YEREL HABERLER - 27 Mart 2017 Pazartesi 16:31

Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca;

A
A
A
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca;

Matbaacılar Federasyonunun yurdun değişik bölgelerinde düzenlediği Başkanlar Konseyi’nin 13.

Matbaacılar Federasyonunun yurdun değişik bölgelerinde düzenlediği Başkanlar Konseyi’nin 13.ncüsü Antalya’da gerçekleşti.


Toplantıya Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Erdoğan Köse’nin yanı sıra Türkiye’nin değişik illerinden oda ve dernek başkanları katıldı.


Matbaacılar Federasyonu Genel Başkanı ve Ankara Matbaacılar Odası Başkanı Ahmet Hüseyin Gürbüz’ün açılış konuşması ile başlayan toplantıda birçok oda ve dernek başkanı, matbaacılık sektörünün yereldeki sorun ve sıkıntılarını dile getirirken, toplantıya konuşmacı olarak katılan Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca; “KOSGEB’in faizsiz esnaf kredisinden şimdiye kadar birçok esnafımız faydalanamadı. Bankaların, esnaftan 20.000 ile 50.000 lira arasında değişen krediler için kefil veya ipotek istemeleri işi iyice zorlaştırıyor. Kosgeb’in, kredileri verirken ön şart olarak öne sürdüğü Maliye, SSK ve Bağ-Kur’dan “borcu yok” belgesini istemesi de esnaf için büyük handikap. Bankaların, büyük heyecanla beklenen sicil affı kanununu tanımaması ve yok hükmünde sayması karşısında yetkililerin de bu konuda sessiz kalmaları, esnafın sorunlarını daha da büyütmüş görünüyor. Takipte ve icralarda borcu olan esnaf için bir diyeceğimiz yok, kamu bankalarına ve özel finans kurumlarına günü geçmiş hiçbir ödemesi olmadığı halde bankaların kendi iç sistemleri ile alakalı olan ve sadece ödemeleri üç beş gün gecikmeli yapıldı diye skorlama puanları düşük seviyelere düşen ve bu nedenle haksız bir şekilde bankalar nezdinde SAHTEKAR durumuna düşülerek rencide edilen esnafımız, çek dahil bankaların hiçbir hizmetinden faydalanamıyor. Esnafımızın en büyük beklentisi kapitalist sistemin ülkemize getirdiği bu lanetli skorlama sistemine bir an önce bir kararname ile son verilmesidir.” dedi.


Hikmet Karaca daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye’de kamu alacaklarının, (SSK, BAĞ-KUR, Vergi vb.) doğal afetler ve terör olayları nedeniyle kısmen ertelendiğine zaman zaman şahit olmuştuk. Kamu alacaklarında bu yıl ilk defa genel bir ertelemeye gidildi, bu da gösteriyor ki; hükümet de piyasalardaki durgunluğun ve işsizliğin fakında! KOSGEB’in sıfır faizli 20.000 ile 50.000 liralık, bir yılı ertelemeli olmak üzere 3 yıla yaydığı kredinin de skorlama puanı ile ilgili sıkıntılar nedeniyle verilmemesi de esnafımızı büyük ölçüde etkilemiş görünüyor. Ayrıca devletin esnafa faydası olsun diye faizinin yarısını hazineden karşıladığı esnaf kredilerinin de esnetilmesi gerekir, diğer bölgelerde esnaf kredileri ipotek ya da kefalet ile alınabiliyor, ilimizde ise esnaftan hem ipotek hem de kefil isteniyor, bu olumsuz duruma da ilgili bakanlığın bir an önce müdahale etmesi gerekir. Bankaların ve esnaf kefalet kooperatiflerinin eskiden olduğu gibi kati tutumlarını devam ettirmeleri halinde yeni yürürlüğe giren ve hala bankaların inadı yüzünden uygulanmayan sicil affı’nın esnafa hiçbir katkısının olmayacağı aşikârdır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Kazada şehit olan polisin cenazesi törenle memleketine uğurlandı Isparta’da görevi başında otomobilin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Isparta-Eğirdir karayolunun 3. kilometresinde meydana gelen kazada, Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda görevli askeri personel İlker A. idaresindeki 17 UY 843 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda radar uygulaması hazırlığı yapan Trafik Denetleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Yonuz Turan’a ve ardından 32 A 5953 plakalı trafik aracına çarpmıştı. Çarpışmanın şiddeti ile polis aracı ve polis memuru şarampole savrulmuştu. Kazada yaralanan Yonuz Turan, sürücü İlker A. ve otomobilde yolcu olarak bulunan Ali K., Yunus Y. ve Murat E., Isparta Şehir Hastanesine kaldırılmıştı. Turan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memuru Yonuz Turan’ın cenazesi, Isparta İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’a gönderildi. Törende şehit polisin eşi Aynur Turan ve çocukları güçlükle ayakta durdu. Anne babası ise sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. Şehidin cenazesi cenaze aracına konulurken mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Törene Isparta Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kahraman, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Doç Dr. Aydın Turhan, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgenaral Ahmet Aşık, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, şehidin ailesi, akrabaları ve mesai arkadaşları katıldı. Şehit polis Turan’ın Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Alacamii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.