ÇEVRE - 29 Nisan 2025 Salı 10:22

Yaban hayatı Munzur Dağlarına güzellik katıyor

A
A
A
Yaban hayatı Munzur Dağlarına güzellik katıyor

Erzincan’da avlanması yasak ve koruma altında olan birçok yaban hayvanı, Munzur Dağları’ndaki yaylalarda objektiflere yansıdı.


Erzincan ile Tunceli’nin Pülümür ve Ovacık ilçeleri arasında yer alan Munzur Dağları, doğal güzelliklerinin yanı sıra yaban hayatıyla da dikkati çekiyor. Dağ keçisi, kurt, boz ayı, tilki, akbaba, domuz ve vaşak gibi canlı türlerin yaşadığı Munzur Dağlarında nesli koruma altında ve avlanması yasak olan hayvanlar doğa fotoğrafçısı Ayhan Özdemir tarafından fotoğraflandı.


Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’da Munzur Dağlarındaki yaban hayatının fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Tabiatın Takvimi


Kış, biraz uzun sürdü bu yıl.


Doğa bekledi. Hayvanlar sustu.


Toprak sabretti.


Sonra bir sabah.


Ayı gözlerini açtı, "her şey yerli yerinde mi?" diye baktı.


Keçi, en yüksek kayaya çıkıp rüzgârı yokladı.


Akbaba, sessizliğin içinden geçerek yeniden döndü göğe.


Ve turna.


Turna, baharı müjdelemek için değil; bahar olmak için geldi.


Her biri, tabiatın dersinde birer cümle.


Okumasını bilen için hayat, hep açık havada işlenir." notunu bıraktı.



Yaban hayatı Munzur Dağlarına güzellik katıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.