GÜNDEM - 06 Nisan 2024 Cumartesi 18:21

Erzincan Otogarında bayram hareketliliği

A
A
A
Erzincan Otogarında bayram hareketliliği

Erzincan’da vatandaşlar, bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek amacıyla otogara akın etti.


Erzincan Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bayram yoğunluğu başladı. Ramazan Bayramı’nı aile ve yakınlarıyla geçirmek isteyen vatandaşlar, memleketlerine gidebilmek için şehirlerarası otobüs terminaline akın etti. Otobüs firmaları ise yoğunluktan dolayı yolcuların mağdur olmaması için ek seferler düzenledi.


Otobüs firması yetkilileri her ilde otogarlarda bayram yoğunluğunun olduğunu, tatiline çıkacak olan vatandaşların biletlerini erkenden alması gerektiğini belirterek, yolculuğa çıkmadan bir hafta öncesinden biletlerin alınması gerektiğini vurguladı. Tatil planlarını önceden yapan vatandaşlar biletlerini internet üzerinden alırken, son dakikada tatil planı yapanlar bilet bulamakta zorlandı. Ramazan Bayramı tatili süresince yoğunluğun devam edeceği öğrenilirken, otobüs firmaları tarafından ek seferlerin de duruma göre artırılacağı bildirildi. Yolculuğa çıkan vatandaşlar ise bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Önceden bu paralarla uçaktan gidiş dönüş bilet alınıyordu. İnşallah önümüzde ki süreçte fiyatlarda daha fazla artış yaşanmaz. Özellikle bayram tatili süresini memleketlerinde geçirmek isteyen öğrenciler çok zor duruma düşebilir” diye konuştu.



Erzincan Otogarında bayram hareketliliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Otobüste kalbi duran yolcu yaşam savaşını kaybetti Aydın’ın Nazilli ilçesinde seyir halindeki yolcu otobüsünde kalp krizi geçiren ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen müzisyen Yaşar Tuncer (55) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay, Kuyucak-Nazilli karayolu üzerinde 24 Nisan Cuma günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuyucak’tan Nazilli istikametine seyir halinde olan yolcu otobüsünde bulunan müzisyen Yaşar Tuncer aniden fenalaştı. Durumu fark eden otobüs şoförü, aracı güvenli bir noktaya çekerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen sağlık ekipleri, zaman kaybetmemek için otobüsle vergi dairesi kavşağında buluştu. Yapılan ilk kontrollerde Tuncer’in kalbinin durduğu belirlendi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansta uzun süre kalp masajı uygulanan Tuncer’in kalbi yeniden çalıştırıldı. İlk müdahalenin ardından Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tuncer, buradaki tedavisinin ardından durumu ciddiyetini koruması üzerine Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Geçmişte kalp rahatsızlığı bulunduğu, ameliyat geçirdiği ve damarlarına stent takıldığı öğrenilen Yaşar Tuncer, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Tuncer’in ani ölümü ailesi ve tüm sevenlerini yasa boğarken, cenazesinin öğle namazına müteakip Işıklar Mahallesi’nde kılınacak cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.