YEREL HABERLER - 19 Ocak 2017 Perşembe 13:13

Baykan: “Cumhuriyet tarihinde yapılamayan tesisleri yaptık”

A
A
A
Baykan: “Cumhuriyet tarihinde yapılamayan tesisleri yaptık”

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum’da faaliyet gösteren Kayak Kulüplerine yapılan malzeme dağıtım töreninde birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.
Yakutiye Spor Salonu’nda yapılan kayak malzemesi dağıtım töreninde konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bütün spor branşlarının yanı sıra kayak sporuna da destek verdiklerini belirterek, Türkiye’de kayak kulüplerine 2 milyonluk malzeme yardımı yaptıklarını söyledi.
TESİSLERİN DOLULUĞU BİZİM MUTLULUK KAYNAĞIMIZ
Cumhuriyet tarihinde kazandırılmış tesislerden daha fazlasını AK Parti hükümeti döneminde Türkiye’ye kazandırdıklarının altını çizen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 23 tesisin daha yolda olduğunu söyledi. Spor salonlarının ve tesislerin doluluğunun kendilerini mutlu ettiğini belirten Baykan, “Erzurum’a Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın selamlarını getirdim. Bakanımızın destekleri ile Erzurum’daki kayak kulüplerine malzeme desteği sağladık. Özellikle 2011 UNIVERSIADE döneminde Erzurum’a yapılan buz salonlarını dolu görmek bizleri gururlandırıyor. Atlama Kulelerini de cıvıl cıvıl gördük. Sporcular atlayış yaparken, Erzurum halkı onların antrenmanına bile büyük ilgi gösteriyor” dedi.
HER ŞEY KULÜPLER İÇİN
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye’de spor kulüplerinin daha iyi bir ortamda faaliyet yapmaları ve onların maddi gücünü hafifletmek için bu tür destekler verdiklerini vurgulayarak, “Kulüplerimiz faaliyetlerini daha iyi yapması için seferber olmuş durumdayız. Şimdi de Erzurum’daki kayak kulüplerine malzeme dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Türk gençliği spor malzemesinin de en iyisine layık” şeklinde konuştu.
Kayak Malzeme dağıtımı törenine Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner, Spor Eğitim Daire Başkanı İsmail Gedikli, Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Çapan, Kayak Federasyonu Asbaşkanı Fatih Kıyıcı, ilçe müdürleri, şube müdürleri ve kulüp yöneticileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedeni bulundu Aydın’ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi’nin 10 saatlik arama kurtarma çalışmasının sonunda cansız bedenine ulaşıldı. Olay, Nazilli ilçesi Uzunçam Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kayıp koyunlarını bulmak için motoruyla evden çıkan Hilmi Gülsevgi’den bir daha haber alınamadı. KOAH hastası olan ve Gülsevgi’nin hayatından endişe eden yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD), Nazilli Amatör Telsizciler Derneği (NATDER), Aydın Afet Arama Kurtarma Derneği (AFAR) ekipleri, köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 saatlik arama kurtarma çalışmalarına Aydın Filo Komutanlığı’na bağlı İnsansız Hava Araçları da (İHA) destek verdi. Yapılan çalışmalarda Gülsevgi’nin motosikletine ulaşan ekipler, çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonunda motosikletine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki mesafede Gülsevgi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.