YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 17:09

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KÜÇÜKLER`DEN 23 NİSAN MESAJI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KÜÇÜKLER`DEN 23 NİSAN MESAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ``Ülkemizde demokratik hayatın temellerinin atıldığının bağımsızlığın kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun bütün dünyaya ilan edildiği günün 92`nci yılını kutlamanın onuru ve sevinci içindeyiz`` dedi.
Başkan Küçükler, kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi: ``Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde yakılan hürriyet ve istiklâl meşalesi tüm ülkeyi aydınlatmış, bağımsızlığın kayıtsız şartsız milletin olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur. Millî iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan günü, hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti`nin müjdesi olmuştur. 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışı ve dolayısıyla halkın yönetime tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olması nedeniyle ``˜Ulusal Egemenlik` açısından da önemli bir anlam taşımaktadır. Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda yurtdışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir. Mustafa Kemal Atatürk çocukları milletin geleceği olarak gördüğünden onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti`nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar önemli bir vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 92`nci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor sevgiyle gözlerinden öpüyorum.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Sosyal medyada fenomen olan öğretmen sevinci velilerden tam not aldı Bursa’da bir ilkokulda eğitim veren öğretmenlerin, karne sevinci sosyal medyanın en çok tıklanan videosu oldu. Binlerce kişi öğretmenlerin sempatik kutlamasını alkışlarken, veliler de öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte eğlenmesinden dolayı mutlu olduklarını söylediler Bursa’da 2 bin 25 okulda 699 bin 229 öğrenci karnelerini alıp yaz tatiline girerken, 42 bin 129 öğretmen de son derste ter döktü. Millet Mahallesi’nde Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu öğretmenlerinin son ders ziliyle sınıflardan koşarak çıkması ise izleyenleri gülümsetti. Ellerindeki kağıtları havaya atarak sınıftan çıkan öğretmenler, renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin hayretle bakışları, kameralara yansıdı. Öğretmenlerin tatil heyecanı sosyal medyada hızla yayıldı. Veliler ise çocuklarının öğretmenleriyle eğlenmesini keyifle izlediklerini söyleyerek, böyle içeriklerle öğrencileri eğitime teşvik ettikleri için teşekkür etti. “Veliler olarak mutlu olduk” Okulda öğretmenlerin birçok etkinlik hazırladıklarını söyleyen Veli Elif Obuz, “Okulumuz çok eğlenceli, aktivitesi bol olan bir okuldur. Biz veliler olarak okula geldiğimizde çok mutlu hazırlanıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımız her gün aktivite yapar. Son yaptıkları video öğrencileri ve velileri çok mutlu etti. Biz çok teşekkür ediyoruz, velileri mutlu etmelerinin yanı sıra öğrencileri de çok eğlendirdiler” şeklinde konuştu. “İzlemesi çok keyifliydi” Öğretmenlerin videosunu keyifle izlediklerini söyleyen Eyüp Yıldız, “Çok etkileyici bir video olmuş, güzel bir organizasyon yapmışlar. İzlemesi çok eğlenceliydi. Böyle güzel organizasyonlar gerçekten takdir etmek lazım. Videoyu eşimle birlikte seyrettik, çok beğendik. Emeklerine sağlık. İlk başta şaşırdık ama izlemesi keyifliydi” diye konuştu. “Çocuklara unutulmaz bir anı bırakmışlar” Çocukların video sayesinde unutulmaz bir anı sahibi olduğunu aktaran Koray Sarı, “Benim yeğenim bu okulda okuyor. Öğretmenlerin böyle bir video yapması çok güzel. Eğlenceli bir içerikle çocukları eğitime teşvik etmişler. Videoyu beğendim, bu tarz videoların gelmesini isterim. Öğretmenlerimizin çocuklarla birlikte eğlenmesi, bunu da sosyal medyada paylaşmaları hem çocuklar hem de veliler için çok güzel. Çocuklara unutulmaz bir anı bırakmışlar” dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi de eğitim öğretime eğlence katıp sosyal medyada alkış alan öğretmenlere teşekkür ettiler.
Niğde Niğde Belediyesi vezneleri bayram boyunca hizmet verecek Vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri için tüm hazırlıklarını tamamlayan Niğde Belediyesi vezneleri hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresi boyunca ilaçlama, kurban yakalama ve sahipsiz hayvanlara bakım hizmetleri de devam edecek. Niğde Belediyesi; 15 Mayıs Cumartesi başlayacak olan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, vatandaşların bayramı huzur içinde geçirebilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Niğde Belediyesi hizmet binası içerisindeki vezneler, Kurban Bayramı tatiline dahil edilen 20 Mayıs Perşembe ve 21 Mayıs Cuma günleri de hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, Perşembe ve Cuma günleri, Niğde Belediyesi Hizmet Binasının giriş katındaki veznelerden işlemlerini yaptırabilecek. Ayrıca Köy Terminali içerisindeki vezneden kredi kartı ile ve Yaş Meyve ve Sebze Hali içerisindeki vezneden hem kredi kartı hem de nakit olarak 9 günlük tatil boyunca 24 saat işlem yapılabilecek. Niğde Belediyesi’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı tatili boyunca ilaçlama, kurban yakalama ve sahipsiz hayvanların bakım hizmetlerini de sürdürecek. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı açıklamada; vatandaşların, bayram tatili boyunca Niğde Belediyesi’nin 444 51 01 numaralı Çağı Merkezi’ne telefonla ulaşarak, öneri, istek ve şikayetlerini bildirebileceğini hatırlattı. Başkan Özdemir, kurban kesim yerlerinde de gerekli hijyen ve sağlık şartlarını sağladıklarını belirterek; “Tüm vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramı sağlıklı ve huzur içinde geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, karne alan öğrencilerle buluştu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Büyükşehir Belediyesi Glütensiz Kafe ve Emirgan Kafe’yi ziyaret ederek, burada karne alan öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nı geride bırakan öğrencilere keyifli bir yaz tatili geçirmesi temennisinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nı geride bırakarak, karne alan öğrencilerle Glütensiz Kafe’de ve Emirgan Kafe’de bir araya geldi. Önce Büyükşehir’in sağlık ve insan odaklı sosyal sorumluluk projesi olan Glütensiz Kafe’yi ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, burada karne alan öğrencilerle sohbet etti. Başkan Büyükkılıç, daha sonra da Büyükşehir Belediyesi Emirgan Kafe’ye giderek, öğrencilerle buluştu. Burada öğrencilerle sohbet eden Başkan Büyükkılıç, karnelerini alan tüm öğrencilere keyifli bir yaz tatili geçirmesini temenni etti. Başkan Büyükkılıç, tüm yıl boyunca çalışan ve yorulan öğrencilerin yaz tatilini hak ettiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, yaz tatillerinde tesislerimizle de sizlerin yanında olacağız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Eğitimli, donanımlı, hayatı seven ve önemseyen, sorumluluk sahibi gençler görmek istiyoruz. Bizler, sizin bu anlamda tam manada konforunuzu sağlamak için buradayız. Yoruldunuz. Şimdi tatil vakti. Büyükşehir Belediyesi, Spor A.Ş., Büyükşehir Belediyesi KAYMEK, Büyükşehir Belediyesi Sanat Akademisi Yaz Kursları ile yaz boyunca sizlere hizmet vereceğiz. Tadını çıkarın” diye konuştu.