GÜNDEM - 26 Şubat 2024 Pazartesi 16:15

Erzincanlı polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Erzincanlı polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Batman kadrosunda görevli polis memuru Sami Karadağ, Erzincan’da düzenlenen cenaze töreninde ebediyete uğurlandı.


Törene İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, birim amirleri ve polisler katıldı.


İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Türk bayrağını vefat eden polis memuru Sami Karadağ’ın eşine vermesinin ardından evlatlarına şöyle konuştu;


"Bizler, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak adına gözünü dahi kırpmadan canını feda eden büyük bir ailenin mensuplarıyız. Meslektaşımızın değerli ailesi, bugün yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Acımız büyüktür. Bizlerde kıymetli bir meslektaşımızı, bir kardeşimizi kaybetmenin en derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Değerli ailesi ve güzel evlatları bizlere, yani büyük Türk Milletimize emanettir. Sizlere yüce Allah’tan sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."


Konuşmaların ardından törene katılanlar merhum polis memuru Sami Karadağ’ın, Türk bayrağına sarılı naaşının önünde saygı duruşunda bulunup dua edildikten sonra, tören mangasınca omuzlarda taşınarak toprağa verildi.



Erzincanlı polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İçerenköy Hali 54 yıl sonra taşınıyor: Beklenen müjde geldi 1970 yılından beri İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veren İçerenköy Meyve ve Sebze Hali için beklenen müjde geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tuzla bölgesine taşıyacağı hal için çalışmalarına aralıksız devam edilen projenin yüzde 90’ı tamamlandı. Yakın zamanda 460 bin metrekarelik yeni alanına taşınması beklenen halin boşalacak arazisi ile Ataşehir’e de devasa yeni bir yeşil alan daha kazandırılmış olunacak. Yıllardır çözümü sağlanamamış olan İçerenköy Meyve Sebze Hali’nde bölge halkının beklediği müjde geldi. 1970 yılından beri İstanbul’un Anadolu Yakası’nda hizmet veren hal, zamanla yerleşim yerlerinin ortasında kalmasından kaynaklı başta trafik ve çevre kirliliği olmak üzere çeşitli sorunlara yol açıyordu. 54 yıl sonra taşınıyor Bölge halkının da tepkileri sonrasında geçtiğimiz yıllarda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçmiş hazırlanan proje ile halin Tuzla’ya taşınması planlanmıştı. Proje kapsamında İçerenköy’de 54 yıldır faaliyet gösteren meyve ve sebze halinin yeni yeri Aydınlı’daki 460 bin metrekarelik araziye kurulacak mega kompleks olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da seçimden önce müjdesini verdiği dev taşınma için çalışmalar aralıksız devam ederken bölge halkının beklediği güzel haberi ise Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel paylaştı. Projenin yüzde 90’ı tamamlandı Tuzla’daki yeni hal alanına giderek yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Adıgüzel, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, “Kıymetli Ataşehirliler sevgili komşularım, yağmur çamur demeden sizler için çalışıyoruz. Hepinizin merakla beklediği İçerenköy’deki hal binasının ne zaman taşınacağı sorusuna cevap bulmak için bugün Tuzla’dayız. Yapmış olduğumuz incelemelerde öğrendik ki, 460 bin metrekarelik alana kurulacak olan ve 236 bin metrekare kapalı alan bulunan yeni hal binasının yüzde 90’ı tamamlanmış.” dedi. Trafik çilesi sona erecek Halin Ataşehir’den taşınmasının ardından, bölgede trafik sorunun çözüleceğine de dikkat çeken Adıgüzel, “Halin taşınmasıyla birlikte uzun zamandır kangren haline dönüşen trafik sorunu da çözülmüş olacak ve Ataşehirliler rahat nefes alacak.” diye konuştu. Şehre nefes aldıracak 62 bin metrekarelik yeşil alan ortaya çıkacak Hal binasının en hızlı şekilde Tuzla’ya taşınması için sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceklerini de vurgulayan Adıgüzel, ‘Ekrem Başkanımızın vermiş olduğu müjdenin takipçisiyiz. Proje tamamlandıktan sonra Ataşehirimiz, mükemmel bir 62 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazanacak. Hal binamızın yerinde kültür merkezleri, eğitim alanları, hizmet alanları ve yoğunlukla yeşil alanların olduğu büyük bir kompleks hayata geçecek. İçerenköyümüz, Ataşehirimiz devasa yeni bir yeşil alanla buluşacak” dedi.
İstanbul Balıkçılar yeni sezondan umutlu İstanbul’da 1 Eylül’de başlayacak av sezonu için hazırlıklar sürerken, denizlerde palamut balığının görülmesi yüzleri güldürdü. Av sezonun açılmasına 1 ay kala sardalya sürüsünün arasında yakalanan palamutlar yeni sezon için umut verdi. Denizlerde 1 Eylül’de yeni av sezonu başlayacak. Bununla birlikte balıkçıların da hazırlıkları sürerken, palamut balığı bu sene erken görüldü. “Halkımızın gözü aydın palamut görüldü” diyen yarım asırlık balıkçı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, av yasağının kalkması ile birlikte palamut bolluğu yaşanacağını belirtti. Balcı, “Oltamızı denize bıraktığımız zaman, Ordu’da, Trabzon’da, Karadeniz’in her bölgesinde palamut gözüküyor. Marmara Denizi’nde de palamut var. İstavrit büyüklüğünde. Sardalya sürüsünün arasında yakalandı. Ortalama 30 gram. 1 Eylül’den sonra 500 gram olacak” şeklinde konuştu. "Bu yıl bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz" Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkmasıyla birlikte büyük tekneler sezona palamut avıyla başlayacak. Kıyı balıkçıların ağına takılan palamutlar ise yeni sezon için umut verdi. Palamut balığının 20 gün önce yumurta yaptığının altını çizen yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, “Palamut balığı en hızlı büyüyen balık türüdür. 20 günde bir istavrit boyutuna geldi. 25 gün sonra 250-300 gram arasında olacak. Eylül ayı itibariyle ortalama yarım kiloya ulaşacak. En çabuk gramaj alan balık palamut. En çok Omega 3’e sahipler arasında da ilk sırada palamut yer alıyor. Halkımızın gözü aydın. Türkiye’nin gözü aydın. Bu yıl bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz. Çünkü palamut erken görüldü. Bu da yeni sezonda palamutun bol çıkacağını gösteriyor. Gelişim açısından en çabuk büyüyen balık palamut. Umuyorum ki bu yıl palamut balığının yılı olacak. İnşallah bu sezon halkımız palamuta doyacak” dedi.