YEREL HABERLER - 02 Aralık 2016 Cuma 16:05

TBMM’de ‘Dadaşlık’ gündemi

A
A
A
TBMM’de ‘Dadaşlık’ gündemi

Dadaşlık kavramını TBMM Gündemine taşıyan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Dadaşlık, Hazreti Kur’an’ın eşrefi mahlukat olarak tarif ettiği insan olmaya çalışmaktır.’ dedi.
AYDEMİR’DEN TBMM’DE DADAŞ TARİFİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 8 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan Erzurum Günlerine tüm milletvekillerini davet etti.
DADAŞLIK VE YÜKSEK AHLAK
Sunumuna Dadaş kavramının tarifiyle başlayan Milletvekili Aydemir, dadaşlığın yüksek bir ahlaki seviyeyi ifade ettiği, sadakat ve vefa kaydı olduğuna vurgu yaparak, dadaşların bu müstesna ve aziz kimlikle tarihe damga vurduğu telmihinde bulundu.
MİLLETVEKİYİ AYDEMİR’İN VURGUSU
TBMM’de Dadaşlık tarifini dikkatlere sunuyorum, diyen Milletvekili Aydemir, ‘Dadaşlık, cesaretliliktir, samimiyettir, sadakattir, vefadır, mükemmel ahlaktır, tükenmez bir sevgi ve çıkarsız bir saygıdır. Dadaş, olayı ve fikirleri araştırır, insanların ayıplarını asla araştırmaz, söylenene bakar, satır aralarının peşinde olmaz. Merttir ama patavatsız değildir, cömerttir ama müsrif değildir, yüreklidir ama saldırgan değildir, samimidir ama ahmak ve aptal değildir, inançlıdır ama yobaz değildir. Hasılı, Dadaşlık, Hazreti Kur’an’ın eşrefi mahlukat olarak tarif ettiği insan olmaya çalışmaktır. İşte, bu tarif kıvamındaki dadaşlar 8 Aralıkta Başkent Atatürk Kültür Merkezi’nde Erzurum Günleri tertip ediyorlar. Bu vesileyle aziz milletimizi temsil eden bütün milletvekillerimizi etkinliğimize davet ediyorum.’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.