ÇEVRE - 12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:57

Erzincan’da böğürtlen hasadı başladı

A
A
A
Erzincan’da böğürtlen hasadı başladı

Erzincan’ın yeni gözdelerinden bir olan böğürtlende hasat sezonu başladı.


Erzincan Merkeze bağlı Tatlısu (Mahaçur) Köyünde bugünlerde hasat sevinci başladı. Köyde böğürtlen yetiştiriciliği yapmaya başlayan Fikret Ateş, ürettiği üst düzey kalitedeki ürünlerin siparişine yetişemiyor.


Erzincan’ın Tatlısu Köyü’nde kurduğu böğürtlen bahçelerinde yılda yaklaşık 40 ton böğürtlen yetiştiren Fikret Ateş, hem köylülerine örnek oluyor hem de yörede istihdam sağlıyor. Erzincan’da böğürtlen yetiştiriciliğinin son derece başarılı bir şekilde yapılabildiğine dikkat çeken Ateş, gerek Erzincan gerekse il dışından gelen taleplere yetişemediklerini kaydetti. Tatlısu Köyü sakinleri ve Erzincanlılara seslenen Ateş, böğürtlenin Erzincan için alternatif bir ürün olabileceğini, halkın böğürtlen yetiştiriciliğine başlaması durumunda sözleşmeli üretim modeliyle alım garantisi verildiğini söyledi.


Erzincan’da ekonomik olarak böğürtlen üretimi yaptıklarını, Erzincan’da ve Doğu’da profesyonel olarak böğürtlen bahçesi kurarak köyde yaşayan insanlara da iş imkanı sağladıklarını belirten Fikret Ateş, böğürtlen yetiştiriciliği yaptıkları alanları artıracaklarını ifade etti. Ellerinde büyük bir fırsat bulunduğunu, bu fırsatı iyi değerlendirmek istediklerini dile getiren Ateş, Erzincan’da böğürtlen yetiştirmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.


Sağlık açısından böğürtlenin sayılamayacak kadar çok faydası olduğunu ifade eden Ateş, “Böğürtlen kullanım alanı çok yaygın olan bir meyve. Böğürtlen, dondurma, pasta ve meyve suyu sanayisinin en çok aranan ürünlerinden biridir. Ayrıca insanların severek yediği bir meyve. Bu özellikleriyle çok geniş pazar seçenekleri mevcut. Öte yandan böğürtlen insan sağlığı açısından çok büyük faydalar sağlıyor. Böğürtlen C, E ve K vitamini deposu olarak biliniyor. İçeriğindeki kalsiyum ve magnezyum miktarı da çok fazla. Birçok hastalığa karşı insan vücuduna faydalar sağlıyor” diye konuştu.


Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ise Erzincan’ın alternatif tarımsal ürünler konusunda yaşanan çeşitliliğin Erzincan tarım sektörüne katma değer sağladığını söyledi. Şahin, Erzincan’ın Tatlısu Köyü’nde böğürtlen yetiştiriciliği yapan Fikret Ateş’e tarımsal üretime katkılarından dolayı teşekkür ederek, bereketli bir sezon diledi.



Erzincan’da böğürtlen hasadı başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Işıkhan, Memur-Sen’i ziyaret etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile görüştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen’i ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı Konfederasyonumuzda ağırladık. Ziyaretleri vesilesiyle Vedat Işıkhan ile kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin sahadaki gerçek gündemini, acil çözüm bekleyen sorunlarını ve çalışma hayatına dair sendikal beklentilerimizi aktardık. Öncelikli olarak 4688 sayılı Kanun’da değişiklik ihtiyacını görüştük. Gündem yoğunluğundan ötelenmek durumunda kalınan 2026 Mart KPDK’sı için tarih ve yol haritasının belirlenmesini ve KPDK’nın nisan içinde toplanmasını istedik. Toplu sözleşmede hüküm altına alınan ve aksaklıklar yaşanan başta koruyucu giyim kazanımımız olmak üzere uygulamasında tereddüt yaşanan ve Bakanlığa ilettiğimiz hükümlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Görüşmede ayrıca kamu görevlilerimizin acil çözüm bekleyen taleplerine yönelik olarak ilave 1. derece ve dereceye 3600 ek gösterge verilmesi, seyyanen zam uygulaması, ilave ek ödemenin kamu görevlisi emeklilerimize de yansıtılması, vergi dilimlerindeki adaletsizliğin kalıcı olarak giderilmesi, disiplin affı, Mühendislik Meslek Kanunu, akademik zam ve YHS personelinin GİH’e geçirilmesi, kariyer uzmanlarının durumu hususları başta olmak üzere çalışma hayatına ilişkin mevcut durumu da içeren 10 konu ve 20 başlıkta kamu personel sistemi reformu önerimizi gündeme getirdik" dedi.
İstanbul Atila Gerin: "Son ana kadar Eyüpspor’a yakışır şekilde mücadelemize devam edeceğiz" Eyüpspor Teknik Direktörü Atila Gerin, Samsunspor mağlubiyetinin ardından, "Son ana kadar Eyüpspor’a yakışır şekilde mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Trendyol Süper Lig’in 29. hafta müsabakasında Eyüpspor, sahasında karşılaştığı Samsunspor’a uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 mağlup olarak kümede kalma yarışında yara aldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eyüpspor Teknik Direktörü Atila Gerin, "Çok güçlü bir takımla oynayacağımızı biliyorduk. Geçen hafta aldıkları 4 gollü ağır yenilgiyle geldiler ve reaksiyon gösterdiler. Ona göre bir planla çıktık. İlk 35 dakika topu vermedik. Skoru ne kadar taşıyabilirsek rakibin de risk alacağını biliyorduk. Öyle olursa da skoru arttıracağımızı düşünüyorduk. Fakat son 15 dakikada bunu sağlayamadık. Geçen hafta da aynısı oldu. Eksik kalınca oyuncular aynı reaksiyonu sahaya yansıtmaya ne yazık ki devam ettiremiyor. Tabii bunların hiç biri bahane değil. Samsunspor da en az bizim kadar maçı istedi. Çok ciddi oynadılar. Heyecanlı bir maç oldu. Artık ligin boyu kısaldı. Rakiplerin de kaybettiği bu haftada her puanın önemi var tabiki. Puan ve puanlara ihtiyacımız olduğu bu dönemde puan kaybından dolayı çok üzgünüm. Zor süreçler geçirdiğimiz bu dönemde genç kadromuzla çok iyi işler yaparak buraya kadar gelmiştik. Son ana kadar Eyüpspor’a yakışır şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Ondan sonra da nasibimiz ne ise onu yaşayacağız" diye konuştu. Müsabakanın hakemi Yasin Kol’un performansı hakkında sorulan soruya ise Gerin, "Geçen haftaya göre çok daha iyi yönetti diyebiliriz. Geçen hafta tam anlamıyla bir faciaydı. İlk sarı kartı çok kolay gördük bu maçta. Hocanın ilk amacı oyuncuyu oyunda tutmak olmalı. Bu hafta tek serzenişimiz ilk kartı erken verdi. Bu durum da kırmızı kart görmeye itti. Netice biz kendimiz kaybettik" şeklinde cevap verdi.