlama, Tanker Kazası Yangınlarına Müdahale, Sıvı Yangınları, Kuyu ve Dar Alanlarda Kurtarma, Mutfak ve Elektrik Yangınları, Gaz Kaçaklarına Müdahale ile Endüstriyel Tesis Yangınları gibi farklı senaryolar üzerinde uygulamalı çalışmalar yapıyor.


Program sayesinde öğrenciler, olası yangın ve kurtarma durumlarında profesyonel müdahale becerilerini geliştirerek saha deneyimi kazanma fırsatı buluyor. Eğitimlerin, teorik bilginin sahadaki uygulama becerileriyle pekiştirilmesi açısından önem taşıdığı belirtiliyor.



EBYÜ Üzümlü MYO öğrencilerine uygulamalı temel itfaiyecilik eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Bakan Uraloğlu: "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından bölgedeki gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin sivil havacılık trafiğini yakından izlediğini belirterek, bir dizi uçuş iptali ve güvenlik tedbirinin hayata geçirildiğini açıkladı. İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettiklerini belirten Bakan Uraloğlu, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, "Bugün yine Orta Doğu’da maalesef istemediğimiz gelişmeler söz konusu. İsrail’in İran’a saldırması sonucunda öncelikle İran, İsrail ve Irak hava sahalarını kapattıklarını takip ediyoruz. Yine aynı şekilde Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in de hava sahalarını kapatmaya yönelik notamlar yayınladıklarını biliyoruz. Bizde sivil uçuşlar noktasında sektörü yakın takibe aldık ve yönetiyoruz. Şu anda Türk Hava Yolları’nın ve Pegasus’un İran’da yerde birer uçağı var. Onların bu saldırı sürecinin sonucuna göre onları ülkeye getirme ile ilgili bir çalışmamız olacak. Yine 12 gün çatışmasında da benzer süreçleri yürütmüştük. Tabii bizim esas amacımız bölgemizdeki bu tür saldırıların olmaması, olanın da bir an önce bitmesi noktasında elbette sayın Cumhurbaşkanımızın çok yakın takiplerinin olduğunu özellikle söylemek isterim. Biz bölgede devam eden riskler nedeniyle İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik. Yine aynı şekilde Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettik. Gelişmelere göre de bunları takip edeceğiz. Dediğim gibi bir an önce bu savaş ya da saldırı durumunun bir an önce bitmesi hepimizin gayretidir" ifadelerini kullandı.