GENEL - 19 Aralık 2011 Pazartesi 15:04

ERZURUM`DA SOĞUK VE SUYUN BÜTÜNLEŞMESİYLE BUZDAN SANAT ESERİ

A
A
A
ERZURUM`DA SOĞUK VE SUYUN BÜTÜNLEŞMESİYLE BUZDAN SANAT ESERİ

Erzurum’da akademisyen ve öğrencilerinin gece eksi 20-25 derece soğuk hava altında çalışarak su damlacıklarının donması sonucu oluşturdukları sanat eserleri görenleri adeta mest etti.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Kavukçu ve öğrencileri, su damlacıklarıyla soğuk havanın bütünleştirilmesi sonucu sanat eserleri yaptı. Erzurum’da bulunan tarihi Çifte Minareli Medrese’nin su damlacıklarının dondurulmasıyla buzdan eserini yapan akademisyen ve öğrencileri, görenleri adeta mest etti.
Gece eksi 20-25 derece soğuk hava altında çalışarak buzdan tarihi eserleri yapmayı başardıklarını belirten Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, "Yaşadığımız doğal çevrenin, doğal yapısına uygun olarak sanat nesnelerini kristal buz parçalarıyla bütünleşerek yeniden sanatsal objeleri yorumladım. Ortaya çıkan genel biçimsel yapı, Çifte Minareli Medrese’nin yorumu şeklinde oldu" dedi.
Soğuk havada gece havaya atılan su damlacıklarının yere düşmediğini ifade eden Kavukçu, "Yarı esprili olarak şöyle diyebiliriz. Erzurum’da hava çok soğuk olduğu için geçmişte bir misal vardır. Kedi damdan dama atlayanda donmuş. Biz bu tezi gece çalışırken fark ettik. Havaya sıktığımız su damlacıkları hemen yere buz tanecikleri olarak düşüyordu" diye konuştu.
İzmir’den Erzurum’a geldiğini ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gördüğünü belirten öğrencilerden Alparslan Akpınar ise, "Erzurum’a gelene kadar bu kadar soğuk havayı hiç yaşamamıştım. Burada hocamızla birlikte gece eksi 20- 25 derece soğuk havada çalışırken ciddi manada soğuğu fark ettim. Su damlacıklarının yere düşmeden donuşunu gördüm" dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde yapılan sanat eserler, yoldan geçen öğrencilerin de büyük ilgisini çekerken, önümüzdeki günlerde yapılacak bir açılışla buzdan yapılan sanat eserlerinin tanıtılacağı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.