EKONOMİ - 18 Haziran 2025 Çarşamba 07:40

Erzincan’ın 36 projesi kabul edildi

A
A
A
Erzincan’ın 36 projesi kabul edildi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Erzincan’dan teklif edilen 36 projenin tamamının kabul edildiğini duyurdu.


Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sunulan, kırsal ekonomik altyapı yatırımları alanında 19 proje, tarıma dayalı ekonomik yatırımlar alanında 9 proje, bireysel sulama sistemleri alanında 8 proje olmak üzere Erzincan’dan sunulan toplam 36 proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edildi ve hibe desteği almaya hak kazandı.


Kabul edilen 36 proje ile Erzincan’a tarımsal alanda 95.291.378 TL’si hibe olmak üzere toplamda 190.582.756 TL yatırım yapılacak. Yapılacak olan bu yatırım ile Erzincan tarım sektörünün kalkınmasına, tarım sektörünün gelişmesine katkı sağlanacak.


Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan’dan Tarım ve Orman Bakanlığımıza sunduğumuz 36 projemizin tamamının kabul görmesindeki desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımızı sunarız. Erzincan’a hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.