GÜNDEM - 26 Haziran 2024 Çarşamba 13:33

Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yılmaz çalışmaları anlattı

A
A
A
Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yılmaz çalışmaları anlattı

Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Vahap Yılmaz gazetecilerle bir araya gelerek çalışmalarını aktardı.


Basın mensuplarıyla bir araya gelen Vahap Yılmaz, Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün çalışmalarını aktarırken aynı zamanda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.


Müdürlüğün sosyal yardımlaşma toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında Yılmaz, özellikle eski sürücü belgelerinin yenilenmesi konusunun altını çizdi. Vatandaşlara çağırıda bulunan Yılmaz “01.01.2016 tarihinden önce alınan eski sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31.12.2024 tarihinde sona erecektir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın yılsonunu beklemeden bir önce yoğunluk olmadan gelip sürücü belgelerini değiştirmelerini talep ediyoruz.” dedi.


Yılmaz, basın toplantısında şu ifadelere yer verdi;


“Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla alakalı 01.01.2017 tarihinde 15.06.2024 tarihine kadar ilimiz genelinde 288 bin 385 kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı başvurusu alınmış. Ancak yeni kimlik kartını almayan, kimliğini değiştirmeyen 18 bin civarında vatandaşımız var. Bizler bu anlamda duyuruyu da yapmış olalım. Bakanlığın belirlemiş olduğu bir tarih yok ama vatandaşlar biran önce yeni kimlik kartlarını alsınlar.


TUİK biliyorsunuz her yıl Ocak’ta veya Şubat ayında ülkemizin ve illerimizin genel nüfus sayım sonuçlarını açıklıyor. TUİK’ten aldığımız, bizim aldığımız verilere göre, oluşturduğumuz bir tablo var. 2023 yılının Ocak ayında açıklanan rakam 239 bin 223, 2024 yılının Ocak ayında açıklanan rakam 243 bin 399. Buna göre Merkezde 321 kişi azalmış. Kemaliye’de 104 azalmış, Otlukbeli’nde 69 kişi azalmış. Diğer ilçelerinde de artış var. Ama genel anlamda 4 bin 176 kişi artışı var ilimizin.


Nüfus müdürlüklerimiz bildiğiniz gibi 2022 yılı itibariyle yeni bir konsept anlayışına geçti. Bu noktada İliç ilçemiz hariç bütün ilçelerde konsept çalışmaları tamamlandı. Yeni konsept çalışması ile çağdaş, konforlu, kurumsal kimliğin ön planda tutulduğu yeni bir çalışma alanları tasarlanmış, konsept nüfus müdürlüğü tasarlanırken vatandaşımızın doğru ve yönlendirici bilgiye ulaşabilecekleri bir danışman alanı, çalışma alanının içerisinde konumlandırılan bekleme alanı, bölmeler ile birbirinden ayrılmış ekonomik ve estetik başvuru masaları kullandı. Söz konusu konsept çalışması sonucunda vatandaş memnuniyetinin en üst düzeyde olduğu görülmüştür.”



Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yılmaz çalışmaları anlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane Belediyesi’nden kentsel dönüşüm atağı Kağıthane Belediyesi’nin ilçeyi daha modern, güvenli ve yaşanabilir bir yaşam merkezine kavuşturmak amacıyla sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Son 7 yılda ilçede yaklaşık bin 300 bina yenilenirken, binlerce vatandaş yeni ve depreme dayanıklı konutlarına kavuştu. Yürütülen çalışmalar kapsamında 7 bin 200 bağımsız birimin yıkımı gerçekleştirilirken, yerine 12 bin yeni konut kazandırıldı. Kentsel dönüşüm hamlesiyle birlikte yaklaşık 45 bin kişi sağlam ve modern yaşam alanlarına kavuştu. Kağıthane Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte ilçenin afetlere karşı hazırlıklı hale gelmesi amacıyla da önemli adımlar attı. İlçedeki afet toplanma alanlarının sayısı 99’dan 175’e çıkarıldı. Afet sonrası toplanma ve geçici barınma ihtiyacına yönelik; yeni otoparklar ve millet bahçeleri hizmete sunuldu. Son yedi yılda iletişim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla ilçedeki 992 cadde ve sokakta fiber optik kablolama çalışmaları tamamlandı. Ayrıca Kâğıthane Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kurularak muhtemel kriz anlarında hızlı koordinasyon hedeflendi. İlçedeki tüm okullarda düzenlenen eğitimlerle de öğrencilere afet bilinci kazandırılmaya devam ediliyor. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, ilçeyi geleceğe hazırladıklarını belirterek, "Hedefimiz depreme dayanıklı, modern ve estetik bir Kâğıthane inşa etmek. Bu süreçte sadece konutları yenilemiyor, sosyal yaşam alanlarını da artırıyoruz. Son yedi yılda 60 bin ağaç diktik, 3 yeni meydan kazandırdık, 10 yeni park yaptık ve mevcut parklarımızı yeniledik. Yeşil Vadi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu ile millet bahçeleri projelerimizle vatandaşlarımıza yeni yaşam alanları sunduk" dedi. Kağıthane Belediyesi’nin yeni dönemde de kentsel dönüşüm başta olmak üzere çevre, ulaşım ve sosyal yaşam alanlarına yönelik yatırımlarını sürdüreceği belirtildi.
Bolu Yaz meyveleri pazar tezgahlarında yerini aldı Bolu’da pazar tezgahlarında bahar meyvelerinin fiyatları düşerken, yaz meyveleri de yerini almaya başladı. İhsaniye Mahallesi’nde kurulan Pazartesi Pazarı’nda çilek, erik, karpuz ve kavun gibi yaz meyveleri tezgahlarda yer aldı. Vatandaşların bahar aylarının gözde ürünü olan çağlaya ilgisi azalırken, yaz meyvelerine yöneldiği gözlendi. Yaz meyvelerinin piyasaya çıkmasıyla birlikte çağla fiyatlarında da düşüş yaşandı. Daha önce 300-400 lira bandında olan çağla, 100-150 lira seviyelerine geriledi. Kayısı çağlasının ise 50 ile 100 lira arasında satıldığı görüldü. Tezgahlarda yer alan yaz meyvelerinden çilek yaklaşık 100 liradan, erik ise 200 liradan satışa sunuldu. "Eriklerde talep fazla" Pazarda esnaf Tunahan Ünal, özellikle eriğe olan talebin yüksek olduğunu belirterek, "Şu an çağla tercih ediliyor. Çağladan sonra karpuzlarımız gelmeye başladı. Onlar da tercih ediliyor. Zaten artık çileklerimiz dört mevsim oldu. Bazı tezgahlarda erikler var. Eriklere de talep fazla. Kavunların fiyatı biraz pahalı olduğundan çok tercih edilmiyor. En çok çağla, erik ve karpuz tercih ediliyor. Çağlanın fiyatı düştü 300-400 lira olarak başladı. Şu anda 100-150 lira civarı. Kayısı çağlası ise 50 ile 100 lira arasında değişiyor. Bu düşüş böyle devam etmez çünkü çağla bitiyor. Erik başladı artık daha sonrasında erik de düşmeye başlar. Çağlanın bundan sonra tadı gider zaten" dedi.
İstanbul Sigenergy, SolarEx İstanbul 2026’da sektör profesyonellerine portföyünü sergiledi Sigenergy, SolarEx İstanbul 2026 katılımının ardından Türkiye’deki pazar konumunu güçlendirdiğini duyurdu. Şirket; konut, ticari ve endüstriyel ve şebeke ölçekli çözümlerden oluşan tüm portföyünü sektör profesyonellerinden oluşan kitleye sergiledi. Akıllı enerji çözümleri alanında faaliyet gösteren Sigenergy, SolarEx İstanbul 2026’ya katılımını tamamlayarak Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirdi ve bölgedeki marka görünürlüğünü önemli ölçüde artırdı. Yerel distribütörü Redsun Enerji ile iş birliği yapan şirket; konut, ticari ve endüstriyel (T&E) ve şebeke ölçekli çözümlerden oluşan tüm portföyünü sektör profesyonellerinden oluşan kitleye sergiledi. Fuarın, şirket için verimli geçtiği belirtilirken, şirketin hem Redsun Enerji ile olan stratejik ortaklığını güçlendirmesine hem de potansiyel müşteri ve ortaklarla yeni bağlantılar kurmasına olanak tanıdığı bildirildi. Şirketin modüler enerji depolama sistemleri ve yüksek verimli invertör teknolojileri yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, şirketin gelişmiş teknik yeteneklerini ve yüksek seviyedeki sistem entegrasyonunu, giderek daha rekabetçi hale gelen bir ortamda temel farklılaştırıcı özellikler olarak vurguladı. Fuarın, Sigenergy’nin Türkiye’deki ticari genişlemesine ve gelir artışına doğrudan katkıda bulunması bekleniyor.