GÜNDEM - 07 Şubat 2024 Çarşamba 10:32

Erzincan’da Miraç Kandili’nde camiler doldu, depremde hayatını kaybedenler anıldı

A
A
A
Erzincan’da Miraç Kandili’nde camiler doldu, depremde hayatını kaybedenler anıldı

Miraç Kandili, tüm Türkiye’de dualarla idrak edilirken depremde hayatını kaybeden vatandaşlar da unutulmadı. Erzincan’da, Kahramanmaraş merkezli 11 ildeki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için eller semaya açıldı.


Erzincan İl Müftülüğü tarafından Miraç Gecesi dolayısıyla camilerde kandil programı düzenlendi. Recep ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili dolayısıyla yurdun tüm camilerinde olduğu gibi Erzincan’da da kandil programları düzenlendi. Kent merkezinde bulunan Terzibaba ve diğer bütün camilerde vatandaşlar, gecenin feyz ve bereketinden istifade ile, ibadet ve dualarla geceyi ihya etmeye yöneldi. Düzenlenen programda depremde hayatını kaybedenler ve yaralılar için eller semaya açılıp dualar edilirken, genci yaşlısı camileri doldurdu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, sırasıyla Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.


İl Müftüsü Muharrem Gül, “Mescid-i Aksa özgür değilse Müslümanların ruh ve gönül özgürlüğü de yok demektir. Bu gece, bu hakikati yeniden tefekkür etmeli, İslam alemi olarak bu gerçeğin farkına varmalıyız” diyerek, Filistin’de, Gazze’de, Mescid-i Aksâ’da yapılan zulme ve soykırıma dikkatleri çekti. Kahramanmaraş merkezli, asrın felaketi mesabesinde olan 6 Şubat depreminin sene-i devriyesinde hayatını kaybedenler için, şehitler için, tüm mağdur aileler için, yaralı ve hastalar için şifa, rahmet ve kolaylıklar temennisinde bulundu.



Erzincan’da Miraç Kandili’nde camiler doldu, depremde hayatını kaybedenler anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.