KÜLTÜR SANAT - 31 Aralık 2023 Pazar 14:23

Erzincan’da kış temalı karikatür sergisi açıldı

A
A
A
Erzincan’da kış temalı karikatür sergisi açıldı

Erzincan’da “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi” kapsamında kış temalı karikatür sergisi açıldı.


Erzincan Park AVM’de açılan karikatür sergisi yoğun ilgi gördü. Sergi için Erzurum’dan Erzincan’a gelen Vedat Refayeli’nin çizdiği karikatürler sergiyi gezenlerin yüzünü güldürdü. Programda ayrıca folklor ekibinin gösterisi yer aldı.


Sergiyle ilgili konuşan Vedat Refayeli, “Erzincan bizim komşu ilimiz. Erzincan’da bu proje için teklif geldiğinde seve seve geldim. 50’e yakın genellikle kış temalı karikatür var. Bu eserlerimizi daha önceden Erzurum’da sergilemiştik. Bugün de Erzincan’da karikatürü insanlarımızı tanıştırıyoruz.” dedi.


Proje koordinatörlerinden Duygu Biber Demirhan ise, “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi; İnsanlığın varoluşundan bu yana bir ifade biçimi olarak gelişen sanat, ortaya çıktığı zamandan bugüne toplumları birleştirme ve geliştirme konusunda da iyi bir araç olmuştur. Dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin aynı ezgilerle duygulanıp coşkuyla doluyorsak, aynı resmin heykelin önünde düşüncelere dalıyorsak, sanatın birleştirici ve iyileştirici gücü ile tüm farklılıklarımızın bir zenginlik olduğunun bilinci içerisinde “elele” projesi ışığında bir araya gelmemiz en büyük dileğimiz. Elele projesini yürüten bizler; Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM), Uçan Süpürge Vakfı ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) olarak sanatın birleştirici etkisine gönülden inanıyor ve birbirimizi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan tüm renklerimizle birlikte yaşanılabilir bir dünya için sanatı önemsiyoruz!


Kısa adı “elele” olan, “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog” Projesi, genç erkek ve kadınlar arasında kutuplaşmayı, ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kültür ve sanat yoluyla azaltmayı, bireysel özgürlükleri teşvik etmeyi ve değişim için diyaloğu artırmayı hedefliyor. Elele Projesi’nin, 15-29 yaş grubu gençler ve kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) olmak üzere iki ayrı hedef kitlesi bulunuyor.” diye konuştu.



Erzincan’da kış temalı karikatür sergisi açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsrail’in alıkoyduğu Sumud Filosu aktivistleri İstanbul’a getirildi Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve uluslararası sularda İsrail tarafından alıkonulan Küresel Sumud Filosu’nda bulunan 18’i Türk vatandaşı toplam 59 aktivist, Türk Hava Yolları’nın özel uçuşuyla İstanbul’a getirildi. İstanbul Havalimanı’nda karşılanan aktivistler, sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, yaptıkları açıklamalar dikkat çekti. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu 2026 Bahar Misyonu kapsamında 12 Nisan’da İspanya’nın Barselona kentinden hareket eden filo, farklı ülkelerden katılımlarla büyüyerek 39 ülkeden 345 katılımcıya ulaştı. Filo, 29 Nisan gecesi Girit Adası açıklarında uluslararası sularda İsrail ordusunun müdahalesine maruz kaldı. Müdahale sonrası çok sayıda aktivistin alıkonulduğu öğrenildi. İsrail güçlerince alıkonulduktan sonra Yunanistan’ın Girit Adası’na çıkarılan aktivistler, Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen özel uçuşla İstanbul’a getirildi. Heraklion Havalimanı’ndan kalkan uçakla gerçekleştirilen uçuş yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde, İstanbul Havalimanı Mülki İdari Amiri İlker Haktankaçmaz, aktivistlerin yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan 59 kişi, daha sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. "Uluslararası sularda saldırıya uğradık" Aktivist İsmail Songür, "Bugün tarihi bir sürece şahitlik ediyoruz. İsrail’in yaptığı bu müdahale artık yalnızca Filistin’in değil, tüm dünyanın meselesidir. İki gün önce Girit açıklarında uluslararası sularda saldırıya uğradık. Hukuksuz bir şekilde alıkonulduk. Her şeye rağmen bu mücadele devam edecek" dedi. "Tehditlere boyun eğmedik" Aktivist Muhammet Özdemir ise, "Burada İsrail askerleri tarafından alıkonulan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiçbiri tehditlere boyun eğmedi. Şiddete boyun eğmedi. Yaşadıklarımız bu mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı. "Tarihi bir süreçten geçiyoruz" Aktivist Ayçin Kantoğlu da yaptığı açıklamada, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Filistin’de yaşananları yakından gördük. Bu yaşananlar tüm dünyanın dikkatini çekmesi gereken bir tablo. Bu sürecin herkes için ibretlik sonuçları olacağına inanıyorum" diye konuştu. İstanbul Havalimanı’nda karşılanan aktivistler sağlık kontrolleri için adli tıp kurumuna götürüldü.